ПРийшов час поміняти мій теперішній гібридной соняний інвертор 4.2кВт, на щось більш потужне. Бонавантаження тільки додається в хаті, це все частіше вирубається по перенавантаженню. Буду ставити скоріше за все 10кВт. Він відпоідно 48 вольтовий. Зараз у мене два саморобних 24В аккумулятори зібраних на комірках з"єднаних паралельно. Щоб зробити з них 48В треба або під"єднати їх послідовно, або перезібрати в один аккумулятор. Відповідно треба буде нова БМС. ШІ каже що краще перезібрати в одну батарею. Це звісно логічно, але дуже геморойно. Так як треба новий корпус, треба буде викидати два попередні корпуси, або щось мутити з них ненадто гарне. Потрібна нова БМС і т.п. Які власне ризики якщо просто з"єднаю їх послідовно? Це ж вроді як нормальна практика з"єднання аккумуляторів?
я так свого часу думав зробити, але мене відговорили пояснивше це тим що буде постійно недозаряд одного акума. ну або їх час від часу місцями міняти. одним словом, багато ігор. я тоді лишився з 4.2 Easun своїм, 6.5 продав і акум один теж. правда в мене зараз на інверторі виключно світло, холодильники і розетки. вся потужна техніка живе на кухні і я їй відвів окрему пряму лінію. в часи блекауту готовий буду потерпіти без грилю чи духовки, а висаджувтаи такими потужним девайсами акуми сенсу не бачу. це якби мати сонячні панелі - геть інша б річ була
Тому так, розібрати старі і один новий зібрати. якщо корпуси нормальні, їх відірвуть з руками ті хто збирає самостійно збірки
я так свого часу думав зробити, але мене відговорили пояснивше це тим що буде постійно недозаряд одного акума. ну або їх час від часу місцями міняти. одним словом, багато ігор. я тоді лишився з 4.2 Easun своїм, 6.5 продав і акум один теж. правда в мене зараз на інверторі виключно світло, холодильники і розетки. вся потужна техніка живе на кухні і я їй відвів окрему пряму лінію. в часи блекауту готовий буду потерпіти без грилю чи духовки, а висаджувтаи такими потужним девайсами акуми сенсу не бачу. це якби мати сонячні панелі - геть інша б річ була
Тому так, розібрати старі і один новий зібрати. якщо корпуси нормальні, їх відірвуть з руками ті хто збирає самостійно збірки
А якщо між ними балансир активний посиавити? Допоможе?
Купити нову бмс, попередні дві продати, ще й в плюсі може будеш. Корпуса, якщо стоять поряд і влаштовують, то нема й сенсу переробляти - одну перемичку зняв і отримав 48 вольт. Бажано щоб комірки були хоч трошки однакові
То все фігня, в застосунку подивись, яка там BMS, тобі потрібно на 16s, а у jikong більшість 20s, тому можливо, буде достатньо залишити один BMS та обэднати 2 АКБ, комірки з корпусу доставати не треба буде.
То все фігня, в застосунку подивись, яка там BMS, тобі потрібно на 16s, а у jikong більшість 20s, тому можливо, буде достатньо залишити один BMS та обэднати 2 АКБ, комірки з корпусу доставати не треба буде.
Я людина ощадлива. Тому коли збирав аккумулятори знайшов собі 8s БМС.
ПРийшов час поміняти мій теперішній гібридной соняний інвертор 4.2кВт, на щось більш потужне. Бонавантаження тільки додається в хаті, це все частіше вирубається по перенавантаженню. Буду ставити скоріше за все 10кВт. Він відпоідно 48 вольтовий.
В мене була схожа ситуація, замовив 4.2, але його ставити передумав ще коли він був в дорозі з Китаю, то взяв 6 кВт, потім 8 кВт, а в лютому поміняв на 12 кВт. І от із 12 бачу що більше точно не знадобиться. Який саме 10 кВт планується? Якщо Деє 10 то там 12-ка практично в ту ж ціну може получитись. Чи може 10-ка китайська дешева має бути? Якщо брати дешеву китайську 10-ку, то можливо є смисл взяти Деє 8, вони в нас зараз подешевіли помітно. Там 2 жирні сонячні трекери, такі ж само як в 10-ці та 12-ці, але в останніх їх 3. Якщо мова про 10.2-11 кВт дешевого китайця то там 2 сонячні входи, але чим ті дешеві китайці не подобаються - в них нема обмеження споживання з мережі, нема графіків зарядки по нічному тарифу, та і взагалі воно якесь таке...
Зараз у мене два саморобних 24В аккумулятори зібраних на комірках з"єднаних паралельно. Щоб зробити з них 48В треба або під"єднати їх послідовно, або перезібрати в один аккумулятор. Відповідно треба буде нова БМС. ШІ каже що краще перезібрати в одну батарею. Це звісно логічно, але дуже геморойно. Так як треба новий корпус, треба буде викидати два попередні корпуси, або щось мутити з них ненадто гарне. Потрібна нова БМС і т.п. Які власне ризики якщо просто з"єднаю їх послідовно? Це ж вроді як нормальна практика з"єднання аккумуляторів?
Зразу продавати свої 24-вольтові, бо перезбирати то навіть якщо комірки одинакові в 2 акумуляторах, то це ж викинути (віддати запівдурно) 2 корпуси, проводи, бмс, робота лишня. Продати свої, зібрати на 280-314А нового з одинакових комірок 48-вольтового, і мати на увазі що для 10 кВт інвертора одного акумулятора буде мало, то в перспективі вони можуть збільшитись до 2-3 шт.
Перехождити на потужний інвертер з калічною батареєю 2 х 24 В - немає сенсу. Тому - збирати одну батарею 48 В. Це не так і геморойно, насправді, тим більше - зараз, доки немає вимикань електрики. Це єдине розумне рішення. На ОЛХ великий вибір корпусів, на всі смаки, різної вартості - фанерні суттєво дешевше, металеві дорожче. Але під важку АКБ 48 В фанерний, мабуть, не дуже покатить, тому трохи прийдеться розкошелитися.
Який саме 10 кВт планується? Якщо Деє 10 то там 12-ка практично в ту ж ціну може получитись. Чи може 10-ка китайська дешева має бути? Якщо брати дешеву китайську 10-ку, то можливо є смисл взяти Деє 8, вони в нас зараз подешевіли помітно. Там 2 жирні сонячні трекери, такі ж само як в 10-ці та 12-ці, але в останніх їх 3. Якщо мова про 10.2-11 кВт дешевого китайця то там 2 сонячні входи, але чим ті дешеві китайці не подобаються - в них нема обмеження споживання з мережі, нема графіків зарядки по нічному тарифу, та і взагалі воно якесь таке...
ECGSolax 10.5 планую. Різниця з Deye по ціні в два рази. Це дача, яка поки наше постійне житло. Тож не бачу сенсу тут вкладатись в Deye.
Зразу продавати свої 24-вольтові, бо перезбирати то навіть якщо комірки одинакові в 2 акумуляторах, то це ж викинути (віддати запівдурно) 2 корпуси, проводи, бмс, робота лишня. Продати свої, зібрати на 280-314А нового з одинакових комірок 48-вольтового, і мати на увазі що для 10 кВт інвертора одного акумулятора буде мало, то в перспективі вони можуть збільшитись до 2-3 шт.
Після роздумів і порад, в тому числі тут, вирішив що залишу корпуси як є. Кину перемичку між ними та й усе. Нову БМС вже купив. Але ще подумаю. Поки додаю сонячних панелей, то є чим зайнятись з монтажем. Після них буду займатись аккумулятором і інвертором. Постійне споживання у мене не велике, а от пікове може доходити десь до 6Квт. Тож беру щоб був запас. Аккумулятора завжди хочеться більше. У мене зараз 15Квт. І більшого я зимою всеодно не встигну зарядити ні з панелей ні по графіку електрики.
Перехождити на потужний інвертер з калічною батареєю 2 х 24 В - немає сенсу. Тому - збирати одну батарею 48 В. Це не так і геморойно, насправді, тим більше - зараз, доки немає вимикань електрики. Це єдине розумне рішення. На ОЛХ великий вибір корпусів, на всі смаки, різної вартості - фанерні суттєво дешевше, металеві дорожче. Але під важку АКБ 48 В фанерний, мабуть, не дуже покатить, тому трохи прийдеться розкошелитися.
Трохи помиляєшся на рахунок корпусів. Я зібрав уже багато акумуляторів в різних корпусах, але саме жахливе - це оті дешеві залізні корпуси в яких більшість збирає в нас на продаж, так, воно зовні гарно виглядає, але кладеш комірки, а дно прогинається, фіксація комірок не погана, ще й більшість без центрального ряду шпильок стягнення. Тому пішов на те що мені ящики роблять із ДСП, а далі їх засверлюю, підсилюю, і робиться на багато міцніше і надійніше ніж з тими дешевими залізними, і можна в кілька поверхів складати.
Постійне споживання у мене не велике, а от пікове може доходити десь до 6Квт. Тож беру щоб був запас.
не треба тобі 10, якщо не маєш споживання. бери 6 (пікові значення він і так проковтне), ну може 8. там ще будуть питання по власному споживанню - просто увімкнений інвертор пару-тройку кіловат запросто за добу з'їсть. пошукай реальні заміри власного споживання, у 10 там вже буде помітно.
Суттєвий мінус усіляких дей та їм подібних інверторів - це споживання холосте.
6 кВт - бере 60Вт в простої,
Той же Віктрон 5 кВт - це 30Вт холостого споживання
Суттєвий мінус усіляких дей та їм подібних інверторів - це споживання холосте.
6 кВт - бере 60Вт в простої,
Той же Віктрон 5 кВт - це 30Вт холостого споживання
При наявності сонця і батарей від 10кВт*г- це неважливо.