Всім привіт! Зіткнувся з серйозною проблемою при відновленні газового блоку на прямому впорскуванні, потрібна порада знаючих людей.
Маю автомобіль Ford Focus 3 (2011 рік, двигун 1.6 EcoBoost, 182 к.с.) з установленим ГБО. Рідний блок керування побудований на платформі AEB3000, але має кастомне брендування CCI ecofuels. Сторонній софт AEB до нього не підключається — одразу вибиває Помилку 14 (Brand/Customer Code mismatch).
Щоб обійти цю проблему, я купив б/в блок, брендований як Zavoli Direct (апаратна плата AEB3000B) зі старою прошивкою версії 10.69. До цієї версії успішно підключилася лише стара програма Zavoli версії 2.00.2. Свіжий софт Zavoli версії 3.0.2.4 видавав Помилку 12 (я так зрозумів, через відсутність зворотної сумісності зі старими прошивками).
У старій програмі версії 2.x готової конфігурації під мій EcoBoost не знайшлося. Я сподівався, що якщо оновлю прошивку блока, то свіжий софт версії 3.x зможе його прочитати і там з'являться потрібні карти. Запустив процес оновлення, під час запису софт видав помилку, але потім повідомив, що прошивку «успішно оновлено до версії 14.14».
Що маю в результаті зараз: Після цього збою обидві версії програми Zavoli (і 2.x, і 3.x) при спробі з'єднання видають помилку: «Застаріла програма, зверніться до дилера за новішим софтом» (Помилка 15). Сам блок зараз фактично впав в аварійний режим бутлоадера, у рядку стану програми світиться версія прошивки Firmware: 0.0. При спробі примусово запустити репрограмінг (кнопка REPROGRAM) процес обривається з помилкою «The current attempt to reprogram has failed. Try again».
Питання до фахівців:
Як правильно вивести блок Zavoli з цього аварійного режиму («нульової» прошивки) та повернути його до життя? Чи потрібен для прошивки 14.14 якийсь свіжіший софт (наприклад, Zavoli Bora останніх версій) і де його взагалі можна знайти?
Можливо, у когось є готовий файл конфігурації чи калібрування (.abs / .aeb) під мотор Ford Focus 3 1.6 EcoBoost (182 к.с.)?
Чи можна якось «розлочити» мій перший рідний блок CCI ecofuels, повністю перепрошивши його під звичайний стандартний AEB3000, щоб прибрати прив'язку до бренду і спокійно налаштовувати карту?
Буду дуже вдячний за будь-які підказки та допомогу!
ГБО на безпосередный вприск ставили одиниці, у Києві здається AEB ставили lpgtech (гуглиться), тож дорога туди. На скільки пам'ятаю усе ГБО на безпосередный вприск йшло із захистом як прошивки, так і ПЗ, тож за "дякую" дуже навряд хтось з установників допоможе.
ШІ завжди може дати купу кваліфікованих порад, не факт, що допоможе, але порозважатися точно буде можливість.