autoua
Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка

Про камери в телефонах (5/5)

V.I.P ***
42 года (26 лет за рулем),
С нами с 17.02.2009

Re: Про камери в телефонах [Re: juiT]
      6 июня 2026 в 11:08 Гілками

juiT 06.06.2026 00:39 пишет:

GreenMile 05.06.2026 18:56 пишет:

Достаточно, они как раз где-то добрались до уровня моей 20-летней мыльницы Canon PowerShot S3 IS

Фото таке собі якщо чесно. Краще на телефон.
Там де дзеркала з нормальним об'єктивом, то якість відчутна, мильниці ще гірше ніж телефон.
Все розмите і деталізації немає.

Так телефон хуже сфоткал, чем мыльница. На телефонных фото напрочь отсутствует переход глубины резкости (это то, что ты назвал "размытым") и передний план просто перешарпленный пост-обработкой, в итоге фотка просто искусственно пластиковая, хотя в реальности она не такая
Мыльница хоть как-то передает ГРИП, хотя у них это тоже больное место из-за кроп-фактора, по сравнению с зеркалками.
Про детализацю - на каплю посмотри внимательно, сколько деталей сохранила мыльница и сколько телефон
Я не говорю, что мыльница делает супер-качественнные фотки из коробки, но камон, она 2006 года выпуска А если слить с нее равы и обработать вручную... Ладно, это уже другая история

Змінено GreenMile (11:32 06/06/2026)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
IesuiT *
43 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Re: Про камери в телефонах [Re: GreenMile]
      6 июня 2026 в 13:11 Гілками

GreenMile 06.06.2026 11:08 пишет:

Про детализацю - на каплю посмотри внимательно, сколько деталей сохранила мыльница и сколько телефон

Потрібно дивитись в бік компактних беззеркалок.

СуперСтар ***
41 год (22 года за рулем), Киев
С нами с 21.05.2006

Re: Про камери в телефонах [Re: GreenMile]
      6 июня 2026 в 20:40 Гілками

GreenMile 05.06.2026 18:56 пишет:

YSK 05.06.2026 14:48 пишет:

Тому як на мене, нормальної камери смартфона для звичайних, не професійних фото, цілком достатньо.

Достаточно, они как раз где-то добрались до уровня моей 20-летней мыльницы Canon PowerShot S3 IS

в мене була чи s3 чи s5, вже не пам'ятаю точно. І от мої, без особливих налаштувань, фото тих часів дуже живі. Можливо, не такі соковиті, як на сучасні на телефони, але вони живі і справжні.
І, на скільки мені відомо, молодь зараз активно скупувує старі апарати. Це прям дуже популярно користуватись всіма гаджетами 10-20 річної давнини.

Тому мені особисто здається, що трішки камери телефонів і вся ця цифровізація завернула трішки не туди, пропала справжність. Ну от як останні пікселі, в яких сама камера гірша, але воно домальовує, щоб було гарно. Але це ж не те

СуперСтар ***
41 год (22 года за рулем), Киев
С нами с 21.05.2006

Re: Про камери в телефонах [Re: juiT]
      6 июня 2026 в 21:37 Гілками

juiT 29.05.2026 21:52 пишет:

Так до цього все іде, окей телефон, зроби фото як ми з дружиною і дочкою на яКарибських островах прводимо відпустку.
Міленали ще фотографувати будуть, за інших не скажу.

трішки "доколупаюсь" як міленіал, який працює з альфами. Зараз молоде покоління капець як дістало все сучасне і не справжнє. Можливо, це чисто мода на "таткове взуття" і тд. Але і можливо є бажання справжнього, у "відсутності цифрового сліду" і тд.
В цьому щось є і дуже цікаво куди світ піде в наступні роки. Бо ці тенденції в дуже багатьох сферах видно.
Я намагаюсь це зрозуміти, але це доволі важко, бо міленіали жили в усіх останніх епохах і всі бачили. Тому бачити попит молодих не на щось майбутнє, а на щось старе дуже дивно. Але можливо це трішки змінить майбутнє в більш правильну сторону.
Наприклад, в машинах почали повертати кнопки і це чудово

IesuiT *
43 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Re: Про камери в телефонах [Re: Wood_Elf]
      6 июня 2026 в 22:50 Гілками

Wood_Elf 06.06.2026 20:40 пишет:

Тому мені особисто здається, що трішки камери телефонів і вся ця цифровізація завернула трішки не туди, пропала справжність. Ну от як останні пікселі, в яких сама камера гірша, але воно домальовує, щоб було гарно. Але це ж не те

Тут більше підходить вислів, якого я часто притримуюсь, коли гроші стають на перше місце - бути біді. Це зараз не те що в усіх сферах, тут цілі країни звернули не туди, особливо за північною частиною Антлантичного океану.
ПС. До чого це я, напевно намалювати софт куди простіше і дешевше, ніж поставити нормальну камеру в телефон.

Autoua.netФорумІнформатика та побутова електроніка
Додаткова інформація
2 користувачів і 24 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, Yorc, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3115

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія