Хочу поцікавитись, бо ніколи цим не займався. Який діаметр отвору маємо висвірлити для мєтчіка, щоб нарізати різьбу? Тобто яке співвідношення свердло/мєтчік?
А що гугл-пошук каже? Або чат ГПТ?
Дивлюсь на теми, які піднмає ТС і складається враження про його бажання постібатись/потролити клубнів
Цікаво, з якою метою ти слідкуєш за моїми темами? По суті є що сказати? Чи ти спочатку погуглив, що таке є мєтчік?
все залежить яка різьба. Вірніше від кроку різьби. Діаметр сверла повинен = діаметру мітчика-крок різьби.
Цікаво, з якою метою ти слідкуєш за моїми темами?
Не слідкую, просто кожна тема унікальна, првертає увагу: 1. Мова як Азірова 2. Питання яу у дитни 5 років
Цікаво, з якою метою ти слідкуєш за моїми темами?
2. Питання яу у дитни 5 років
я наче і дорослий, але для мене це темний ліс. бо раз чи два колись проходив різьбу, аби оновити різьбу, не більше. а от з нуля я хз б чи наважився сам робити, це ж треба його все рівно зробити і не напартачити - ну якщо собі робиш принаймні
все залежить яка різьба. Вірніше від кроку різьби. Діаметр сверла повинен = діаметру мітчика-крок різьби.
Повністю згоден. Але я б ще на прикладах пояснив Для різьби М10*1 отвір 9 мм. Для М10*1.25 відповідно 8.75 , але на практиці з обережністю в 9 теж нарізають.
Цікаво, з якою метою ти слідкуєш за моїми темами? По суті є що сказати? Чи ти спочатку погуглив, що таке є мєтчік?
Дійсно, питання не вимагає автентичного досвіду. Чом би не почати з гугля?
Для різьби М10*1 отвір 9 мм. Для М10*1.25 відповідно 8.75 , але на практиці з обережністю в 9 теж нарізають.
а є свердло 8.75?
Для різьби М10*1 отвір 9 мм. Для М10*1.25 відповідно 8.75 , але на практиці з обережністю в 9 теж нарізають.
а є свердло 8.75?
в теорії має бути, на практиці ріжуть в 9 а от 8.5 якось зустрічав. Тільки не сверло а розгортку.
а є свердло 8.75?
в теорії має бути, на практиці ріжуть в 9 а от 8.5 якось зустрічав. Тільки не сверло а розгортку.
Та ну, з кроком 0.5 всі більш/менш пристойні набори, а от чверті то шукати треба
В мене є набір від 1 до 10 чи 12 навіть, вже не пам'ятаю навіть, з кроком 0.1. Саморобний - в оргсклі насвердлено отворів, і так красіво рядочками: Перший ряд: 1 1.1 1.2 і до 1.9 Другий: 2 2.1 2.2 І т.д.