Привіт! Я стикнувся з тим, що телеграм групи по стану на кордонах повні питань "яка зараз черга" без відповіді, і реклами. Я написав телеграм бота, який дозволяє трекати реальний час, який зайняв перетин. Нічого надскладного, вибір пункту перетину і кнопки "почати" і "закінчити". Як тільки будуть перші реальні використання, зроблю статистику.
Ім'я боту - _border_traffic_bot.
Все повністю безкоштовне, некомерційне і ніколи комерційним не буде, бот не шле повідомлення без активної сесії перетину (під час сесії шле нагадування, бо люди на шлагбаумі на виїзді давлять на газ і про все забувають), і open source. Я заробляю по-іншому, тут я просто вклав свій час і вміння.
Ось інтерфейс:
Тобто статистика формується виключно з тих, у кого цей застосунок працює? Як що так, то який сенс? Є сподівання, що продукт стане масовим?
Тобто статистика формується виключно з тих, у кого цей застосунок працює? Як що так, то який сенс? Є сподівання, що продукт стане масовим?
Саме так. Нема де взяти достовірну інформацію скільки займе перетин. Дані з існуючих джерел - це абсолютний рандом. Навіть якщо інформація про чергу з нашого боку буде актуальною, наприклад поляки працюють абсолютно непрогнозовано. Найкраща інфа - це коли людина пише "я пройшов за 2 години". Але так буває дуже рідко, зазвичай тільки питання "яка черга".
А масовим продукт стане, коли наповниться інформацією. А наповниться він коли люди почнуть користуватись. Проблема яйця та курки. До речі гарна ідея, дякую - мабуть зараз є сенс брати інфу від ДПСУ хоча б про чергу з нашого боку і показувати її, хоч щось. Бо ви кажете абсолютно валідну і ключову річ - без інформації по стану пунктів пропуску цей продукт непотрібний, тому навіщо людям ним користуватись? Але ця інформація і береться з записів людей))
Можна ще парсити, що пишуть в існуючих групах, і додати ці дані. Типу "в 12:40 було 20 машин до шлагбауму"
Можна ще парсити, що пишуть в існуючих групах, і додати ці дані. Типу "в 12:40 було 20 машин до шлагбауму"
Так, можна, подумаю над цим, але це складно. Хоча... зараз з цим АІ нічого не складно. Ок, це задача з зірочкою, щось зроблю. Щоб парсити треба бути в тій групі, а в ній же состою я, не бот.
Ще має значення який транспорт. Автобуси і авто мають різні терміни перетину. Крім того наприклад у «гарячі» дні - п*ятниця, субота, неділя час перетину завжди більший, натомість вівторок і середа найшвидші. Тут не беруться до уваги святкові дні. Я до того що інформація корисна, якщо вона аналітична, а не вже стоїш в черзі і цікаво скільки ще стояти.
Так, можна, подумаю над цим, але це складно. Хоча... зараз з цим АІ нічого не складно. Ок, це задача з зірочкою, щось зроблю. Щоб парсити треба бути в тій групі, а в ній же состою я, не бот.
Парсити це занадто складно. Скоріш дивитись і раз на день руками заповнювати статистику, поки бот не набере достатню базу користувачів і сам не почне генерувати корисну статистику. Ручне наповнення буде як холодний старт.
Ще має значення який транспорт. Автобуси і авто мають різні терміни перетину. Крім того наприклад у «гарячі» дні - п*ятниця, субота, неділя час перетину завжди більший, натомість вівторок і середа найшвидші. Тут не беруться до уваги святкові дні. Я до того що інформація корисна, якщо вона аналітична, а не вже стоїш в черзі і цікаво скільки ще стояти.
Це все буде. "Яка черга буває в четвер ввечері", чи складніше - "яка черга за два дні після початку канікул" (канікули можуть починатись в різні дні). Але спочатку треба набрати сирі дані, а для цього потрібно щоб люди почали трекати свій час.
В інеті є кілька джерел подібної інформації. І сайти держорганів, і подібні за назвою приватні сайти, і кілька телеграм каналів, і групи у соцмережах. На них купа інформації яка не збігається і у більшості випадків не відповідає дійсності. Що нового хочеш створити ти? І чому розраховуєш що хтось масово буде користуватися саме твоїм проєктом?
Чудово! Через пару днів їду на Кишинів. Можна інструкцію як для чайника, як підключити цю штуку в Телеграмі.?
Чудово! Через пару днів їду на Кишинів. Можна інструкцію як для чайника, як підключити цю штуку в Телеграмі.?
О, перший користувач, і відразу полковник !
Знайти бота в телеграмі - чи користуєтесь посиланням https://t.me/ua_border_traffic_bot, але для цього броузер повинен вміти відкрити телеграм. Чи в самому телеграмі в глобальному пошуку шукаєте _border_traffic_bot. Далі буде синя кнопка, "Стартувати бот" чи щось таке (залежить від мови телефону). Під'їдете до КПП, натискаєте "Почати перетин", обираєте країну і КПП. Проїдете - "Я пройшов". Якщо запізнились натиснути (зазвичай коли люди бачать відкритий шлагбаум, їм не до відміток), буде опція скоригувати час трошки назад. Якщо будуть питання - ставьте тут чи в приватні.
Думаю що майбутнього в цьому «проекті» нема. Не збереться така кількість користувачів щоб статистика була близькою до правди. Завжди користуюсь державними порталами, десь біля Брод відкриваю і дивлюсь на який пунк їхати Хоча цього разу поїхала на Нижанковичі. Все б добре, 4 машини, не збрехали, але саме мене відправили на яму і особисто я втратила дві години часу)) у всіх інших перетин дійсно зайняв десь годинку))
В інеті є кілька джерел подібної інформації. І сайти держорганів, і подібні за назвою приватні сайти, і кілька телеграм каналів, і групи у соцмережах. На них купа інформації яка не збігається і у більшості випадків не відповідає дійсності. Що нового хочеш створити ти? І чому розраховуєш що хтось масово буде користуватися саме твоїм проєктом?
Так в твоєму питанні ти сам і відповів Саме тому що:
За інформацією треба побігати, особливо коли ми хочемо порівняти КПП, скажемо, нам потрібно на А4 в Польщі. Ми зараз у Львові. Є 5 пунктів, з півночі на південь - Грушів, Краківець, Шегині, Нижанковичі, Смільниця. Куди їхати? Групи в телеграм - по маленьких пунктах може не бути актуальної інфи. По великих скоріш за все буде, але як її інтерпретувати? 25 машин - це багато чи мало для великого КПП? Чи волапюк місцевих - до другого борду, у лісі, від ОККО. Від ДПСУ буде кількість авто у черзі з нашого боку. Але чи довіряти їй? Що якщо я хочу їхати до України? А якщо поляки сьогодні збісились і всіх відправляють на яму?
Мій продукт відповідає на основне питання - скільки візьме перетин. В годинах та хвилинах, без всяких бордів і ям. Чому ним будуть користуватись - як тільки він почне надавати корисну і актуальну інформацію, питання чому ним НЕ користуватись? Групи це в основному реклама перевезень, офіційна інфа - як все наше що йде від держави, а тут актуальна інформація від реальних подорожуючих.
Я забросив романтичні уявлення про те що люди хочуть щоб всім було краще, тому дадуть мені розмістити інфу про бота у групах чи будуть користуватись без статистики. Всім наплювати на інших, цікавить тільки свій добробут. Особливо напівкримінальним модераторам груп, які торгують рекламою. Да і звичайну людину теж. Основне наповнення груп по кордонах крім реклами перевізників - "яка черга до Польщі". Зазвичай без відповіді. Тому я поки що буду вручну проходити по групах і наповнювати статистику тим, що там побачу. Аж поки не буде стабільного використання бота хоча б по декілька перетинів на день на КПП.
Думаю що майбутнього в цьому «проекті» нема. Не збереться така кількість користувачів щоб статистика була близькою до правди. Завжди користуюсь державними порталами, десь біля Брод відкриваю і дивлюсь на який пунк їхати Хоча цього разу поїхала на Нижанковичі. Все б добре, 4 машини, не збрехали, але саме мене відправили на яму і особисто я втратила дві години часу)) у всіх інших перетин дійсно зайняв десь годинку))
Нема так нема, закину розробку і хай крутиться, він на безкоштовному стеку. Годину до Польщі - я перетинав 2 рази і обидва було 3 години на рівному місці, включно з Нижанковичами і без ями. Просто поляки працюють як мухи в спеку. Чи на Раві пані-курва збирає документи в 6 авто і зникає на годину. Наш бік займає 15 хвилин. А в'їзд до України - хвилин 20-25.
О, перший користувач, і відразу полковник !
Знайти бота в телеграмі - чи користуєтесь посиланням https://t.me/ua_border_traffic_bot, але для цього броузер повинен вміти відкрити телеграм. Чи в самому телеграмі в глобальному пошуку шукаєте _border_traffic_bot. Далі буде синя кнопка, "Стартувати бот" чи щось таке (залежить від мови телефону). Під'їдете до КПП, натискаєте "Почати перетин", обираєте країну і КПП. Проїдете - "Я пройшов". Якщо запізнились натиснути (зазвичай коли люди бачать відкритий шлагбаум, їм не до відміток), буде опція скоригувати час трошки назад. Якщо будуть питання - ставьте тут чи в приватні.
Все получилось, дякую! Тепер головне не забутись натиснути "почати перетин"
бо треба не бот, а апку, яка б сама по GPS бачила коли підїхав і коли пройшов. Вручну постійно будете забувати.
Почати це важливо, але ще треба не забути натиснути "Я пройшов". Особливо коли провів на кордоні годин 6 і ось шлагбаум відкрився))) Для цього у мене є можливість трошки відкоригувати час назад, побачите.
бо треба не бот, а апку, яка б сама по GPS бачила коли підїхав і коли пройшов. Вручну постійно будете забувати.
Думав GPS. Це, погодьтесь, абсолютно інша історія: люди не захочуть ставити апку і передавати координати постійно (я б сам 10 разів подумав), GPS в нас глушиться під час тривоги. Поки що колективний розум мій і Gemini вирішив без GPS.
Додаток не буду завантажувати. А стосовно кордону в темі Київ-Чоп відписала. Вчора , середа , Чоп-Захонь + 7 годин від звичайного часу проходження. За 4 роки вперше таке
Додаток не буду завантажувати. А стосовно кордону в темі Київ-Чоп відписала. Вчора , середа , Чоп-Захонь + 7 годин від звичайного часу проходження. За 4 роки вперше таке
Я ж казав. Додаток це ціле діло, то треба бути супер-ентузіастом. А телеграм є у всіх, я сам не в захваті від того, що в нас основний засіб комунікації написаний вихідцями з раїсі, але я ж не можу боротись з реальністю. Телеграм це найширше охоплення таргет-групи.