Вітаю, після чергового прильоту в приміщенні замінили склопакети на OSB, але наближаються холода і відновлення склопакетів мабуть буде лише весною. Рама вціліла, лише склопакет покрошився.
Умова в тому, що бажано відновити освітлення кабінету. Відгуки щодо осінньо/зимового використання тирсової плити негативні: набирає вологу, не тримає вітер і тд.
В кафешках бачив полікарбонатові вставки. Ще думаю можна взяти товстий поліетилен чи ще щось.
Що порадите для встановлення в дерев'яну раму від склопакету?
Именно OSB влагу не натягивает, в отличие от ДСП. Имхо, делать из поликарбоната, который стойкий к УФ, иначе пожелтеет. Но, прочнее и дешевле, чем прозрачный поликарбонат, вряд ли что-то можно придумать.
Ще на сайті Епіцентра побачив оргскло. В суботу заїду пощупаю всі три варіанти.
Вітаю, після чергового прильоту в приміщенні замінили склопакети на OSB, але наближаються холода і відновлення склопакетів мабуть буде лише весною. Рама вціліла, лише склопакет покрошився.
Умова в тому, що бажано відновити освітлення кабінету. Відгуки щодо осінньо/зимового використання тирсової плити негативні: набирає вологу, не тримає вітер і тд.
В кафешках бачив полікарбонатові вставки. Ще думаю можна взяти товстий поліетилен чи ще щось.
Що порадите для встановлення в дерев'яну раму від склопакету?
Якщо "чергового" прильоту - наріж наступних ОСБ...
Ще на сайті Епіцентра побачив оргскло. В суботу заїду пощупаю всі три варіанти.
Оргстекло должно быть для внешнего применения с УФ-защитой и гидрофобное, а оно деннег стоит. Обычное дешевое пожелтеет и станет хрупким, кроме того, оно натягивает воду и деформируется от этого. Я когда-то по незнанию сделал крышку для аквариума из оргстекла обычного, так оно за одну ночь напитало кучу влаги и прогнулось вниз пузырем.
я за сотовий полікарбонат. Можна навіть вставити декілька слоїв щоб набрати товщину склопакета. При умові засиликонити відкриті соти як пробками буде тримати тепло відносно але достатньо гнучке та не крихке щоб раптом черговий приліт просто влетіти цілим за рахунок гнучкості (тобто вийде не одноразовим) Я таким скло в теплиці міняв замісь скла.
я за сотовий полікарбонат. Можна навіть вставити декілька слоїв щоб набрати товщину склопакета. При умові засиликонити відкриті соти як пробками буде тримати тепло відносно але достатньо гнучке та не крихке щоб раптом черговий приліт просто влетіти цілим за рахунок гнучкості (тобто вийде не одноразовим) Я таким скло в теплиці міняв замісь скла.
Так а на той хороший полікарбонат ціна сильно від склопакета відрізняється? Чи він від прильоту не вилетить?
Так а на той хороший полікарбонат ціна сильно від склопакета відрізняється? Чи він від прильоту не вилетить?
полікарбонат гнеться, тому вийде зі штапіків і влетить в приміщення. Побити можна все але цей варіант багато важче за скло в плані побити. Уламки чи каміння правда наставлять в ньому дірок але саме розколотити в друзки десь на рівні скла з плівкою.. але більш гнучкий
Чудеса. Роками стояли малі банки, і фільтра з оргскла - всьо чотко
Чудеса. Роками стояли малі банки, і фільтра з оргскла - всьо чотко
це тому що під назвою оргскло декілька різних пластиків. Монолітний полікарбонат чи плексіглас оби два оргскло, а ще 5 чи 6 видів якщо не плутаю. В самого був плексігласовий акваріум у якого був єдиний недолік - царапався.. і козирок на мото.. який зрубав мордякою.. був би з моноліту полікарбонату то вже б сюди не писав.. а є ще купа всіляких прозорих пластиків.. і все це "оргскло"
ргскло (акрил, ПММА) дійсно здатне набирати вологу з навколишнього середовища через свою природну гігроскопічність. Воно може поглинати до 1,5–2% води від своєї сухої ваги при тривалому контакті з вологим повітрям або водою.Цей процес є непомітним візуально, але суттєво впливає на фізичні властивості матеріалу та його подальшу обробку.Наслідки поглинання вологи оргскломДеформація та вигинання: Якщо лист оргскла закріплений нерівномірно або волога діє лише на один його бік (наприклад, у зовнішній рекламі чи вікнах), матеріал розширюється нерівномірно. Це призводить до появи хвиль, жолобів та внутрішньої напруги.Проблеми при термоформуванні: Якщо спробувати зігнути або нагріти вологе оргскло (за температури понад 100 °C), вода всередині пластику закипає. На поверхні та всередині деталі миттєво утворюються дрібні бульбашки парів, що безповоротно псує прозорість та зовнішній вигляд виробу.Зміна лінійних розмірів: Внаслідок поглинання вологи аркуш оргскла може збільшитися в розмірах приблизно на 3–5 мм на кожен метр довжини.
відновлення склопакетів мабуть буде лише весною.
Замінити за свої кошти а весною забрати кошти неможливо, по принципу як із страховою? Зараз нормальний варіант тимчасової заміни, коштує нормальних грошей і часу.
Именно OSB влагу не натягивает, в отличие от ДСП.
Таке ж гівно як і дсп. Як підуть дощі, воно і до весни не доживе, розбухне і покрутить в рамі. Головне щоб після зимового OSB не довелось ще і штапіки міняти після деформації.
Стосовно полікарбоната. Він реально коштує грошей, і не маленьких і в більшості випадків дорожче за склопакети. 10мм сотовий від 500грн м2. Брати 2 шари (20мм), це мінімум 1кгрн. 5мм монолітний, ціни космос від 2кгрн за 1м2.