Китайці. Замовляв БМС на s20. Дивлюсь прийшла на s24. Ну думаю переплутали просто. А потім дивлюсь а проводи до БМС на s20, просто повитягували лишні.
Так воно так і іде на ЖеКах. Я сам зайві виймав. А потім програмуєш на скіко в тебе банок акум. То далі чітко по банках зроблені.
використовув зиму 8S на 105 ЕVE,
замовив ще 8S на НКОН та BMS 16S і гібридник 48V 5кВт з Алі ,
буде резервник, тільки більш потужний, в першу чергу на зарядку,
думаю великої різниці не буде між старими і новими комірками, це ж не свинець, і 2А балансира все триматимуть в нормі, мабудь ще зярядку зменшу з 3,45 до 3,44.
мабудь ще зярядку зменшу з 3,45 до 3,44.
Плохая идея, 3,45В - это момент, когда должна начинаться балансировка (момент когда напряжение начинает идти круто вверх), до этого она практически бесполезна. Старт балансировки ставить от 3,45В, первый заряд свежесобранного аккумулятора (или того, который долго стоял на хранении) делать до 3,65В, потом на постоянный режим работы заряд снизить до 3,5-3,55В.
мабудь ще зярядку зменшу з 3,45 до 3,44.
Плохая идея, 3,45В - это момент, когда должна начинаться балансировка (момент когда напряжение начинает идти круто вверх), до этого она практически бесполезна. Старт балансировки ставить от 3,45В, первый заряд свежесобранного аккумулятора (или того, который долго стоял на хранении) делать до 3,65В, потом на постоянный режим работы заряд снизить до 3,5-3,55В.
Тут багато залежить від комірок що використовуються та від температури експлуатації. Якщо комірки хороші і температура в районі 20-25 градусів то якщо комірки дійшли до 3.44 то це майже 100% заряду, і нема смислу заганяти акумулятор в 3.5-3.55 вольт, хоч це й не NMC, але у Lifepo4 теж є якась прискорена деградація коли тримати у верху напруги. Свої акумулятори в теплу пору року ставлю напругу заряду взагалі 54.5V ( 3.406 на комірку), і воно до цієї напруги насичується, струм заряду в районі 0.15-0.2С. А от коли холодно і температура акумуляторів в районі 10-15 градусів, то піднімаю напругу заряду до 3.45 ( 55.2 акумулятор).
То все вторично с незначительным влиянием, первично только одно - особенность данной химии, типичный график заряда которой показан ниже. Возьми лифепо4 любой емкости при любой (вменяемой) температуре - будет все то же самое с небольшими девиациями, а именно, до примерно 3,45В (во это значение как раз может немного отличаться в зависимости от температуры, емкости, производителя, типоразмера) будет идти почти пологий график когда акум будет впитывать по максимуму и расхождения между напряжениями на ячейках не будет. После этих 3,45В график только начинает идти круто вверх и тут как раз начинается разбег по напряжениям и зона балансировки. А камрад хочет при 3,44В (показано зеленой линией) уже остановить заряд, т.е. ячейки у него никогда балансироваться не будут, потому что во-первых, там не будет разбега по напряжениям на этом этапе, во-вторых, 2А балансировки при заряде током 50А или 100А - до задницы. В итоге с попытке сделать лучше только сам себе свинью подложит.
После этих 3,45В график только начинает идти круто вверх и тут как раз начинается разбег по напряжениям и зона балансировки. А камрад хочет при 3,44В (показано зеленой линией) уже остановить заряд, т.е. ячейки у него никогда балансироваться не будут, потому что во-первых, там не будет разбега по напряжениям на этом этапе, во-вторых, 2А балансировки при заряде током 50А или 100А - до задницы.
Буде періодично балансуватись трохи, в мене 3.4-3.41 заряд влітку стоїть. Якщо комірка зарядилась до напруги 3.41 і при цьому струм впав до 0, то це теж практично 100% заряду.
Буде періодично балансуватись трохи,
Вручную что ли? Ну такое.
в мене 3.4-3.41 заряд влітку стоїть.
Т.е., если посмотреть на график выше - это примерно 60-70% заряда ячейки И что это дало?
то це теж практично 100% заряду.
Как интересно, а чего тогда до 3,3В не заряжать и не подождать пока ток до 0 не упадет - еще ж лучше будет, не? Те же почти 100%, а напряжение куда меньше.
Буде періодично балансуватись трохи,
Т.е., если посмотреть на график выше - это примерно 60-70% заряда ячейки И что это дало?
...
то це теж практично 100% заряду.
Как интересно, а чего тогда до 3,3В не заряжать и не подождать пока ток до 0 не упадет - еще ж лучше будет, не? Те же почти 100%, а напряжение куда меньше.
Відповім на все по порядку. 1) 3.4 це не 60-70% заряду, це майже 100% заряду, може там 98% чи скільки +-. Тільки коли ти ставиш до 3.4 заряд то в кінці буде якийсь час, нехай там пів години за який струм плавно впаде із 0.15С до 0. А у випадку заряду до 3.55 вольт коли воно до 3.55 дійшло то все, комірки заряджені, можна швидше зарядити.
2) Нормально воно собі балансується при заряді до 3.4. Якщо стоїть дельта 10 мілівольт, то от якщо якась комірка вилізе більше ніж 3.41, от з неї балансир трохи й зніме в ту в якої 3.395 чи скільки там.
3) от до 3.3 вольт якщо ставити то воно і близько до 100% не зарядиться, там буде десь в районі 40%, причому 40% я назвав від фонаря, не знаю, може там 30% буде, може 50%. Доречі коли їхав в Карпати на 10 днів то ставив якраз 3.3 заряд на своїх акумуляторах, а за день перед приїздом поставив дистанційно назад на 3.4, і влізло досить багато в них, в районі 50% ємності +-. От коли ставлю більше ніж 3.4 - це взимку, коли температура акумуляторів буде в районі 10-15 градусів, при такій температурі вони в мене хочуть більшу напругу заряду щоб скоріше зловити той заряд.