autoua
Autoua.netФорумAutoua форум

нові строки дії посвідчення водія - 15 років AB

старый писатель *
С нами с 31.08.2012

нові строки дії посвідчення водія - 15 років AB
      8 июля 2026 в 18:58 Гілками

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що Уряд ухвалив зміни до правил видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.
Головна мета цих змін – поступово привести українські правила у відповідність до європейських стандартів та підвищити безпеку дорожнього руху.
Що змінюється?
📍Посвідчення водія відтепер видаватимуть на різний строк відповідно до категорії транспортного засобу:
• 15 років — для водіїв мотоциклів і легкових автомобілів (категорії А1, А, В, В1, ВЕ);
• 5 років — для водіїв вантажного та пасажирського транспорту (категорії С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1Е, Т).
💬 «Після відновлення обов’язкових медичних оглядів під час обміну посвідчення водія саме регулярне підтвердження (кожні 15 років) стану здоров’я стане одним із важливих елементів допуску до керування транспортними засобами. Це відповідає європейській практиці та сприятиме підвищенню безпеки на дорогах.
Особлива увага – водіям, які здійснюють пасажирські та вантажні перевезення, зважаючи на підвищений рівень відповідальності на дорогах. Вони обмінюватимуть посвідчення кожні 5 років із обов’язковим проходженням медичного огляду», - розповів Міністр.
Водночас Ігор Клименко наголосив, що:
❕ видані раніше постійні посвідчення водія залишаються дійсними до дати, вказаної на документі;
❕під час обміну посвідчення водія (кожні 5 чи 15 років) повторно складати іспити не потрібно, якщо інше не передбачено законодавством.
Постанова набуває чинності з дня її офіційного опублікування.

Ощипування гусей як воно є

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
43 года (24 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: нові строки дії посвідчення водія - 15 років AB [Re: c-cam]
      9 июля 2026 в 10:23 Гілками

c-cam 08.07.2026 18:58 пишет:

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що Уряд ухвалив зміни до правил видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.
Головна мета цих змін – поступово привести українські правила у відповідність до європейських стандартів та підвищити безпеку дорожнього руху.
Що змінюється?
📍Посвідчення водія відтепер видаватимуть на різний строк відповідно до категорії транспортного засобу:
• 15 років — для водіїв мотоциклів і легкових автомобілів (категорії А1, А, В, В1, ВЕ);
• 5 років — для водіїв вантажного та пасажирського транспорту (категорії С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1Е, Т).
💬 «Після відновлення обов’язкових медичних оглядів під час обміну посвідчення водія саме регулярне підтвердження (кожні 15 років) стану здоров’я стане одним із важливих елементів допуску до керування транспортними засобами. Це відповідає європейській практиці та сприятиме підвищенню безпеки на дорогах.
Особлива увага – водіям, які здійснюють пасажирські та вантажні перевезення, зважаючи на підвищений рівень відповідальності на дорогах. Вони обмінюватимуть посвідчення кожні 5 років із обов’язковим проходженням медичного огляду», - розповів Міністр.
Водночас Ігор Клименко наголосив, що:
❕ видані раніше постійні посвідчення водія залишаються дійсними до дати, вказаної на документі;
❕під час обміну посвідчення водія (кожні 5 чи 15 років) повторно складати іспити не потрібно, якщо інше не передбачено законодавством.
Постанова набуває чинності з дня її офіційного опублікування.

Ощипування гусей як воно є

гггг...в мене паперові, без строку

боже, яке я старе

PS
а он батько колись давно поміняв, то наче на 30 років тоді видавали...то десь в 70 доведеться міяти

Змінено Сергёга (10:23 09/07/2026)

Супер писатель! *
С нами с 05.02.2009

9 июля 2026 в 11:14 Гілками

Як в Європі (тм)

Супер писатель! *
С нами с 05.02.2009

Re: нові строки дії посвідчення водія - 15 років AB [Re: _Pirat_]
      9 июля 2026 в 11:16 Гілками

Подивився на свої європейські "права"... а там немє терміну дії
Трясця...

Супер писатель! **
Киев
С нами с 26.07.2008

Re: нові строки дії посвідчення водія - 15 років AB [Re: _Pirat_]
      9 июля 2026 в 13:03 Гілками

_Pirat_ 09.07.2026 11:16 пишет:

Подивився на свої європейські "права"... а там немє терміну дії
Трясця...

Мої ламіновані теж безтермінові наче. Ну і горазд, я ще навіть книжковий паспорт не міняв. Хіба що в Дії не буде, але не дуже і потрібно.

V.I.P ***
55 лет (27 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

9 июля 2026 в 13:47 Гілками

Мої ламіновані потрапили до Дії при тому, що я нічого для цього не робив, окрім того, що купив нове авто і доручив його реєстрацію салону, не пам'ятаю щоправда, щоб показував салону права.
Планував замінити права на "30 річні", зараз для цього слушний момент - до кінця воєнного стану не треба проходити медкомісію. Але бачу, що не встиг.

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

Re: нові строки дії посвідчення водія - 15 років AB [Re: Сергёга]
      9 июля 2026 в 14:57 Гілками

Сергёга 09.07.2026 10:23 пишет:

а он батько колись давно поміняв, то наче на 30 років тоді видавали...то десь в 70 доведеться міяти

Пройти реальну медкомісію в 70 вже може бути проблемою ). Мій батько в 90 їздить (в режимі дім-базар-пасіка), хоча по-хорошому давно права варто було б забрати

СуперСтар **
20 лет за рулем, Киев
С нами с 07.02.2008

Re: нові строки дії посвідчення водія - 15 років AB [Re: Tarasoff]
      9 июля 2026 в 17:51 Гілками

якщо це буде така комісія яку я проходив в 21 чи 22 році, то проблем не буде)))
П.С. ні, я не платив зверху того що по прайсу, просто я там нікому не потрібен був

43 года (24 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: нові строки дії посвідчення водія - 15 років AB [Re: Tarasoff]
      9 июля 2026 в 19:02 Гілками

Tarasoff 09.07.2026 14:57 пишет:

Сергёга 09.07.2026 10:23 пишет:

Пройти реальну медкомісію в 70 вже може бути проблемою ). Мій батько в 90 їздить (в режимі дім-базар-пасіка), хоча по-хорошому давно права варто було б забрати

90?? крутяк. та хай їздить. аби не швидко, бо реакція вже не та.
он в мене є знайомий, то йому 80. "копійку" катає. яка в нього мабуть з ноля і все життя...гаражного зберігання. Весь хром рідний, іржі ніде нема. Доглядає як рідну. Забери в нього авто, то він захеріє відразу.

Може для твого наявність авто - то стимул. без нього ні на пасіку ні на базар не захоче ...ну це так, чисто думки вголос

СуперСтар **
Киев
С нами с 23.02.2011

Re: нові строки дії посвідчення водія - 15 років AB [Re: Сергёга]
      9 июля 2026 в 22:22 Гілками

Стимул однозначно. Він місяць після зими ваз колупав, бензонасос і аккум міняв, з проводки щось, але поїхав. Реакція в 90 вже не головне, там може бути таке, що мозок команду дає, а сустав ноги не працює ))), і одне око майже не бачить, жесть короче. Але вмовити не їздити не виходить.

Autoua.netФорумAutoua форум
Додаткова інформація
0 користувачів і 183 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, moderator, Amateur 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 459

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія