autoua
Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка

Про камери в телефонах (4/4)

продавець прохолоди **
54 года (27 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

Re: Про камери в телефонах [Re: juiT]
      31 мая 2026 в 12:36 Гілками

juiT 30.05.2026 21:33 пишет:

GreenMile 30.05.2026 20:51 пишет:

5 - телефон (или цифромыльница)
6 - зеркалка.

#1,2,5,6 - 15 pro max.
#3,4 - дзеркала.
Всі фото без оброблень, фільтрів і тд.

а камеру в айфоні налаштовували якось чи просто натискаєш кнопку?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P ***
42 года (26 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

31 мая 2026 в 13:10 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

juiT 31.05.2026 11:04 пишет:

Звісно різниця є, але не така, щоб купляти окремо камеру і об'єктив і ности з собою.
Фото 6 ти написав дзеркала без варіантів.
Бо 6 фото максимально схоже.
Це ще Айфон на сьогодні не найкращий варіант по фото, в порівнянні з китайськими брендами Huawei Pura 80 Ultra, Vivo X300 Pro, Oppo Find X8 Ultra.
При зйомці відео на Айфон, різниця буде ще менша, а при гарному освітленні можливо і зовсім відсутня.

Разница для каждого своя Я уже несколько раз озвучил, что пересичному в повседневной жизни зеркалка с ее возможностями не нужна и никогда не была нужна. Просто, было время, когда зеркалки стали общедоступными и все начали считать себя крутыми фотографами, просто заимев большую черную тушку

Да, по сути я на 100% лажанул на одной фотке из шести, не так и много, при том что я не фотограф, а просото пересичный, который когда-то интересовался фотографией Но тут кадр, по которому действительно трудно определить, то ли это посредственный объектив, то ли софтовая обработка. А вот, если бы ты сфоткал сирень на телефон, то разницу бы сам увидел сразу. Суть в том, что фотик дает одинаково стабильно хороший и прогнозируемый результат, а телефон - как попало: получилось/не получилось. Даже на твоих примерах разброс от "спутал с зеркалкой" (6) до "уровень моей 20-летней мыльницы" (5).

В целом, маркетологи не зря свой хлеб едят, вон научили уже ИИ "подделывать" глубину резкости, боке идентичные натуральным и так далее и это прекрасно, но художественной ценности такие фото не несут. Телефоны по сути вытеснили цифровые мыльницы - то, что было нужно 95% людей: сфоткать застолье с родственниками или друзями, протокольные фотки "я и памятник", ну или там "шли мимо - увидели красивый цветочек" и прочий цифромусор
А там, где нужны действиельно красивые фотки, то до сих по почему-то фоткают на фотоаппараты И это правильно ящетаю.

Вот, к приму, такое фото, где видно каждый волосок телефоны соснут сделать, т.к физику никаким ИИ не налюбишь.

Разница для каждого своя  Я уже несколько раз озвучил, что пересичному в повседневной жизни зеркалка с ее возможностями не нужна и никогда не была нужна. Просто, было время, когда зеркалки стали общедоступными и все начали считать себя крутыми фотографами, просто заимев большую черную тушку  Да, по сути я на 100% лажанул на одной фотке из шести, не так и много, при том что я не фотограф, а просото пересичный, который когда-то интересовался фотографией  Но тут кадр, по которому действительно трудно определить, то ли это посредственный объектив, то ли софтовая обработка

V.I.P ***
С нами с 17.02.2009

Re: Про камери в телефонах [Re: GreenMile]
      31 мая 2026 в 13:11 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Или вот, где даже структуру льдинок видно.

Или вот, где даже структуру льдинок видно.

V.I.P ***
С нами с 17.02.2009

31 мая 2026 в 13:12 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

И даже такое не вытащит, хотя выглядит просто, но такой плавный переход глубины резкости от листка к листку не выйдет

И даже такое не вытащит, хотя выглядит просто, но такой плавный переход глубины резкости от листка к листку не выйдет

IesuiT *
43 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

31 мая 2026 в 14:03 Гілками

Я ніколи і не казав, що зеркалка з нормальним об'єктивом гірше знімає, от кітовий об'єктив був, знімає він погано і часто промахувався з фокусом.
Коли купили 50/1.8 тоді фото стали класними. Це мій досвід користування.
Он двигуни вже 1.0 турбо, а в тебе претензії до фото з телефону.

СуперСтар ***
29 лет за рулем, Киев
С нами с 19.02.2008

1 июня 2026 в 00:43 Гілками

Скорость охуєвающа Категоричніть безмежна.
Агов, якщо написане не зрозуміло - прочитай щє раз.
Якій в кібершот. Шось сам видумав і сам спростовує. Покажеш де я про таке писав?Йому за смажене - він мені за печене.
Про стрибаючу дитину в темній кімнаті, а він натюрморти малює при денному світлі.
Я самостійно можу визначити достатність якості фото, без особливоцінних комментів особливокоментуючих осіб. Та і шо його рівняти цифру 20-ти річної давнини із сьогоденням?

Жоден смарт в силу фіз обмежень не витягне те, що має дзеркалофотік із шматрицею площєю у 5-6 разів більшу за матриці у топових смартах..
А якщо і пікселі ні до чого - тада желаю удачі.
Роскажи нам, о діамант моєй душі - базовий елемент якої матриці буде більш чутливим і мати кращє співвідношення сигнал/шум?
23,5мм*15,7мм(396мм2)/20,9Мп (D7500) або 22,3*14,9(332мм2)/24Мп(R10) або іпон 17 із 1/1,28"(75мм2) і 48Мп. різниця в площі пікселя- порядок. Сигнал/шум - десь такий же.

із цим знайомий будь-хто, хто хоч трохі цікавився, якого хєра в темряві 100500 мугапуксєлєй не рятують. Якщо воно тобі не треба - нє вапрос. тіко не видавай свій випадок за загальне.
В умовах, коли мало світла та/або велика швидкість - жоден телефон не витягне із 100% гарантією норм фото, бо малювати фото нема із чого (мало данних для малювання картинки алгоритмами)
Ходять як лохи (на думку пана juiT) із дурами в 3-4кіла з купою усього. іноді і з триматричними системами
Нєт шо б на іпфон все зняти

Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка
Додаткова інформація
1 користувачів і 27 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, Yorc, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2030

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія