Камради, вітаю. Можливо хтось ставив басейн на дачі? Цікавить що потрібно врахувати чи який краще обрати. Потрібен не дуже великий басейн. Можливо якісь поради надасте...
В мене є. Стаціонарний 6х3... Що потрібно враховувати - бюджет. Стукайся камраду juiT, він басейни обслуговує(вав). А так вкажи які в тебе умови - вода яка, куди зливати на зиму... А то для прикладу в мене є колега в якого є бас. А ось зливати його це ційлий процес. В мене з цим ніякої проблеми - в дворі зроблена зливова каналізація для збору дощових стоків з виходом в річку.
мав надувний 2,5м, кілька років тому взяв каркаснік 3,05м*0,76м (5т води, якщо глибше - без драбинки не залізти/вилізти але то кожен сам обирає). під басейн треба рівний міцний майданчик. десь недалеко має бути електрика - вмикати насос фільтра. треба мати розуміння: басейн набирається один раз і далі експлуатується весь сезон з тією самою водою, яка обробляється хімією і фільтрується. за потребі вода додається. під басейном майданчик кожен рік підрівнюю піском і викладаю пінополістіролом 20мм 1,2*0,6м (три роки листи тримаються). для збирання взяв пвх шланг, що приєдную до забора в фільтр в середині басейна, до шланга приєднав 3м "палицю" (пвх труба) і по дну збираю осад, або коли купаємось воно все плаває і з рештою в фільтр потрапляє (надувний так і використовував).
вода через добу після набору виглядала так (від контакту з повітрям залізо і інше реагує і виглядає сумно). ставлю поплавочок (зазвичай на ніч, але при запуску цілодобово) з таблектою повільного хлору (насправді там майже"таблетка від всього" - така існує, там хлор+альгецид+коагулянт, велика таблетки по 200грм) і вмикаю фільтр. фільтр і принципі працює все літо без зумники, іноді зупиняю, виймаю фільтруючий елемент (картрідж), мию і ставлю назад. в таком режимі басейни використовую вже більше 15 років. на ніч накриваємо тентом, в серпні (ночі хзолодніші - ще з бульбашкової плівки є "ковдра" по розмірах басейна, таки допомогає. колеги раніше займалися басейнами професійно, то кажуть що дуже вдало підібрав собі варіанти по експлуатації. PS: як раз тількі що придбав засіб комплексної дії вітчизняного виробника, київського (офіс їм спалили вороги - краще шукати по назві у дилерів)
В мене є. Стаціонарний 6х3... Що потрібно враховувати - бюджет. Стукайся камраду juiT, він басейни обслуговує(вав). А так вкажи які в тебе умови - вода яка, куди зливати на зиму... А то для прикладу в мене є колега в якого є бас. А ось зливати його це ційлий процес. В мене з цим ніякої проблеми - в дворі зроблена зливова каналізація для збору дощових стоків з виходом в річку.
прям зливання проблема.. якось 5т стікають в землю через 1дюйм отвір пробки. а от зливання стаціонарних - то може бути не тільки пригодою (там обсяги інші), але і призвести до пошкоджень і навіть повного знищення басейна.
Дивись, в деяких людей ділянка має площу 6 соток, і з 3 сторін є сусіди. Ось тоді злити 5 кубів з один підхід таке собі. Згаданий мною колега злива свій (стаціонарний) за 2-3 підходи, так як ділянка має перепад і якщо "бухнути воду" то топить сусідів Стаціонарний зливаю на 7-10 см нижче забору води з противотоку/форсунок. Зливати в нуль неможна. Але за звичай ті хто в перше думають про басейн про злив його не думають. Робот пилосос для басейна маст хев . Мені на ДР діти подарували, зацінив. Хоч я і люблю самостійно чистити бас (такий собі ритуал), але робот то допомога – закинув і пішов.
Але за звичай ті хто в перше думають про басейн про злив його не думають.
та дехто не думає і як набирати, бо одна справа будинок, що споживає до 0,5т на добу, інша набрати 5т (а є каркасніки на 10т, про стаціонарні то взагалі окрема тема) - як скважина з насосом переживуть (цього літа вирішив прискорити процес - до насосної станції приєднав 32 трубу і напряму в басейн - напор не дуже потужний, але і хата без води, тож довелося трохи прикрити отвір на басейн, щоб хоч щось в будинок подавалося. зливати можна через тонкий шланг більше доби, можна прокинути кудись далі той шланг. якось не одноразово чув від тих, хто не стикався, що будуть зливати перед від'їздом і набирати як приїдуть знов - є і такі люди.
Тому я ТС і послав до камрада. Або нехай тут озвучує свої умови. Може щось порадимо. Бо я колись, коли почав робити бас, вирішив "а давай я зроблю роздвижний купол для зими з полікарбонату". Навіть якщо відійти від вартості то вперся в той факт що в сезон десь цю конструкціяю потрібно зберігати. Ділянка не резинова.
3 речі які дуже спрощують життя і додають комфорту користувачу каркасника - пінополістирол під низ басейну, пупирчаста плівка наверх і хлоргенератор. пінополістирол ізолює бассейн від землі і робить м'якеньке дно, плівка прогріває швидше воду, тормозить ріст ph і випаровування хлору, ну а без хлоргенератора то взагалі не життя ну і пилосос звичайно
в мене каркасник на 50т, проблема зливу і набору дуже актуальна але я зливаю тон 20 і так він зимує, потім набираю. 11й рік стоїть, але це вже напевно його останній сезон
Плюсую. В мене хлоргенератор, автокоректор піаш, уфлампа, пісочний фільтр, солярну плівку змінив в цьому році бо її сонце зʼїло. Тепловий насос. В цьому сезоні робот пилосос… Короче коштів це тягне… Самий кращий варіант це коли басейн у кума і ви в нього кожні вихідні тусується 😂
Сама офігенна тема, це павільйон, прямо кайф. Пісчайний фільтр із запасом по об'єму, станція Ph, і все. Вода 28-32 градуси ціле літо без підігріву , завжди прозора, по витратами: трохи альгіцида в тиждень і 1-2 таблетки хлору на 60м3.
Для каркасника обов'язково ставити фільтр з піском. Це навіть не обговорюється. Був замовник, поставили йому на 20м2 води фільтр на 4м2. Вода ціле літо зелена + троє дітей. Хімії скільки не пхай, не справлялась + розташування форсунок не дуже правильне. З горем пополам вмовив замінити фільтр на більш продуктивний на 9м3. Проблема пішла, як і не було і хімії в три рази менше уходить.