В усьому цікавіше без винятку, єдиний мінус — це менший пробіг на одному заряді, менше в районі 100 км, обумовлено вагою/аеродинамікою/колесами.
Ну все равно интересно СОХ твоей батареи!!!
Дивись, СОХ моєї батареї 99.3% сьогодні показало, тільки що спеціально глянув ( підключився ELM). Батарея в моїй в хорошому стані, бачу доступний робочий залишок показувало 71.3 кВт*годин, і саме головне дивився розбаланс не при майже повній батарейці, а й на майже порожній батарейці, то все норм. Відносно самого показника SOH для Ioniq - цю цифру можна підняти щоб показувала вище, треба тільки на домашній зарядці зарядити з +- низького % заряду до 100%, принаймі багато людей таке пишуть в телеграм групі по іоніках що бмс перераховує ємність, мені від менше ніж 50% і щоб до 100% дійшло ще ніразу не вдавалось дозарядити, не встигаю своїми 16А. Доречі 12-вольтовий здох як почало холодати, поміняв на AGM.
То можете приїхати показати мені як діагностувати, Бо я сканер тільки придбав, вивчаю можливості на різних авто. Я вважаю, при SOH 100 відсотків немає ніякого значення скільки вона на швидких заряджалась.
От в тому то й справа, що кожна електричка ( кожен інший бренд, та й навіть в одного бренду на одній моделі можуть бути різні відображення) - це свій ліс, в якому ще треба розібратись. В Іоніку я ще не повністю розібрався з логікою роботи її БМС, бо в цієї платформи трохи не така логіка як в інших автовиробників, воно 3-річне показує SOH 99-100% хоча таке не може бути що за 3 роки не було деградації, є якийсь закладений буфер і воно рахує так щоб цифра подобалась користувачу. Аналогічно Кона, Ніро. От +- розібрався із діагностикою Chevrolet Bolt післярестайлового, там у 3-4 річного автомобіля робочий залишок буде в районі 55-61 кВт*годин із початкових 65 кВт *годин, або якщо в А*годинах рахувати то приблизно від 160 до 175. Але ламає голову коли люди скидують скріни із якогось Болта 2018-2019 року, в якому батарейку поміняли по відзивній у 2022 +- році, і там може показувати 180-190А* годин ємність, в кіловат*годинах 63+-. Чи наприклад Рено Зое що була, в 2023 році авто 2014 року показувало SOH 94%, а у 2024 році було таке що воно показувало SOH 98%. А от Зое 2017 року із батарейкою 40 зовсім не так цей SOH відображають, хоча за 10 років там деградація чисто вікова буде суттєва + майже 100К пробігу. Майстер який надивився Тесл і Ліфів ( можливо ти) скаже що взагалі до лампочки який SOH показує програма, головне щоб ізоляція не пробивала і щоб розбаланс не пішов, а для Ліфа мабуть ще щоб внутрішній опір не зашкалював. Щоб перед покупкою автомобіля правильно продіагностувати то так розумію що потрібно на зарядженій ( можна й не до 100%) глянути найнижчі комірки ( їхні номери, щоб потім порівняти після заїзду), проїхатись трохи км і подивитись розбаланс комірок після того як наприклад 40% заряду виїздив. Ще таке пробував як дивитись розбаланс на ходу, виставив авто на круіз рівною дорогою і дивлюсь розбаланс, бо можливо якісь елементи відрізняються за опором. От Продавав Bolt EUV 2023 жінчин, на одному СТО дивились і замовнику послуги сказали що стан батарейки хороший, кращий за те що вона день перед тим приганяла до них, але не купила чогось в мене, сказала що взагалі Болта не хоче. На іншому СТО дивився електрик і сказав що батарейка не дуже, бо побачив 15 мілівольт розбаланс, хоч це і є цілком нормою, а я її до 80% заряджав весь час. Обісрав він батарейку,а ще більше комплектацію бубнову, і клієнт не купив хоч і завдаток вже дав перед цим. Після цього я авто зарядив до 100% повільною зарядкою бо всі думають що їх хочуть обманути коли кажеш що заряджав весь час до 80%. Але якщо справедливо сказати то батарейка в тому EUV була хоч і норм робоча, та далеко не найкраща, 56.9 кВт*годин робочий залишок показувало на ній, мабуть далось взнаки те що із США їхала із 90-95% заряду, пробіг більше ніж 90К, в США юзали в хвіст і гриву.
можу помилятись, но якщо авто скинулось повністю, то бмс починає накопичувати інформацію для формування нової аналітикі, тому і нереальні цифри. тачка класна, не бита сильно, я б купив, да хочу свіжу S-ку. Згодом почну шукати і замовляти у нашої автоледі.
Так розумію що БМС скидається і заново рахує якщо цю БМС( чи акумулятор цілий) замінюють, або можливо перепрошивають цю БМС. В любову випадку для майбутнього клієнта любий з цих варіантів буде тільки приємним бонусом, особливо якщо батарейку замінять на нову. На моєму Bolt EV дані із бмс трохи не співпадають, хтось її теж десь скидав / міняв чи що, рік і 2 місяці на ньому вже проїхали, 26К пробігу, так і не знаю чому там трохи замалі числа підтягує.
Юра), ты батарейку на Ионике своем диагностировал или нет), а то текста много а толку нуль .
А если утром на полном заряде, то что твой пишет???
Сегодня расход мой был 11.7, машина в итоге больше утреннего прогноза ехала.
Реально мне машина понравилась в итоге, даже жалко что завтра ее забирать приедут.
Но у Гиты жалюзи закрыты и теоретически удар слабее.
а з чого ви робите висновок, що у другого авто слабший удар? крім позиції "у мене все краще" ще є якісь підстави так вважати?
Это не заключение а предположение, основано оно на просмотре фотографий обеих машин.
Юра), ты батарейку на Ионике своем диагностировал или нет), а то текста много а толку нуль .
А если утром на полном заряде, то что твой пишет???
Сегодня расход мой был 11.7, машина в итоге больше утреннего прогноза ехала.
Реально мне машина понравилась в итоге, даже жалко что завтра ее забирать приедут.
Не жалій, візьмеш собі ще кращого Іоніка. Все норм діагностував. Перед обідом коли знімав із зарядки то показувала 385-390 км при 86% заряду, в перерахунку на 100% це десь 450 км запас ходу. Справа в тому що по-перше повний привід, по-друге з витратою 11.7 їздити не маю де. Максимально прогнозувало у мене 535 км це пару тижднів назад після періоду спокійної їзди коли на камеру швидкості попався, так, після того я майже 2 тиждні їздив спокійно із середньою витратою 13-13.5, але потім терпіння скінчилось, і ось скрін за сьогоднішню їзду, із якої більше половини це по Варшавці Буча - Кухарі в режимі 115-130, на одному обгоні навіть до 170 випадково дійшло, забув що це не Болт який в 150 впирається.
Не получилось сіоткати щоб і процент заряду і прогнозований запас ходу влізли.
Та зрозуміло, що візьму, просто цікаво. Мене і задній привід влаштовує повністю. Питання в ТН (тепловому насосі), бо мені потрібно проїжджати гарантовано 500 км на одному заряді. „Еска“ 21-го року це робила легко. „Ікс“ 18-го цього робити не буде, хоч у нього ну просто ідеальна батарея за залишком використовуваних кВт — 84.9, розбаланс 17 мілівольт при 20% заряду.
І це після морських пригод із розрядженою батареєю, пару разів цикл пройде 10–100% і по ідеї розгойдається та підніме показники.
Я вообще не розумію як та Тесла пробіг рахує. От зарядив 100% показує 370 км. проїхав 265(майже весь по трасі),показує залишок 73 і це прогнозований при тошнилові 90 на круїзі, а базовий і зовсім 50км. залишку показує. Де ті решта 30-55км. поділись? От як можна спрогнозувати чи доїдеш ти з точки А в Б якщо такий розброс
Таке
Тесла с тем пробегом что показывает дружит не очень сильно), в идеал ну вообще можно не переключать, то где то в вакууме и на сферическом коне возможно), добавили там функцию проверки батареи, подключить машину нужно на зарядку часов на 20 и запустить процесс), машина должна понять какая у нее реальная батарея и то что она утром показывает, под этот остаток и оптимизировать, в Х посмотрю он 18 года есть это или нет, с С моей 21 года было.
Ви все вірно пишете. Але якщо не заради забави а з побутової точки зору мене як власника цікавлять по батарейці дві речі: на скільки деградувала батарейка відносно нової - це SOH, або доступний залишок, різні авто відображають по різному але суть одна, та щоб не було у батареї проблемних елементів - їх ми можемо побачити по опіру та розбалансу. Стосовно даного іоніка - я не думаю що в ньому мінялася батарейка, та було би не логично якби у бмс скидався об'єм принято заряду та не скидався пробіг. Скоріш за все прибор при зчитуванні або розряд загубив або не те зовсім считав - у мультімарочних сканерів буває. Звісно в ньому не може бути батарейка з ємністю як нова, і вона на якісь відсотки деградувала, але виробник вважає що поточна ємність відповідає стовідсотковому здоровью. На мій погляд показник доступного залишку більш інформативний, але маркетинг він такий.
Кстати, тест під навантаженням, за ідеєю, теж має показувати слабкі комірки. У моєму сканері навіть є така процедура. Я поки що її не пробував, але в оглядах кажуть фігня.
В вашей нету и не нужно оно там. То для 3 и Y 2020 - 2022 годов с их проблемными батареями.
В усьому цікавіше без винятку, єдиний мінус — це менший пробіг на одному заряді, менше в районі 100 км, обумовлено вагою/аеродинамікою/колесами.
для мене зовнішний вигляд важливий, Х майже кросовер, а я їх не дуже шаную. ось класичні форми Астон Мартін, порівняйте з MS
я не думаю що в ньому мінялася батарейка
Она там 100% не менялась, в гаражах это там не делают, на дилере была бы запись в Крфаксе 100%!!!
для мене зовнішний вигляд важливий, Х майже кросовер, а я їх не дуже шаную. ось класичні форми Астон Мартін, порівняйте з MS
У меня наоброт), а ваше все это Ионик 6!!!
а яка еволюція іоніків? От тесла, явне падіння якості, мали батарейку з 16ти секцій і бронелист, тепер 4 секції і дисбаланс, а нові ски отримали запаяну наглухо батарейку, а для кастомерав важливий райзен чомусь, не можу догнати чому бо на тегрі чіпаю пальцем іконки і все пристойно працює...а який процесор в бмв ніхто і не знає...