Слідкую за погодою в кількох локаціях Львів. обл. Вентускай, Аккувеза, якийсь YR, синоптик, Гісметео, львівський гідрометцентр - за пару годин нездатні зпрогнозувати буде/не буде опади. Вже не кажу про два-три дні. Не перебільшую. Є адекватні сайти?
Якщо опанувала - це 100% надійності прогноз - то ні. І ніколи не опанує. Абсолютно надійні прогнози - це мольфари, відьми, учасники битви екстрасенсів, шелуха цибулі.
Опанувала. За тиждень був прогноз, що 3-го числа дощ, а потім різке зниження температури. Все так і сталося.
Google weather
Слідкую за погодою в кількох локаціях Львів. обл. Вентускай, Аккувеза, якийсь YR, синоптик, Гісметео, львівський гідрометцентр - за пару годин нездатні зпрогнозувати буде/не буде опади. Вже не кажу про два-три дні. Не перебільшую. Є адекватні сайти?
Цивілізація - це там, де літають літаки і люди вільно пересуваються через кордони. Тому зарано звинувачувати цивілізацію...
AMDAR (Aircraft Meteorological Data Relay) — це глобальна програма Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО), яка використовує комерційні літаки для автоматичного збору та передачі даних про погоду. Літаки оснащені спеціальними датчиками, які під час польоту вимірюють температуру повітря, швидкість і напрямок вітру, вологість та рівень турбулентності, після чого передають інформацію на землю для покращення прогнозів погоди.
метеорадары работают?
Цивілізація - це там, де літають літаки і люди вільно пересуваються через кордони. Тому зарано звинувачувати цивілізацію...
AMDAR (Aircraft Meteorological Data Relay) — це глобальна програма Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО), яка використовує комерційні літаки для автоматичного збору та передачі даних про погоду. Літаки оснащені спеціальними датчиками, які під час польоту вимірюють температуру повітря, швидкість і напрямок вітру, вологість та рівень турбулентності, після чого передають інформацію на землю для покращення прогнозів погоди.
Цікаво, чи допомагає прогнозам інфа, що на 10000 м зараз -50 град та стабільний вітер західного напрямку ( це про північну півкулю).
Читаю Діденко. Слідкував за її прогнозами ще за часів кота Апельмона. Як на мене, дуже адекватні прогнози. Але що дощ почнеться о 13 і закінчиться о 15 це, як тут вже писали, до екстрасенсів. Хоча зараз часто публікують щось на кшталт сьогодні з 15 год і до кінця доби... Рівень жовтий....
Опанувала. За тиждень був прогноз, що 3-го числа дощ, а потім різке зниження температури. Все так і сталося.
В мене не сталося. За останні три тижні жодного попадання з дощем. Жодного. Опанувала на рівні зустріну динозавра, або не зустріну. Але, може я не там дивлюся. Тому і питаю адекватний сайт.
В мене не сталося. За останні три тижні жодного попадання з дощем. Жодного. Опанувала на рівні зустріну динозавра, або не зустріну. Але, може я не там дивлюся. Тому і питаю адекватний сайт.
+1 ти не один) Усе те саме, не сталося вчора та й взагалі, дуже часто таке трапляється. Але є думка( на правах імхо, звісно), що є такі певні локації де прогнози взагалі не працюють...типу пороблено й все таке
Pogodairadar по опадам дає більш-менш притомний прогноз на найближчий час чи навіть добу, якщо дивитись на радар. А жива картинка саме радара, як на мене, одна з найзручніших, якщо брати відомі сайти. Є і мобільна версія (за 300 з чимось грн на рік - взагалі супер, все літає, та, зрозуміло, без реклами).
Що саме? Не сталось? В п'ятницю на Нивках була злива, а на оболоні і краплина не впала. То який повинен бути прогноз? Це по-перше. По друге, коли пишуть в Києві 60% опадів, то це значить, що на 60% територій ймовірний дощ, на 40% території його не буде.
Метеошники ніколи не помиляються, вони тільки путають дати. А по факту, наші військові метеошники, то прям генератори випадкових прогнозів.
Прогнозувати тренди - навчилося. Якщо фронт шириною усю країну іде завтра - то про це відомо. Прогнозувати конкретно в точці - ні. Ніхто не спрогнозує точковий дощ в Христопузівці через півроку після обіду.
Той самий апокаліпсис 2013 року коли 23 березня снігу по шию в Києві було - як сьогодні пригадую. З кожної праски за день-два писали - від полуметра до метра снігу. 58 чи 73 см ніхто не обіцяв але і так було зрозуміло, що краще не виїжджати.