Порівняння, розумію, трохи дивне, але різні думки тз'являються, тому питаю думку колективного разуму.
Для військових службових поїздок потрібне авто для декількох людей - щоденні поїздки на невеликі відстані (до 100км) , періодичні нечасті відрядження на 200-500км.
Вимоги до авто - надійне, недороге в обслуговуванні та з мінімальними витратами на пересування.
Зразу думали взяти якогось старенького корча, але може взяти щось краще, щоб можна було потім розмитнити і продати після війни. Або навіть лишити у власне користування, як друге авто по господарству (живу за містом).
Отже чи Октавія А5 1.9 з Європи 2007-2009 р. за 3500-4000 уе. (260-380 тис км), чи офіц. Ланос з ГБО 2014-2016 за 4000уе. (120-170 тис км)?
Ваші поради?
Що скажете про октаху 2008 1.9 з Європи?
Ланос за 4 тыс. у.е.???!!! Да, вроде бы и "свежий" - 2014 г.в., но это украинская сборка и железо на этих авто гниет намного быстрее, чем на ланосах польской или корейской сборки... насколько Октавія А5 1.9 из Европы будет лучшим выбором, чем ланос - сказать сложно, но по "железу" октавия однозначно должна быть лучше, чем ланос...а вот по мотору (если 1,5Е) и стоимости обслуживания - думаю, что ланос, однозначно, будет в приоритете... если военным необходимо передвигаться не только по асфальту, то как один, так и другой автомобиль не особо для этого подходят... Октавия с дизельным двигателем из Европы будет почти 200% с пробегом за 400+ тыс. км. но если там "дедушка бабушку до церкви и в церкви..." то таке...
Я порекомендую ЗАЗ Вiда на газу. Обслуговування i витрати палива як в Ланоса, але воно ж комфортнiша i посадка краще.
Так, в мене був Ланос 1.6 i Авео 1.6 (та ж сама Вiда)
Я порекомендую ЗАЗ Вiда на газу. Обслуговування i витрати палива як в Ланоса, але воно ж комфортнiша i посадка краще.
Так, в мене був Ланос 1.6 i Авео 1.6 (та ж сама Вiда)
Плюсону за Віду чи Лачетті. Ті А5 які приїзджали в цьому бюджеті з Європи для військових були просто в ахтунговому стані по кузову. Ланос за 4 то якійсь дикий оверпрайс.
Ті А5 які приїзджали в цьому бюджеті з Європи для військових були просто в ахтунговому стані по кузову. Ланос за 4 то якійсь дикий оверпрайс.
це цікава інфа... Чий досвід?
Бо з тих варіантів, що я переглядав (на фото звичайно..!), то помітних ознак іржі/вздуття ЛКП, майже не бачив! На відміну від екземплярів українських з Авторіа тих же років.
Або мені тупо спеціально такі екземпляри скидували на розгляд)))
Ті А5 які приїзджали в цьому бюджеті з Європи для військових були просто в ахтунговому стані по кузову. Ланос за 4 то якійсь дикий оверпрайс.
це цікава інфа... Чий досвід?
Бо з тих варіантів, що я переглядав (на фото звичайно..!), то помітних ознак іржі/вздуття ЛКП, майже не бачив! На відміну від екземплярів українських з Авторіа тих же років.
Або мені тупо спеціально такі екземпляри скидували на розгляд)))
За останній рік здається 3 штуки А5 рестових для військових знайомий притягував, всі вже ліплені якось там, по стану пороги, крила, двері просто ахтунг. Хлопці позаліплювали скловолокном з епоксідкою, піддули і так катають. Одна 2.0 тді, то та взагалі через тиждень на СТО, я вже навіть збився рахувати скільки разів там мінялись паливні форсунки. Як тільки поїде на Схід, так одразу на СТО. Октавії, Джети тих років мають відому проблему з порогами. Навіть якщо візуально пороги ніби ще ок, не факт, що вони живі. Там гарний шар заводської мастіки з фарбою, тримається до останнього, а потім ніби розпускає крила. Загалом це діло хазяйське, хочеться дизель з Європи, значить треба брати. Любий досвід він теж чогось вартий. Ну і звісно стан залежатиме від бюджету.
бюджет який там був, знаєте, об'єктивно? Може по самому низу ринку машини...
Ще, чув, є певні регіони Європи, звідки не варто гнати - хім. реагенти на дорогах зжирають кузов швидко...
Ще, чув, є певні регіони Європи, звідки не варто гнати - хім. реагенти на дорогах зжирають кузов швидко...
По бюджету не в курсі. З Норвегії ганяють багато, стан звідти реально не дуже по кузовам переважно. Загалом, що можна очікувати від авто якому 20 років чи біля того?
По бюджету не в курсі. З Норвегії ганяють багато, стан звідти реально не дуже по кузовам переважно. Загалом, що можна очікувати від авто якому 20 років чи біля того?
як раз Північні країни Європи (Норвегія в тому числі) - поганий варіант. Клімат, реагенти на дорогах...
п.с.: у мене була октаха тур - 15 років - стан дуже непоганий був. Є ще приклад- Октавія тур 2004 року - 22 роки машині, стан як на вік - чудовий. Останні 10 років - гаражне зберігання. Тому живі варіанти існують. А от чи існують вони в Європі - питання!
Моё мнение - в поставленном ТС вопросе нет конкретных ответов, да и соответственно быть и не может. Потому что в таком бюджете, с таким возрастом автомобиля даже самый надёжный аппарат может превратится в корч. В данном случае, стоит обращать внимание на состояние… Ну это, повторюсь, моё субъективное мнение. И еще, что касается техники для армии/войны, то у нас великолепно зарекомендовали себя JEEP GRAND CHEROKEE 2004-2005 г.в., с мотором 2.7 CRDI от Mercedes.. Кряхтел, пыхтел, но вывозил всегда, по любой дороге/направлению, заправляясь «отличной» армейской солярой.. Я даже в отпуск (Донбасс-Киев) на нём ездил