autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. (5/7)

СуперСтар **
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: 3tоn]
      5 мая 2026 в 19:54 Гілками

3tоn 05.05.2026 18:04 пишет:

Був досвід використання прокатних авто з 1.0 tsi (Scala і Fabia) з різними КПП. На механіці мені прямо сподобався цей "пакет соку", це точно не про спорт, але Scala абсолютно адекватно з ним тримається на трасі і в місті.
Fabia з аналогічним мотором і DSG залишила дуже суперечливі враження: на трасі питань немає, але по місту все набагато гірше: коробка постійно хоче провалити оберти в зону, де крутного моменту у літрового мотору вочевидь замало, що призводить до постійного перебору передач і суттєвих затримок при прискоренні. Припускаю, що це могли бути проблеми конкретного екземпляру, але пробіг у авто був трохи більше за 9 тис. км, тому машина цілком свіжа. При цьому досвід їзди на звʼязці 1.5 TSI + DSG в мене теж був і там аналогічних проблем не відчувалось.

Крутий відгук. І до речі для порівняння огляд Фабії на TopGear:
В ответ на:

Насправді вам потрібна турбоверсія TSI — або на 94 к.с., або на 114 к.с.
Перша з них іде з п’ятиступеневою механікою, тоді як потужніша має або шестиступеневу механіку (саме її й варто брати), або семиступеневу DSG (яку брати не варто — про це нижче).

Ми їздили на обох варіантах — 95‑ і 115‑сильному 1.0 — і обидва вони добре збалансовані. Однак тут варто зауважити одну річ: якщо механічні коробки передач вдало підігрують рокітливому характеру трициліндрового двигуна, то DSG, як ми з’ясували, робить процес водіння дивно відстороненим».

Шестиступенева коробка дає хорошу економічність на трасі, але й з п’ятьма передачами у версії на 94 к.с. ви не відчуваєте, що щось втрачаєте.
Система старт‑стоп у DSG дуже трясуча — десь на чотири чи п’ять балів за шкалою Ріхтера — і інколи повільно підхоплює тягу, навіть у режимі Sport.

Іншими словами, ми однозначно радимо брати механіку.
Якщо хочете ідеальне поєднання — обирайте 115 к.с. і шестиступеневу коробку

Хоча дана історія може бути нерелевантною стосовно Scala. Там передаточні числа в коробці трошки інші...

Змінено vvvolf (20:12 05/05/2026)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
41 год (22 года за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: 3tоn]
      6 мая 2026 в 09:28 Гілками

3tоn 05.05.2026 18:04 пишет:

Був досвід використання прокатних авто з 1.0 tsi (Scala і Fabia) з різними КПП. На механіці мені прямо сподобався цей "пакет соку", це точно не про спорт, але Scala абсолютно адекватно з ним тримається на трасі і в місті.
Fabia з аналогічним мотором і DSG залишила дуже суперечливі враження: на трасі питань немає, але по місту все набагато гірше: коробка постійно хоче провалити оберти в зону, де крутного моменту у літрового мотору вочевидь замало, що призводить до постійного перебору передач і суттєвих затримок при прискоренні. Припускаю, що це могли бути проблеми конкретного екземпляру, але пробіг у авто був трохи більше за 9 тис. км, тому машина цілком свіжа. При цьому досвід їзди на звʼязці 1.5 TSI + DSG в мене теж був і там аналогічних проблем не відчувалось.

DSG в комфортному або еко режимі робить таку ж діч навіть на 2.0ТСІ на 310 сил. Це у неї не баг, а фіча. Вирішується перемиканням коробки в спорт.

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: Sashok_Accent]
      6 мая 2026 в 09:48 Гілками

Sashok_Accent 06.05.2026 09:28 пишет:

DSG в комфортному або еко режимі робить таку ж діч навіть на 2.0ТСІ на 310 сил. Це у неї не баг, а фіча. Вирішується перемиканням коробки в спорт.

Цікаво, а перепрошити її можна, щоб перемикала на більш високих обертах і крутила до 3-3.5 тис. Бо я так розумію, що вона вже на 2 тис переходить на вищу передачу в місті?

СуперСтар **
Lviv
С нами с 26.09.2007

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: juiT]
      6 мая 2026 в 09:57 Гілками

juiT 06.05.2026 09:48 пишет:

Цікаво, а перепрошити її можна, щоб перемикала на більш високих обертах і крутила до 3-3.5 тис. Бо я так розумію, що вона вже на 2 тис переходить на вищу передачу в місті?

Теоретично можна, але ж на новій машині ніхто цього робити не буде.
А чим режим "спорт" не підходить?
Він і в заторах ніби на сухій ДСГ не завадить...

CHESTER ****
48 лет, Киев
С нами с 19.02.2004

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: kaktys]
      6 мая 2026 в 10:01 Гілками

kaktys 05.05.2026 13:52 пишет:

По сути эпоха 3.0 мех закончилась
По городу стоять в пробках и 1.0 на дсг со старт стопом будет норм

нужно віезжать за город)

С нами с 25.02.2005

6 мая 2026 в 10:02 Гілками

juiT 06.05.2026 09:48 пишет:

так а нашо її перепрошивати? просто перекидаєш в спорт і радієш
бо в драйві вона вхитряється навіть мій мотор в якусь яму загнати
до речі на Леоні з еТсі воно не так виражено, але там і ДСГ суха. І все одно є, хоч і в меншому ступені.

Сумую за механікою

СуперСтар **
Lviv
С нами с 26.09.2007

6 мая 2026 в 10:07 Гілками

Sashok_Accent 06.05.2026 10:02 пишет:

до речі на Леоні з еТсі воно не так виражено, але там і ДСГ суха. І все одно є, хоч і в меншому ступені.

Сумую за механікою

До речі - "Drive mode select" міняє настройки коробки? Ну якщо на коробці буде "драйв", а в настройках - спорт?
Бо ці акційні Скали є з "Пакет Convenience" і є без. Він в тому числі включає можливість вибору режимів. Якщо міняє нестройки коробки то варто напевно доплатити...

V.I.P ***
      6 мая 2026 в 10:12 Гілками

Вирішується, але це створює нову проблему. ДСГ в спорті, особливо сухі, достатньо нервові, штовхаються, смикаються. Я по цій причині майже ніколи цим режимом не користувався, напрягає в ньому їздити.

С нами с 25.02.2005

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: Paulskit]
      6 мая 2026 в 10:23 Гілками

Paulskit 06.05.2026 10:12 пишет:

Вирішується, але це створює нову проблему. ДСГ в спорті, особливо сухі, достатньо нервові, штовхаються, смикаються. Я по цій причині майже ніколи цим режимом не користувався, напрягає в ньому їздити.

не, DQ381 на форменторі і DQ250 на леоні нормально себе в спорті поводять, я майже виключно в ньому і їжджу

Змінено Sashok_Accent (10:25 06/05/2026)

С нами с 25.02.2005

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: vvvolf]
      6 мая 2026 в 10:25 Гілками

vvvolf 06.05.2026 10:07 пишет:

До речі - "Drive mode select" міняє настройки коробки? Ну якщо на коробці буде "драйв", а в настройках - спорт?
Бо ці акційні Скали є з "Пакет Convenience" і є без. Він в тому числі включає можливість вибору режимів. Якщо міняє нестройки коробки то варто напевно доплатити...

так
на Леоні при зміні режиму з Комфорту на спорт стає важчим кермо, краща реакція на педаль газу і коробка перемикається в спорт
на Форменторі в Спорт і Купра режимі ще на додачу міняються налаштування адаптивної підвіски

СуперСтар **
Lviv
С нами с 26.09.2007

6 мая 2026 в 10:32 Гілками

Sashok_Accent 06.05.2026 10:25 пишет:

vvvolf 06.05.2026 10:07 пишет:

так
на Леоні при зміні режиму з Комфорту на спорт... коробка перемикається в спорт

Це те саме, що на ричагу перемкнути в "S"?
Я маю на увазі якщо в профілі поставити "спорт" і на важілі КПП на "S" то буде "суперспорт")) чи воно не сумується?

V.I.P ***
      6 мая 2026 в 10:33 Гілками

Sashok_Accent 06.05.2026 10:23 пишет:

Paulskit 06.05.2026 10:12 пишет:

не, DQ381 на форменторі і DQ250 на леоні нормально себе в спорті поводять, я майже виключно в ньому і їжджу

Не знаю, мені він не подобається. У себе не міг їздити, на Гольфі тож не тойво взагалі.
По хорошому, повинні бути налаштування точок переключання і швидкості переключання окремо. Тоді можна зробити, щоб переключався вище, але швидкість залишити таку ж. На DSG, враження що вони міняються разом, тому ти або сидиш в ямі, або терпиш ці постійні смикання.
Доречі, на 1.5 яму не надто повинно бути помітно, принаймні на 1.4 вона не кидається в очі. На Форменторі так, турбіна велика, до 3 тисяч робить нема чого.

С нами с 25.02.2005

Re: Шкода на 1.0 ТСІ + дсг. [Re: vvvolf]
      6 мая 2026 в 10:33 Гілками

vvvolf 06.05.2026 10:32 пишет:

Я маю на увазі якщо в профілі поставити "спорт" і на важілі КПП на "S" то буде "суперспорт")) чи воно не сумується?

та ну йой
у коробки всього два режими
Драйв і Спорт
в кожному драйвмоді є прив'язка до одного з них.

В офроудному на форменторі ще включається помічник спуску з гори.

С нами с 25.02.2005

6 мая 2026 в 10:35 Гілками

Paulskit 06.05.2026 10:33 пишет:

Доречі, на 1.5 яму не надто повинно бути помітно, принаймні на 1.4 вона не кидається в очі. На Форменторі так, турбіна велика, до 3 тисяч робить нема чого.

саме так. На Леоні воно значно менше виражено. Але там мене задемпфована педаль напрягає, тому я всю машину в Спорт перемикаю коли їжджу.
Оплачую це десь додатковими літром-півтора до витрати коли їздить дружина

СуперСтар **
Lviv
С нами с 26.09.2007

6 мая 2026 в 10:36 Гілками

Sashok_Accent 06.05.2026 10:33 пишет:

vvvolf 06.05.2026 10:32 пишет:

та ну йой
у коробки всього два режими
Драйв і Спорт
в кожному драйвмоді є прив'язка до одного з них.

В офроудному на форменторі ще включається помічник спуску з гори.

Ясно, знов нає...ли))
Просто в БМВ якщо не помиляюсь "спорт" на коробці і "спорт" в профілі по різному впливають саме на коробку.

Дядя Сь **
43 года (24 года за рулем), Киев
С нами с 10.11.2002

6 мая 2026 в 10:36 Гілками

juiT 04.05.2026 14:12 пишет:

Знайомі хочуть собі Шкоду Камік або Скала з такою зв'язкою, воно буде їздити, досвід є у когось? Авто суто для міста і за містом до 50км.
Брали на тест-драйв, динаміки вистачає. До цього була Фабія 1.2 чи 1.4 на механіці, хочуть автомат і більший багажник.

(С) Мій ходовик каже, що вона зламається одразу за воротами автосалону

Вже 2-й рік є таке авто - середня в місті 7-7,2л. Для міста динаміки вистачає, особливо коли тримати в "спорті". Тоді оберти тримають ближче до 2 тис, а не 1,6-1,7

По довжині салон просторіший за авто класом вище. І точно довше, ніж у CX-5. По ширині, звичайно, програє більш старшим моделям.

Кліренс 18см.

По шумці до речі - здивований в кращу сторону. Це не бізнес-клас, звичайно, але краще ніж в бюджетних хетчів було раніше

Змінено Traveler (10:41 06/05/2026)

V.I.P ***
      6 мая 2026 в 10:38 Гілками

Sashok_Accent 06.05.2026 10:35 пишет:

Paulskit 06.05.2026 10:33 пишет:

саме так. На Леоні воно значно менше виражено. Але там мене задемпфована педаль напрягає, тому я всю машину в Спорт перемикаю коли їжджу.
Оплачую це десь додатковими літром-півтора до витрати коли їздить дружина

Скільки в твоїх режимах виходить в порівнянні з Форментором? Вагную десь 8 і на Форменторі 11?

СуперСтар **
38 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 17.01.2009

6 мая 2026 в 11:05 Гілками

в таку ціну - це точно хіба с3 єйркрос буде (там мабуть краще буде комлпектація + мякий гібрид), хоча трохи дорожче і це ж ббуде компакт-сув швидше, а скала чимось ближче до універсала? багажник як положено православному вагу - дебелий! -->

С нами с 25.02.2005

6 мая 2026 в 11:12 Гілками

Paulskit 06.05.2026 10:38 пишет:

Скільки в твоїх режимах виходить в порівнянні з Форментором? Вагную десь 8 і на Форменторі 11?

8-9 на Леоні
11-13 на Форменторі

Змінено Sashok_Accent (11:12 06/05/2026)

V.I.P ***
      6 мая 2026 в 11:16 Гілками

Норм. Леон при бажанні можна і в 4 з копійками літрів загнати, якщо їздити в стилі електричок. А що найменше на Форменторі бачив?

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
4 користувачів і 66 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2375

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія