Був досвід використання прокатних авто з 1.0 tsi (Scala і Fabia) з різними КПП. На механіці мені прямо сподобався цей "пакет соку", це точно не про спорт, але Scala абсолютно адекватно з ним тримається на трасі і в місті. Fabia з аналогічним мотором і DSG залишила дуже суперечливі враження: на трасі питань немає, але по місту все набагато гірше: коробка постійно хоче провалити оберти в зону, де крутного моменту у літрового мотору вочевидь замало, що призводить до постійного перебору передач і суттєвих затримок при прискоренні. Припускаю, що це могли бути проблеми конкретного екземпляру, але пробіг у авто був трохи більше за 9 тис. км, тому машина цілком свіжа. При цьому досвід їзди на звʼязці 1.5 TSI + DSG в мене теж був і там аналогічних проблем не відчувалось.
Крутий відгук. І до речі для порівняння огляд Фабії на TopGear:
Насправді вам потрібна турбоверсія TSI — або на 94 к.с., або на 114 к.с. Перша з них іде з п’ятиступеневою механікою, тоді як потужніша має або шестиступеневу механіку (саме її й варто брати), або семиступеневу DSG (яку брати не варто — про це нижче).
Ми їздили на обох варіантах — 95‑ і 115‑сильному 1.0 — і обидва вони добре збалансовані. Однак тут варто зауважити одну річ: якщо механічні коробки передач вдало підігрують рокітливому характеру трициліндрового двигуна, то DSG, як ми з’ясували, робить процес водіння дивно відстороненим».
Шестиступенева коробка дає хорошу економічність на трасі, але й з п’ятьма передачами у версії на 94 к.с. ви не відчуваєте, що щось втрачаєте. Система старт‑стоп у DSG дуже трясуча — десь на чотири чи п’ять балів за шкалою Ріхтера — і інколи повільно підхоплює тягу, навіть у режимі Sport.
Іншими словами, ми однозначно радимо брати механіку. Якщо хочете ідеальне поєднання — обирайте 115 к.с. і шестиступеневу коробку
Хоча дана історія може бути нерелевантною стосовно Scala. Там передаточні числа в коробці трошки інші...
Був досвід використання прокатних авто з 1.0 tsi (Scala і Fabia) з різними КПП. На механіці мені прямо сподобався цей "пакет соку", це точно не про спорт, але Scala абсолютно адекватно з ним тримається на трасі і в місті. Fabia з аналогічним мотором і DSG залишила дуже суперечливі враження: на трасі питань немає, але по місту все набагато гірше: коробка постійно хоче провалити оберти в зону, де крутного моменту у літрового мотору вочевидь замало, що призводить до постійного перебору передач і суттєвих затримок при прискоренні. Припускаю, що це могли бути проблеми конкретного екземпляру, але пробіг у авто був трохи більше за 9 тис. км, тому машина цілком свіжа. При цьому досвід їзди на звʼязці 1.5 TSI + DSG в мене теж був і там аналогічних проблем не відчувалось.
DSG в комфортному або еко режимі робить таку ж діч навіть на 2.0ТСІ на 310 сил. Це у неї не баг, а фіча. Вирішується перемиканням коробки в спорт.
DSG в комфортному або еко режимі робить таку ж діч навіть на 2.0ТСІ на 310 сил. Це у неї не баг, а фіча. Вирішується перемиканням коробки в спорт.
Цікаво, а перепрошити її можна, щоб перемикала на більш високих обертах і крутила до 3-3.5 тис. Бо я так розумію, що вона вже на 2 тис переходить на вищу передачу в місті?
Цікаво, а перепрошити її можна, щоб перемикала на більш високих обертах і крутила до 3-3.5 тис. Бо я так розумію, що вона вже на 2 тис переходить на вищу передачу в місті?
Теоретично можна, але ж на новій машині ніхто цього робити не буде. А чим режим "спорт" не підходить? Він і в заторах ніби на сухій ДСГ не завадить...
По сути эпоха 3.0 мех закончилась По городу стоять в пробках и 1.0 на дсг со старт стопом будет норм
нужно віезжать за город)
так а нашо її перепрошивати? просто перекидаєш в спорт і радієш бо в драйві вона вхитряється навіть мій мотор в якусь яму загнати до речі на Леоні з еТсі воно не так виражено, але там і ДСГ суха. І все одно є, хоч і в меншому ступені.
Сумую за механікою
до речі на Леоні з еТсі воно не так виражено, але там і ДСГ суха. І все одно є, хоч і в меншому ступені.
Сумую за механікою
До речі - "Drive mode select" міняє настройки коробки? Ну якщо на коробці буде "драйв", а в настройках - спорт? Бо ці акційні Скали є з "Пакет Convenience" і є без. Він в тому числі включає можливість вибору режимів. Якщо міняє нестройки коробки то варто напевно доплатити...
Вирішується, але це створює нову проблему. ДСГ в спорті, особливо сухі, достатньо нервові, штовхаються, смикаються. Я по цій причині майже ніколи цим режимом не користувався, напрягає в ньому їздити.
Вирішується, але це створює нову проблему. ДСГ в спорті, особливо сухі, достатньо нервові, штовхаються, смикаються. Я по цій причині майже ніколи цим режимом не користувався, напрягає в ньому їздити.
не, DQ381 на форменторі і DQ250 на леоні нормально себе в спорті поводять, я майже виключно в ньому і їжджу
До речі - "Drive mode select" міняє настройки коробки? Ну якщо на коробці буде "драйв", а в настройках - спорт? Бо ці акційні Скали є з "Пакет Convenience" і є без. Він в тому числі включає можливість вибору режимів. Якщо міняє нестройки коробки то варто напевно доплатити...
так на Леоні при зміні режиму з Комфорту на спорт стає важчим кермо, краща реакція на педаль газу і коробка перемикається в спорт на Форменторі в Спорт і Купра режимі ще на додачу міняються налаштування адаптивної підвіски
так на Леоні при зміні режиму з Комфорту на спорт... коробка перемикається в спорт
Це те саме, що на ричагу перемкнути в "S"? Я маю на увазі якщо в профілі поставити "спорт" і на важілі КПП на "S" то буде "суперспорт")) чи воно не сумується?
не, DQ381 на форменторі і DQ250 на леоні нормально себе в спорті поводять, я майже виключно в ньому і їжджу
Не знаю, мені він не подобається. У себе не міг їздити, на Гольфі тож не тойво взагалі. По хорошому, повинні бути налаштування точок переключання і швидкості переключання окремо. Тоді можна зробити, щоб переключався вище, але швидкість залишити таку ж. На DSG, враження що вони міняються разом, тому ти або сидиш в ямі, або терпиш ці постійні смикання. Доречі, на 1.5 яму не надто повинно бути помітно, принаймні на 1.4 вона не кидається в очі. На Форменторі так, турбіна велика, до 3 тисяч робить нема чого.
Це те саме, що на ричагу перемкнути в "S"? Я маю на увазі якщо в профілі поставити "спорт" і на важілі КПП на "S" то буде "суперспорт")) чи воно не сумується?
та ну йой у коробки всього два режими Драйв і Спорт в кожному драйвмоді є прив'язка до одного з них.
В офроудному на форменторі ще включається помічник спуску з гори.
Доречі, на 1.5 яму не надто повинно бути помітно, принаймні на 1.4 вона не кидається в очі. На Форменторі так, турбіна велика, до 3 тисяч робить нема чого.
саме так. На Леоні воно значно менше виражено. Але там мене задемпфована педаль напрягає, тому я всю машину в Спорт перемикаю коли їжджу. Оплачую це десь додатковими літром-півтора до витрати коли їздить дружина
та ну йой у коробки всього два режими Драйв і Спорт в кожному драйвмоді є прив'язка до одного з них.
В офроудному на форменторі ще включається помічник спуску з гори.
Ясно, знов нає...ли)) Просто в БМВ якщо не помиляюсь "спорт" на коробці і "спорт" в профілі по різному впливають саме на коробку.
Знайомі хочуть собі Шкоду Камік або Скала з такою зв'язкою, воно буде їздити, досвід є у когось? Авто суто для міста і за містом до 50км. Брали на тест-драйв, динаміки вистачає. До цього була Фабія 1.2 чи 1.4 на механіці, хочуть автомат і більший багажник.
(С) Мій ходовик каже, що вона зламається одразу за воротами автосалону
Вже 2-й рік є таке авто - середня в місті 7-7,2л. Для міста динаміки вистачає, особливо коли тримати в "спорті". Тоді оберти тримають ближче до 2 тис, а не 1,6-1,7
По довжині салон просторіший за авто класом вище. І точно довше, ніж у CX-5. По ширині, звичайно, програє більш старшим моделям.
Кліренс 18см.
По шумці до речі - здивований в кращу сторону. Це не бізнес-клас, звичайно, але краще ніж в бюджетних хетчів було раніше
Доречі, на 1.5 яму не надто повинно бути помітно, принаймні на 1.4 вона не кидається в очі. На Форменторі так, турбіна велика, до 3 тисяч робить нема чого.
саме так. На Леоні воно значно менше виражено. Але там мене задемпфована педаль напрягає, тому я всю машину в Спорт перемикаю коли їжджу. Оплачую це десь додатковими літром-півтора до витрати коли їздить дружина
Скільки в твоїх режимах виходить в порівнянні з Форментором? Вагную десь 8 і на Форменторі 11?
в таку ціну - це точно хіба с3 єйркрос буде (там мабуть краще буде комлпектація + мякий гібрид), хоча трохи дорожче і це ж ббуде компакт-сув швидше, а скала чимось ближче до універсала? багажник як положено православному вагу - дебелий!
Скільки в твоїх режимах виходить в порівнянні з Форментором? Вагную десь 8 і на Форменторі 11?
8-9 на Леоні 11-13 на Форменторі
Норм. Леон при бажанні можна і в 4 з копійками літрів загнати, якщо їздити в стилі електричок. А що найменше на Форменторі бачив?