autoua
Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості

басейн

приверженец *
37 лет (18 лет за рулем), Киев
С нами с 28.03.2013

басейн
      26 июня 2026 в 10:46 Гілками

Камради, вітаю.
Можливо хтось ставив басейн на дачі? Цікавить що потрібно врахувати чи який краще обрати. Потрібен не дуже великий басейн. Можливо якісь поради надасте...

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

Re: басейн [Re: mafik]
      26 июня 2026 в 11:00 Гілками

В мене є. Стаціонарний 6х3... Що потрібно враховувати - бюджет.
Стукайся камраду juiT, він басейни обслуговує(вав).
А так вкажи які в тебе умови - вода яка, куди зливати на зиму... А то для прикладу в мене є колега в якого є бас. А ось зливати його це ційлий процес. В мене з цим ніякої проблеми - в дворі зроблена зливова каналізація для збору дощових стоків з виходом в річку.

V.I.P ***
31 год за рулем, Киев
С нами с 13.07.2005

Re: басейн [Re: mafik]
      26 июня 2026 в 13:16 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

мав надувний 2,5м, кілька років тому взяв каркаснік 3,05м*0,76м (5т води, якщо глибше - без драбинки не залізти/вилізти але то кожен сам обирає).
під басейн треба рівний міцний майданчик. десь недалеко має бути електрика - вмикати насос фільтра. треба мати розуміння: басейн набирається один раз і далі експлуатується весь сезон з тією самою водою, яка обробляється хімією і фільтрується. за потребі вода додається.
під басейном майданчик кожен рік підрівнюю піском і викладаю пінополістіролом 20мм 1,2*0,6м (три роки листи тримаються).
для збирання взяв пвх шланг, що приєдную до забора в фільтр в середині басейна, до шланга приєднав 3м "палицю" (пвх труба) і по дну збираю осад, або коли купаємось воно все плаває і з рештою в фільтр потрапляє (надувний так і використовував).

мав надувний 2,5м, кілька років тому взяв каркаснік 3,05м*0,76м (5т води, якщо глибше - без драбинки не залізти/вилізти але то кожен сам обирає).під басейн треба рівний міцний майданчик

Змінено Maksimus (13:32 26/06/2026)

V.I.P ***
31 год за рулем, Киев
С нами с 13.07.2005

Re: басейн [Re: Maksimus]
      26 июня 2026 в 13:21 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

вода через добу після набору виглядала так (від контакту з повітрям залізо і інше реагує і виглядає сумно). ставлю поплавочок (зазвичай на ніч, але при запуску цілодобово) з таблектою повільного хлору (насправді там майже"таблетка від всього" - така існує, там хлор+альгецид+коагулянт, велика таблетки по 200грм) і вмикаю фільтр. фільтр і принципі працює все літо без зумники, іноді зупиняю, виймаю фільтруючий елемент (картрідж), мию і ставлю назад. в таком режимі басейни використовую вже більше 15 років.
на ніч накриваємо тентом, в серпні (ночі хзолодніші - ще з бульбашкової плівки є "ковдра" по розмірах басейна, таки допомогає.
колеги раніше займалися басейнами професійно, то кажуть що дуже вдало підібрав собі варіанти по експлуатації.
PS: як раз тількі що придбав засіб комплексної дії вітчизняного виробника, київського (офіс їм спалили вороги - краще шукати по назві у дилерів)

вода через добу після набору виглядала так (від контакту з повітрям залізо і  інше реагує і виглядає сумно). ставлю поплавочок (зазвичай на ніч, але при запуску цілодобово) з таблектою повільного хлору (насправді там майже"таблетка від всього" - така існує, там хлор+альгецид+коагулянт, велика таблетки по 200грм) і вмикаю фільтр

Змінено Maksimus (14:25 26/06/2026)

V.I.P ***
31 год за рулем, Киев
С нами с 13.07.2005

Re: басейн [Re: мелкий-2]
      26 июня 2026 в 13:31 Гілками

мелкий-2 26.06.2026 11:00 пишет:

В мене є. Стаціонарний 6х3... Що потрібно враховувати - бюджет.
Стукайся камраду juiT, він басейни обслуговує(вав).
А так вкажи які в тебе умови - вода яка, куди зливати на зиму... А то для прикладу в мене є колега в якого є бас. А ось зливати його це ційлий процес. В мене з цим ніякої проблеми - в дворі зроблена зливова каналізація для збору дощових стоків з виходом в річку.

прям зливання проблема.. якось 5т стікають в землю через 1дюйм отвір пробки. а от зливання стаціонарних - то може бути не тільки пригодою (там обсяги інші), але і призвести до пошкоджень і навіть повного знищення басейна.

СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

26 июня 2026 в 14:04 Гілками

Дивись, в деяких людей ділянка має площу 6 соток, і з 3 сторін є сусіди. Ось тоді злити 5 кубів з один підхід таке собі. Згаданий мною колега злива свій (стаціонарний) за 2-3 підходи, так як ділянка має перепад і якщо "бухнути воду" то топить сусідів
Стаціонарний зливаю на 7-10 см нижче забору води з противотоку/форсунок. Зливати в нуль неможна.
Але за звичай ті хто в перше думають про басейн про злив його не думають.
Робот пилосос для басейна маст хев . Мені на ДР діти подарували, зацінив. Хоч я і люблю самостійно чистити бас (такий собі ритуал), але робот то допомога – закинув і пішов.

V.I.P ***
31 год за рулем, Киев
С нами с 13.07.2005

26 июня 2026 в 14:17 Гілками

мелкий-2 26.06.2026 14:04 пишет:

Але за звичай ті хто в перше думають про басейн про злив його не думають.

та дехто не думає і як набирати, бо одна справа будинок, що споживає до 0,5т на добу, інша набрати 5т (а є каркасніки на 10т, про стаціонарні то взагалі окрема тема) - як скважина з насосом переживуть (цього літа вирішив прискорити процес - до насосної станції приєднав 32 трубу і напряму в басейн - напор не дуже потужний, але і хата без води, тож довелося трохи прикрити отвір на басейн, щоб хоч щось в будинок подавалося. зливати можна через тонкий шланг більше доби, можна прокинути кудись далі той шланг.
якось не одноразово чув від тих, хто не стикався, що будуть зливати перед від'їздом і набирати як приїдуть знов - є і такі люди.

СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

26 июня 2026 в 14:32 Гілками

Тому я ТС і послав до камрада.
Або нехай тут озвучує свої умови. Може щось порадимо.
Бо я колись, коли почав робити бас, вирішив "а давай я зроблю роздвижний купол для зими з полікарбонату". Навіть якщо відійти від вартості то вперся в той факт що в сезон десь цю конструкціяю потрібно зберігати. Ділянка не резинова.

старожил ***
42 года (21 год за рулем), Петропавловское
С нами с 03.11.2010

26 июня 2026 в 15:27 Гілками

3 речі які дуже спрощують життя і додають комфорту користувачу каркасника - пінополістирол під низ басейну, пупирчаста плівка наверх і хлоргенератор. пінополістирол ізолює бассейн від землі і робить м'якеньке дно, плівка прогріває швидше воду, тормозить ріст ph і випаровування хлору, ну а без хлоргенератора то взагалі не життя
ну і пилосос звичайно

старожил ***
42 года (21 год за рулем), Петропавловское
С нами с 03.11.2010

26 июня 2026 в 15:31 Гілками

в мене каркасник на 50т, проблема зливу і набору дуже актуальна але я зливаю тон 20 і так він зимує, потім набираю. 11й рік стоїть, але це вже напевно його останній сезон

СуперСтар **
Днепро...довск
С нами с 11.11.2005

Re: басейн [Re: traceit]
      26 июня 2026 в 20:01 Гілками

Плюсую. В мене хлоргенератор, автокоректор піаш, уфлампа, пісочний фільтр, солярну плівку змінив в цьому році бо її сонце зʼїло. Тепловий насос. В цьому сезоні робот пилосос…
Короче коштів це тягне…
Самий кращий варіант це коли басейн у кума і ви в нього кожні вихідні тусується 😂

IesuiT *
43 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

27 июня 2026 в 13:11 Гілками

Сама офігенна тема, це павільйон, прямо кайф.
Пісчайний фільтр із запасом по об'єму, станція Ph, і все.
Вода 28-32 градуси ціле літо без підігріву , завжди прозора, по витратами: трохи альгіцида в тиждень і 1-2 таблетки хлору на 60м3.

Змінено juiT (13:17 27/06/2026)

IesuiT *
43 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

Re: басейн [Re: juiT]
      27 июня 2026 в 13:24 Гілками

Для каркасника обов'язково ставити фільтр з піском. Це навіть не обговорюється.
Був замовник, поставили йому на 20м2 води фільтр на 4м2. Вода ціле літо зелена + троє дітей. Хімії скільки не пхай, не справлялась + розташування форсунок не дуже правильне. З горем пополам вмовив замінити фільтр на більш продуктивний на 9м3. Проблема пішла, як і не було і хімії в три рази менше уходить.

Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості
Додаткова інформація
0 користувачів і 28 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 216

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія