Буду ставить бойлер, лазил искал комбинированный клапан нормальный, чтоб не ставить комплектное недоразумение, наткнулося на Змішувач-термостат водонагрівача. Там есть разные вариации по комплектовке и ценам, но суть одна - на выходе бойлера стоит смеситель-термостат, который смешивает горячую воду на выходе из бойлера с холодной до заданной температуры, чтоб в горячий кран не подавать кипяток и не разводить его уже в кране. Избегаем случайного ожога, плюс меньше воды тратится пока краном нужную температуру выставишь. Вроде как идея не лишена смысла, тем более, что бойлер у меня 30л всего (больший не лезет) и он явно будет всегда до максимума греть воду. Что скажет автоюа всезнающая?
може бути трохи незручно коли міняєш воду з бойлера на воду з центрального постачання, бо у першому випадку кран завжди треба тримати завжди у крайньому положенні, щоб холодна не підмішувалась, у другому - шукати оптимальне положення вручну. Воно не сильно критично, але якщо бойлер рідко використовується, то треба буде кожен раз адаптуватися. Ще один потенційній нюанс - це холодний пуск та відстань від бойлера до крану, при великій відстані незмішана вода трохи швидше прогріє холодну, ніж гаряча з бойлера.
не ставить комплектное недоразумение
одразу мінус гарантія а от редуктор тиску води зайвим не буде, я би сказав навіть обов'язковим
Дивлячись де знаходиться точка для користування. Якщо далеко від бойлера, то 38 в точці видачі може досить довго доходити до точки користування, отже марно витрачатися. А так ідея хороша. Я ще бачив з якимось бачками типу розширювальними, це щоб клапани не ставити?
Буду ставить бойлер, лазил искал комбинированный клапан нормальный, чтоб не ставить комплектное недоразумение, наткнулося на Змішувач-термостат водонагрівача. Там есть разные вариации по комплектовке и ценам, но суть одна - на выходе бойлера стоит смеситель-термостат, который смешивает горячую воду на выходе из бойлера с холодной до заданной температуры, чтоб в горячий кран не подавать кипяток и не разводить его уже в кране. Избегаем случайного ожога, плюс меньше воды тратится пока краном нужную температуру выставишь. Вроде как идея не лишена смысла, тем более, что бойлер у меня 30л всего (больший не лезет) и он явно будет всегда до максимума греть воду. Что скажет автоюа всезнающая?
імхо простіше на точці розбору кран з термостатом, і радіти життю
Підтримую обома руками, бо маю такуж ситуацію. Єдине шо мене зупиняє - в мене бойлер висить на стіні і відкритий повністю. через це (естет [*****], робив 20 років тому) через хромовані кутники підєднаний до точок у стіні (на кшталт змішувача у ванній) Це все переробити довгенько і недешево (бо гнута хромована мідь, малі діаметри і т.д.). А так для малих бойлерів IMXO Must be. Та і для великих також, якщо ємності не вистачає на всі потреби.
Спасибо за мнения, отвечу сразу всем.
Расстояние до точек водозабора от бойлера будет минимум 50см, максимум 100см, потому не особо критично. И сильно дешевле поставить один термостат на бойлере чем покупать три смесителя с термостатами.
На счет гарантии - я особых иллюзий не питаю, но в целом можно поставить в ту систему и комплектный комбинированный клапан, если что.
Кстати, что на счет расширительного бачка на 2-3л? У меня стоят обратные клапаны на стояках, получается при нагреве бойлер давить обратно в стояк не сможет, будет повышаться давление на краны и срабатывать клапан сброса давления. При эпизодическом использовании вроде не так страшно, или просто выкинуть обратный клапан на холодную воду? А то уже целый огород городить надо...
У мене сантехнік наколхозив також підключення бойлера з термостатом (не зовсім за такою схемою). У підсумку років через 5 потік .... термостат.
Ну тут скоріш застереження взагалі щодо термостатів із нашою водою . На чистій воді вони років по 30 живуть і не пищать.