Я свій здоровенний найнер возив в багажнику канонічної октавії, щоправда складав задній ряд і переднє колесо знімав, возив його на Шацькі, в Карпати.
Саме тому, я не хочу знімати колесо і не розкладати салон.
Вже вибрали собі якусь модель велу?
В мене є кілька велосипедів, і складних, і нескладних.
В машині звичайно краже возити складний)
Складний вел буде трохи важжчим за нескладний але це важливо тільки якщо без світла та ліфта його на високий поверх тягнути.
АЛЕ в велосипеді (все більше з віком) головне - зручність їзди - визначається не колесами, а довжиною рами. Беріть найдовшу з можливих рам — щоб сидіти не вертикально, а під найбільш можливим нахилом — тоді спина не втомлюється.
Більші колеса — більше накат (при поїздках 5–10 км втомитись не встигнете — 20-й колесо норм). 14 колеса дуже маленькі, точно н беріть.
Якщо брати на маленьких колесах — то мінімум 16, а краще 20 колеса, АЛЕ не беріть фетбайк з широкими шинами — колеса вдвічі важчі і важко розганяти педалями. Чи дивитись на електро? Якшо електро - в мінусах вага, але розганяти не важко)
Коротше якшо задачі - не фітнес а зручність пересування - то для багажника машини простіше взяти самокат типу Forte M1 MAX
Який в вас зріст? в багажнику якої машини будете возити? седану?
ще рекомендував би хочаб якусь мінімальн підвіску шоб вел не скакав по поганих дорогах та душу не витрясав і підшипники довше прожили, але серед 20'' не знаю такого
ще рекомендував би хочаб якусь мінімальн підвіску шоб вел не скакав по поганих дорогах та душу не витрясав і підшипники довше прожили, але серед 20'' не знаю такого
Самокат вже є, потрібно саме велосипед на педалях без двигунів. Якщо не знаєте на 20", то порекомендуйте на яких знаєте?
Мысли в тему.
Давно пробовал Dahon 16", сейчас модель будет, наверное, Curve SL. Дали спонсоры на обкатку и на одесскую сотку. По-моему это был Велострит Киевский, не помню точно.
Сначала хотел себе такой, поэтому решил потестить в реальном режиме.
Плюсы. - реально компактный - идет прекрасно, не хуже обычного хардтейла
Минусы. - очень сильно долбит спину, алюминиевая рама плюс микро колеса - жестко, как на табуретке - невозможно отдохнуть за рулем и сменить положение. Со временем спина начинает ныть - достигнут предел прочности замка рамы в обычном городском режиме (приходилось регулярно докручивать из-за деформации, на бордюрах не прыгал, но город требует иногда перемещаться с дороги)
Рассматривал как альтернативу Дахон подвесный и хотел взять на поездку Киев-Одесса, но спонсоры что-то съехали, подумали что поездку не переживет. Я и не настаивал, поехал на своем трейловом.
Сейчас рассматриваю как 5й вел - складничок Brompton. Но это вел совершенно иной ценовой категории. Исключительно как вел для плоского города и поездок на поезде. Жлоблюсь от цены, уже год как. БУшные городские велы обходятся в несколько десятков евро, паркую их в нужных местах. На вел в полтора косаря за БУ тратиться совершенно не готов.
Скорее всего забью, так как для этих целей у меня есть самокат и лонгборд.
але при рості більше 170 вони всі дуже короткі для мене.
Ще Brompton кльова тема кажуть але там є свої нюанси)
Особисто мені зручніше кататися на складному велі але не з 20 а з 26 колесами, зате з підвіскою. але то треба мати або універсал або в хетчі складати заднє сидіння. В седан напевно буде важко впихнути https://rozetka.com.ua/ua/429037388/p429037388/
Когда-то рассматривал складной двухподвес Airnimal Rhino. Это для тех, кто хочет складничок, но формат поездок остается довольно агрессивный. При этом компоненты совместимы с обычными велами. Сейчас уже столько не езжу как раньше, да и покрытие здесь совсем иное. Идея ушла в никуда, но в целом концепт, как по мне, лучший.