Багато років (десь 20+) у домо-господарстві працюють (в основному на електроплиті, останнім часом і на індукції) каструлі BergHoff, що придбані ще у далекому 2000 році...жодних питань до них, працюють відмінно та й виглядають, як нові, коли відмити.
Та от знадобилося поповнити господарство парою додаткових добротних сабжів (для індукції, подивився на те, що наразі пропонується у мас-маркеті, пропозицій наче вдосталь, але, помацав на полицях в офлайні та подивився в онлайні відгуки про сучасні умовні тефалі, не кажучи вже про умовні крауфи)...то виглядає, для мене, так, що знайти дійсно якісну каструлю, що не піде плямами після першої ж варки води, не так вже й просто...
Поділіться позитивним досвідом, хто якими/скільки часу користується й ними цілком задоволений?
Інтуїтивно, розумію, що за якістю треба дивитися у бік WMF, але, здається мені, не факт, що з перплатою у кілька разів за бренд, отримаю відповідну якість та надійність
Метро Кастрюлі як кастрюлі. Років 4-5 в користуванні, в посудомийці миються, вигляд мають як нові.
А яку власне якість і надійність ти очікуєш від банальної кастрюлі. У мене також були старі бергхофи (розсипалися термометри у ручках кришок), є ще цептер - цей ще тримається. А потім я точно як написав камрад вище купував кастрюли у метрої їхньої тм - підтримую вищевисловлену думку що цілком влаштовує. Тим більше купував на якихось великих знижках (приблизно за половину від наведеної ціни). Отже якщо щось з ними станеться (у посудомійці вже мив кілька десятків разів) то старі без жалю викину і піду куплю нові.
А яку власне якість і надійність ти очікуєш від банальної кастрюлі. У мене також були старі бергхофи (розсипалися термометри у ручках кришок), є ще цептер - цей ще тримається. А потім я точно як написав камрад вище купував кастрюли у метрої їхньої тм - підтримую вищевисловлену думку що цілком влаштовує. Тим більше купував на якихось великих знижках (приблизно за половину від наведеної ціни). Отже якщо щось з ними станеться (у посудомійці вже мив кілька десятків разів) то старі без жалю викину і піду куплю нові.
Та власне, завищених якихось очікувань не маю. Лише, щоби купити(за розумну/помірну ціну) та безпроблемно, декілька років,банально юзати за прямим призначенням. Я теж так думав, ще тиждень тому...ну, що там такого в тих кастулях, щоби довго обирати,але мої поверхневі маркетингові дослідження показали, що не все так просто, особливо із якістю метала/сплава, забагато зустрічав негативних відгуків, навіть на попсовий/народний тефаль, про те, як покриття дуже швидко вкривається плямами та навіть корозією, що не відмивається навіть руками+спец.засобами
Якщо просто поповнити, то я докупив декілька кастрюльок Tefal з антипригарним покриттям, вони зручні, дружині дуже зайшли. А рівноцінної заміни тим старим Berghoff (якщо вони в нормальному стані) немає, жодна сучасна кастрюля не витримає конкуренції по швидкості нагрівання. Чому не знаю, напевне товщина/якість сталі.
Wmf как?
Метро Кастрюлі як кастрюлі. Років 4-5 в користуванні, в посудомийці миються, вигляд мають як нові.
Підтримую за metro professional, доволі якісний бренд
Ще можна спробувати посуд для проф закладів. На деміївці є магазин Про Мастер, як варіант
Якщо просто поповнити, то я докупив декілька кастрюльок Tefal з антипригарним покриттям, вони зручні, дружині дуже зайшли. А рівноцінної заміни тим старим Berghoff (якщо вони в нормальному стані) немає, жодна сучасна кастрюля не витримає конкуренції по швидкості нагрівання. Чому не знаю, напевне товщина/якість сталі.
Про відсутність конкуренції старим Бергофф, я саме так це наразі й бачу, за пару тижнів моїх пошуків, нічого навіть подібного не знайшов...нащастя, мої каструлі в майже ідеальному, первозданому стані.
А щодо каструльок з антипригарним, це щось типу такого? Виглядає ок, але ж антипригарне, за аналогією із сковородами, працює в середньому півроки-рік...а ціна чимала
Про відсутність конкуренції старим Бергофф, я саме так це наразі й бачу, за пару тижнів моїх пошуків, нічого навіть подібного не знайшов...нащастя, мої каструлі в майже ідеальному, первозданому стані.
А щодо каструльок з антипригарним, це щось типу такого? Виглядає ок, але ж антипригарне, за аналогією із сковородами, працює в середньому півроки-рік...а ціна чимала
так з антипригарним є не тільки тефаль. Можна поїхати в єпіцентр і вживу подивитися і вибрати вибір там великий
Який сенс з антипригарним для каструлі? Тим паче воно не довговічне.
У мене теж старий бергхоф, і я потроху купую нові Metro Professional. Нержавійка там ок, рижиків за кілька років немає, але оброблена вона інакше (стінки не такі глянцеві), дно набагато тонше і на пательні якось швидше пригоряє. Але каструлі ок. Aro (теж метро, але дешевше) тонше стінки і порожні ручки (в пмм вода заливається в них і треба її додатково витрушувати).
Кажуть що Ікея також ок, але у мене лише одна пательня була, з покриттям, за кілька років йому сильно гірше.
Взагалі посуд із покриттям я точно не розглядала як альтернативу вічному посуду з нержавійки.
про відсутність конкуренції старим Бергофф, я саме так це наразі й бачу, за пару тижнів моїх пошуків, нічого навіт подібного не знайшов...
Ну як немає? Про кастрюді метро вже написали позитивних відгуків, а є ще дешеві серії бренду Silit - десь як раз аналого старих Брегофф (за моїми оцінками - дружина свого часу пару велких купила - миються в ПММ без проблем та наслідків) і ціннник подібний. Тому що топові версії цього бренду мабуть навіть дорожче за WMF - а я не бачу ніяких підстав платити 200 доларів за банальну кастрюлю.
Fissler Cookstar користуємося вже років 20, дуже якісні. Бергоф з їхньою появою пішов в запас. Щодо ціни я не в курсі, бо дуже давно було.