autoua
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Містіка з мотром К4М 1.6 16V Renault (4/4)

V.I.P **
24 года за рулем, Киев
С нами с 18.08.2008

Re: Містіка з мотром К4М 1.6 16V Renault [Re: Sillent]
      10 июля 2026 в 23:19 Гілками

Sillent 10.07.2026 17:17 пишет:

А я привык людям доверять.

Я постоянно на эти грабли наступаю

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
61 год (46 лет за рулем), Киев
С нами с 20.01.2004

13 июля 2026 в 12:18 Гілками

не думаю, что применение малозольника как-то повредит этому двигателю или маслонасосу...
вопрос: "зачем лить масло Low SAPS в этот двигатель?" - но это уже другой вопрос...
если масло не подделка, то ничего криминального...

Змінено krabik (12:19 13/07/2026)

Супер писатель! **
28 лет за рулем, Ірпінь
С нами с 26.01.2009

13 июля 2026 в 20:08 Гілками

Sillent 10.07.2026 17:10 пишет:

Зараз прийнято рішення, всі приборки авто, на час заїзду авто в бокси, фотографувати і зберігати, зі всіма помилками тощо.

Жорстко, но безтолково. Потім почнеться "це не моя приборка, ви там дофотошопили і т.п.". Це ж вже було, треба як в офіціалів - чек-лист (анкета) з описом всіх виявлених моментів - і клієнту на підпис. Но це займає трохи часу

Sillent 10.07.2026 17:17 пишет:

Но просто сделать фото приборки, не поможет. Потому что если снять разьём с датчика давления масла, то не будет гореть маслёнка. А если уж клиент решил "развести" СТО, то временно потушить маслёнку, на момент приезда, не сложно.
А я привык людям доверять.

Підхід неправильний - завідомо робити себе винним і доводити свою невинуватість. Треба зафіксувати очевидні моменти, а по неочевидному хай доводить той, хто звинувачує. А то можна заманатись доводити що не верблюд

Супер писатель! *
29 лет за рулем,
С нами с 26.06.2010

Re: Містіка з мотром К4М 1.6 16V Renault [Re: krabik]
      13 июля 2026 в 23:12 Гілками

krabik 13.07.2026 12:18 пишет:

не думаю, что применение малозольника как-то повредит этому двигателю или маслонасосу...
вопрос: "зачем лить масло Low SAPS в этот двигатель?" - но это уже другой вопрос...

Я себе лью С3, тут религия каждого. Меня больше удивляет, почему Рено рекомендует А5 масло. Тут другое дело.

Супер писатель! *
29 лет за рулем,
С нами с 26.06.2010

Re: Містіка з мотром К4М 1.6 16V Renault [Re: hant]
      13 июля 2026 в 23:14 Гілками

hant 13.07.2026 20:08 пишет:

...Но це займає трохи часу
...

Дуже багато часу. Бо пробували брати авто з оглядом на прийомці, коли відмічали всі пошкодження з підписом.... почалось інше)))
Ну і стандартне:"До Вас такого не було", надо якось пояснювати, але не всім доходить.

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

14 июля 2026 в 10:50 Гілками

Sillent 13.07.2026 23:12 пишет:

krabik 13.07.2026 12:18 пишет:

Я себе лью С3, тут религия каждого. Меня больше удивляет, почему Рено рекомендует А5 масло. Тут другое дело.

малозольники по С3 - они больше предназначены для современных дизельных двигателей с сажевым фильтром...в бензинку, тем более начала 2000-х я бы лил что-то по-лучше...т.к. масла по С3 (а тем более по С4) довольно кастрированные по своим свойствам и содержанию "плюшек"...

Супер писатель! *
29 лет за рулем,
С нами с 26.06.2010

14 июля 2026 в 11:13 Гілками

krabik 14.07.2026 10:50 пишет:

...
малозольники по С3 - они больше предназначены для современных дизельных двигателей с сажевым фильтром...в бензинку, тем более начала 2000-х я бы лил что-то по-лучше...т.к. масла по С3 (а тем более по С4) довольно кастрированные по своим свойствам и содержанию "плюшек"...

Ну я б сказал они предназначены под любые авто, что идут и с катализатором. И если машина на газу ездит, а у меня так, то серы у меня нет в топливе, люю С3. Мотор чистый весь. Но тут религия каждого своя. Я лью корейское масло, а кто-то в его сторону даже не смотрит.
И про свою машину, я в своё времяч достаточно начитался оил клуб, на основе чего принял решение лить то масло, что лью сейчас. Меняю я масло раз в год или 10 тыс. Пока всё устраивает.

Змінено Sillent (11:15 14/07/2026)

СуперСтар **
С нами с 20.01.2004

14 июля 2026 в 12:39 Гілками

Sillent 14.07.2026 11:13 пишет:

Ну я б сказал они предназначены под любые авто, что идут и с катализатором. И если машина на газу ездит, а у меня так, то серы у меня нет в топливе, люю С3. Мотор чистый весь. Но тут религия каждого своя. Я лью корейское масло, а кто-то в его сторону даже не смотрит.
И про свою машину, я в своё времяч достаточно начитался оил клуб, на основе чего принял решение лить то масло, что лью сейчас. Меняю я масло раз в год или 10 тыс. Пока всё устраивает.

Это ZIC, что ли???
Как давно они перестали продавать масло в металлических канистрах и перешли на пластик???

Змінено krabik (12:42 14/07/2026)

Супер писатель! **
28 лет за рулем, Ірпінь
С нами с 26.01.2009

14 июля 2026 в 22:18 Гілками

Sillent 13.07.2026 23:14 пишет:

hant 13.07.2026 20:08 пишет:

...Но це займає трохи часу
...

Дуже багато часу. Бо пробували брати авто з оглядом на прийомці, коли відмічали всі пошкодження з підписом.... почалось інше)))
Ну і стандартне:"До Вас такого не було", надо якось пояснювати, але не всім доходить.

Ну то понятно, офіціали тримають окрему людину в обов'язках якої ця робота, і ясно по якій причині
Приватнику накладно стане
Вище писав "глянуть на приборку" - малось на увазі конкретно по вашій проблемі. Приїхав чувак масло мінять - глянуть чи не горить чек, горить - зразу питання чого горить. А якщо чувак приїхав сайлент мінять чи питання ходовки - нащо ті фото приборки
Но якщо так розібратись неадекватів небагато по суті, і такі ситуації радше виключення ніж правило, і якщо вже так так трапилось то хай той хто звинувачує і доводить вину. Це до речі не лише клієнтів стосується, майстри також нерідко рукожопи бувають

Супер писатель! *
29 лет за рулем,
С нами с 26.06.2010

16 июля 2026 в 17:15 Гілками

krabik 14.07.2026 12:39 пишет:

...
Это ZIC, что ли???
Как давно они перестали продавать масло в металлических канистрах и перешли на пластик???

Да. ZIC Zero 0W-30.
Оно, это масло и не было в металле.
А чем не нравится переход на пластик? Если касаемо защиты, то и в металле тоже могут на чудить ))) Тойота вон на картонные коробки с пакетом перешли. Масло от того хуже стало?

Супер писатель! *
29 лет за рулем,
С нами с 26.06.2010

Re: Містіка з мотром К4М 1.6 16V Renault [Re: hant]
      16 июля 2026 в 17:23 Гілками

hant 14.07.2026 22:18 пишет:

....
Вище писав "глянуть на приборку" - малось на увазі конкретно по вашій проблемі. Приїхав чувак масло мінять - глянуть чи не горить чек, горить - зразу питання чого горить. А якщо чувак приїхав сайлент мінять чи питання ходовки - нащо ті фото приборки
Но якщо так розібратись неадекватів небагато по суті, і такі ситуації радше виключення ніж правило, і якщо вже так так трапилось то хай той хто звинувачує і доводить вину. Це до речі не лише клієнтів стосується, майстри також нерідко рукожопи бувають

Дяку. Саме принцип роботи на майбутнє вище описав. ))
Ще зі знайомою у мене був випадок років 10 тому. Ставив систему охорони. Запускаю мотор, не запускається. Звичайний сенс. Перевірив блокування, все Ок. Підключаю комп, розсінхронізація по ДПКВ та ДПРВ. Скидаю кришку, ремінь на пару зубів перескок. Телефоную власниці, вона каже, не знаю, до тебе все було Ок. Ну ладно. Ставлю свій новий ремінь, запускаю, все Ок, телефоную їх, щоб забирала. Приїзжає, знов не запускається, знову та сама проблема. Знімаю ремінь, помпа клинить.
Но наслухався, що зламав машину і що до мене такого не було.
Да, досвід.
Тут сам, забрав машину з СТО, ходовку робили, не працюють стопи. І що цікаво, на працюючих габарітах, працюють. Подивився схему, витягую реле екстреного гальмування, тестером перевіряю, сигнал йде. Поліз всю проводку перевіряти, все норм. А з'ясувалось, що реле. Перепровірив потім контролькою, під навантаженням не працює, а без навантаження сигнал проходить. Тому слабого сигналу вистачало вмикати стопи на габарітах, а коли ті були вимкнені, вже навантаження було більше і тому не спрацьовували. А так, ... до вашого ж СТО такого не було.

Autoua.netФорумЗапитати Autoua
Додаткова інформація
0 користувачів і 26 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2111

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія