autoua
Autoua.netФорумПивна в шинку

Консультація нотаріуса

Достоевский **
31 год за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

Консультація нотаріуса
      9 мая 2026 в 12:15 Гілками

Чи є хтось з автоюашників нотаріус, щоб проконсультував?
Виявилось що не так просто легалізувати зброю людини що померла більше 6-ти місяців назад.
Потрібно розібратись у питанні.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: Консультація нотаріуса [Re: Mutant]
      9 мая 2026 в 17:35 Гілками

Зайди в ібіс чи ствол - вони можуть дати контакти людини, яка зробить тобі все "під ключ".
Йти самостійним шляхом - зрозуміло дешевше, але фінансово, а не нервами та часом.

Достоевский **
31 год за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

Re: Консультація нотаріуса [Re: Z@B]
      11 мая 2026 в 11:18 Гілками

Там питання не в самій зброї, а в оформленні спадщини. Якщо пройшло 6 місяців то стає не просто. Але як саме, я поки не зрозумів.

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

11 мая 2026 в 16:12 Гілками

Mutant 11.05.2026 11:18 пишет:

Там питання не в самій зброї, а в оформленні спадщини. Якщо пройшло 6 місяців то стає не просто. Але як саме, я поки не зрозумів.

Якщо ти вступив в спадщину - то ти вступив в спадщину на все майно (і борги). Тобто якщо спадщину оформлював вчасно - то тоді і зброя до неї входить. Інше питання, що оформлення специфічне.
А от якщо спадщину взагалі не оформлювали - то тоді до адвокатів, здається це тільки далі через суд (крім нерухомості, в якій проживали та були зареєстровані разом).

Достоевский **
31 год за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

22 мая 2026 в 09:41 Гілками

Z@B 11.05.2026 16:12 пишет:

Mutant 11.05.2026 11:18 пишет:

Якщо ти вступив в спадщину - то ти вступив в спадщину на все майно (і борги). Тобто якщо спадщину оформлював вчасно - то тоді і зброя до неї входить. Інше питання, що оформлення специфічне.
А от якщо спадщину взагалі не оформлювали - то тоді до адвокатів, здається це тільки далі через суд (крім нерухомості, в якій проживали та були зареєстровані разом).

Спадщина оформлювалась тільки на нерухомість.
Як оформити спадщину на зброю коли є тільки дозвіл на зберігання зброї батька і все?

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

22 мая 2026 в 11:07 Гілками
патриарх ****
46 лет, Буча
С нами с 04.09.2003

1 июня 2026 в 12:53 Гілками

Скоріш за все тепер тільки через суд. Яле я почав би з дозвільної.
Хоча є ж наказ, там пишуть таке:
12.15. Дозволено оформлення документів в органах (підрозділах) поліції про передачу мисливської вогнепальної (за наявності основних частин зброї), пневматичної, холодної (у тому числі поміщеної в колекцію) і охолощеної зброї, пристроїв від одного власника іншому, а також переоформлення мисливської вогнепальної (за наявності основних частин зброї), пневматичної, холодної (у тому числі поміщеної в колекцію) і охолощеної зброї та пристроїв від особи, яка їх успадкувала після смерті власника, особі, що має дозвіл органів (підрозділів) поліції на їх придбання, яке здійснюється в порядку, визначеному пунктами 12.2-12.5 цієї глави.

{Пункт 12.15 глави 12 розділу II в редакції Наказів Міністерства внутрішніх справ № 749 від 07.08.2013, № 459 від 16.06.2020; із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ № 590 від 19.09.2022}

12.16. У разі смерті власника або визнання його безвісно відсутнім нагородна, нарізна вогнепальна та інша зброя військових зразків, мисливська нарізна або гладкоствольна вогнепальна зброя, основні частини зброї та бойові припаси до неї, пневматична, холодна та охолощена зброя, пристрої та патрони до них у п'ятиденний строк здаються близькими особами до органів (підрозділів) поліції на тимчасове зберігання до вирішення питання щодо спадкування майна (але на строк не більше шести місяців).

Якщо хтось із спадкоємців бажає таку зброю (крім нагородної) залишити у власності та користуватися нею, вона може бути зареєстрована на його ім'я в установленому законодавством порядку відповідно до вимог пункту 12.2 цієї глави.

Якщо серед спадкоємців немає осіб, які мають право на зберігання зброї, основних частин зброї, пристроїв, то зброя, основні частини зброї і пристрій у місячний строк після строку, указаного в абзаці першому цього пункту, повинні бути реалізовані в установленому законодавством України порядку особі, що має дозвіл органів (підрозділів) поліції на придбання зброї, основних частин зброї, пристрою, або здані на реалізацію в магазин, у якому здійснюється продаж зброї та боєприпасів до неї, основних частин зброї, пристроїв та патронів до них. Для реалізації успадкованої зброї, основних частин зброї, пристроїв спадкоємець (без отримання дозволу на їх зберігання та носіння) отримує направлення на комісійний продаж відповідно до вимог пункту 12.9 цієї глави.

Т.е. имеет смысл начать с похода к разрешителям. Желательно при это
заходить не "с улицы"

Достоевский **
31 год за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

1 июня 2026 в 20:04 Гілками

Виявилось що через нотаріуса легалізувати неможливо, тому що дозвіл на зберігання батько не переніс в електронний реєстр. І тому наразі рушниці за ним не числяться, тому що паперові документи вже не діють.
Але я паралельно випадково знайшов дві нічийних таких самих рушниці, і задекларував їх за механізмово декларування зброїу військовий період.
Так що все закінчилось нормально.

Змінено Mutant (20:06 01/06/2026)

СуперСтар ***
56 лет (37 лет за рулем), Киев
С нами с 16.12.2003

1 июня 2026 в 21:26 Гілками

Mutant 01.06.2026 20:04 пишет:

Але я паралельно випадково знайшов дві нічийних таких самих рушниці, і задекларував їх за механізмово декларування зброїу військовий період.

Точно все закінчилось?
А після закінчення військового періоду що буде з рушницями?

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: Консультація нотаріуса [Re: Професор]
      1 июня 2026 в 21:40 Гілками

Професор 01.06.2026 21:26 пишет:

Точно все закінчилось?

Якщо вони мисливські - припускаю що нічого... З КС та нарізною автоматичною будуть 100%...

Шкодоволгный Вазотавр *
55 лет (34 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

1 июня 2026 в 22:10 Гілками

Z@B 01.06.2026 21:40 пишет:

Точно все закінчилось?

Якщо вони мисливські - припускаю що нічого... З КС та нарізною автоматичною будуть 100%...

Не вигадуй того що не знаєш...
Є механізми. Видану автоматичну зброю треба буде або здати, або "гражданити" прибравши автоматичний режим. Все. Це навіть діє і зараз - я знаю багато колег які не здавали, а зареєстрували АК 5.45 як мисливські
З трофейною трохи складніше - треба здавати на експертизу щоб на ній криміналу не було, потім гражданити та реєструвати так само.

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: Консультація нотаріуса [Re: kkk_GAZ240]
      1 июня 2026 в 22:48 Гілками

kkk_GAZ240 01.06.2026 22:10 пишет:

В ответ на:

...

Точно все закінчилось?

Є механізми. Видану автоматичну зброю треба буде або здати, або "гражданити" прибравши автоматичний режим. Все. Це навіть діє і зараз - я знаю багато колег які не здавали, а зареєстрували АК 5.45 як мисливські
З трофейною трохи складніше - треба здавати на експертизу щоб на ній криміналу не було, потім гражданити та реєструвати так само.

А ти ля знаєш як тоді буде
ванга підстаркувата...

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

1 июня 2026 в 22:59 Гілками

Z@B 01.06.2026 22:48 пишет:

В ответ на:

...

ванга підстаркувата...

за базаром следи

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

Re: Консультація нотаріуса [Re: kkk_GAZ240]
      1 июня 2026 в 23:22 Гілками

kkk_GAZ240 01.06.2026 22:59 пишет:

В ответ на:

...

ванга підстаркувата...

за базаром следи

А то шо буде? ти перестанеш вставляти розумний пост не по темі (бо мова йшла про дві мисливські гладкоствольн (?) рушниці, тому твої слушні думки про автоматичний військовий нарізняк як раз як робін гуд - стрілою в стрілу ). Та ще й з безапеляційною впененістю, що інші дурні, а вот Костянтин знає, що після війни буде так, як він зараз каже, бо інакше бути не може, бо тільки він знає навіть те, що ще ні менти, ні законодавці ще навіть не задумувались як робити. Так, чи що?

І так - Ванга була настільки стара, що "підстаркувата" це не образа, а комплимент порівняно юному віку...

Змінено Z@B (23:28 01/06/2026)

Достоевский **
31 год за рулем, Киев
С нами с 14.12.2005

1 июня 2026 в 23:42 Гілками

Точно все закінчилось?

Так, сказали що нарізну треба буде здати, а мисливську гладкоствольну просто додадуть у реєстр тобі у власність, якщо є дозвіл.

Змінено Mutant (23:44 01/06/2026)

Z@B
V.I.P *
32 года за рулем, Киев
С нами с 09.02.2013

1 июня 2026 в 23:54 Гілками

Mutant 01.06.2026 23:42 пишет:

В ответ на:

...

Точно все закінчилось?

Так, сказали що нарізну треба буде здати, а мисливську гладкоствольну просто додадуть у реєстр тобі у власність, якщо є дозвіл.

По ходу ти знайшов чудовий лайфхак, як спростити спадкування мисливської зброї у воєнний час)) Дай бог, щоб склалося все після

Шкодоволгный Вазотавр *
С нами с 06.07.2001

2 июня 2026 в 00:00 Гілками

Z@B 01.06.2026 23:22 пишет:

kkk_GAZ240 01.06.2026 22:59 пишет:

В ответ на:

...

ванга підстаркувата...

за базаром следи

А то шо буде? ти перестанеш вставляти розумний пост не по темі (бо мова йшла про дві мисливські гладкоствольн (?) рушниці, тому твої слушні думки про автоматичний військовий нарізняк як раз як робін гуд - стрілою в стрілу ). Та ще й з безапеляційною впененістю, що інші дурні, а вот Костянтин знає, що після війни буде так, як він зараз каже, бо інакше бути не може, бо тільки він знає навіть те, що ще ні менти, ні законодавці ще навіть не задумувались як робити. Так, чи що?

І так - Ванга була настільки стара, що "підстаркувата" це не образа, а комплимент порівняно юному віку...

По перше це здаэться твої слова?

По друге я не гадаю, а знаю який порядок ВЖЕ існує. Строки в які це треба робити після закінчення військового стану теж прописані.
І я це кажу тому що знаю, а не гадаю і вигадую.
Особисто я зброю не отримував, бо в мене і так є достатня кількість зареєстрованих одиниць.
Хто встиг першим то в багажнику РПК возять. Прикольний потім з нього карабін буде На охоту сама непотрібна штука

Autoua.netФорумПивна в шинку
Додаткова інформація
1 користувачів і 12 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator, Sergu44o, Hrust 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 974

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія