autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

офісна машина на дальняки (5/5)

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: офісна машина на дальняки [Re: XS1]
      27 августа 2026 в 00:19 Гілками

XS1 26.08.2026 14:13 пишет:

Як це немає куди перемикатись в контексті двигуна?

Та дуже просто. Двигуну тупо бракує потужності. А оберти нема куди підвищувати, тобто немає сенсу скидати передачі.

Додаткові турбіни ставлять не просто так.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: офісна машина на дальняки [Re: Mr.Di]
      27 августа 2026 в 00:23 Гілками

Mr.Di 26.08.2026 15:57 пишет:

з власного досвіду - як раз на трасі "звичайний" дизель дуже приємно себе поводить і 1.6 на 90 к.с. значно динамічніший в діапазоні 110-150 за атмосферний бенз 1.6 на 90 к.с.

Я взагалі то про двигуни, які здатні демонструвати щось схоже на динаміку хоча б в деяких умовах. А ви - про овочі, які "не їдуть" взагалі ніколи

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

Re: офісна машина на дальняки [Re: skov]
      27 августа 2026 в 01:11 Гілками

skov 27.08.2026 00:19 пишет:

XS1 26.08.2026 14:13 пишет:

Як це немає куди перемикатись в контексті двигуна?

Та дуже просто. Двигуну тупо бракує потужності. А оберти нема куди підвищувати, тобто немає сенсу скидати передачі.

Це фігурально про "нема куди" чи тут ти сам завів мову про якісь взагалі чахлики з давності, де вже і оберти фізично немає куди підвищувати на наведених невисоких швидкостях?
Інакше ж чи можеш показати графік потужності двигуна, де вона (не момент, а саме потужність) спадає при підвищенні обертів, щоб не було сенсу підвищувати оберти? Бо одна справа - відчуття динаміки водієм в різних режимах, а інша - сама фактична динаміка.
В ответ на:

Додаткові турбіни ставлять не просто так.

Не варто лише на них сподіватися, я так свій перший обгін на дво-турбінному дизелі навіть запам'ятав, коли сподівання на верхню зону обертів не виправдалися (а мова не про те, що там все погано, а про те, що все одно не варто очікувати такого ж приросту на сантиметр продавленої педалі, що є знизу).

43 года (24 года за рулем), Украина,транзит
С нами с 02.11.2005

Re: офісна машина на дальняки [Re: skov]
      27 августа 2026 в 09:12 Гілками

skov 27.08.2026 00:23 пишет:

Mr.Di 26.08.2026 15:57 пишет:

з власного досвіду - як раз на трасі "звичайний" дизель дуже приємно себе поводить і 1.6 на 90 к.с. значно динамічніший в діапазоні 110-150 за атмосферний бенз 1.6 на 90 к.с.

Я взагалі то про двигуни, які здатні демонструвати щось схоже на динаміку хоча б в деяких умовах. А ви - про овочі, які "не їдуть" взагалі ніколи

слухай, якщо в тебе 3,0тд бімєр (юзав 5ку g30 на повному з таким вже, і це дійсно двигун дуже приємний, хоч і трактор в заторах), але це ж не означає, що інше не їде. Тим паче на трасах. Я ще в місті можу зрозуміти щоб пдідхват був, бо часто потрібно розгін. А на трасі
як на мене, на трасі головне довга база, комфортна підвіска та сидіння, хороша шумоізоляція від вітру і днища арок (при асфальті з великою фракцією таки важливо) та низький центр мас. Потужність двигуна для комфортного переміщення на велики відстані, зараз скажу крамолу, вторинна (не неважлива, а саме вторинна ).
Повір мені, як людині, яка проїхала овер дофіга на москалі 2141 (ще й на ГБО...тобто розгін 0-100 десь пів дня) по трасам зимою/літом, по одній полосі в кожну сторону. Так, на однополосках треба завчасно планувати обгін, але якщо їхати в межах ПДД (ми ж зараз не про безлімітні автобани), то не так часто це потрібно, а приїзжаєш не набагато пізніще, ніж коли смикаєся постійно, шукаючі вікно. А на двополосках взагалі пофіг скільки потужності головне як гальмує і добре маневрує на швидкості при виникненні аварійно небезпечної ситуації

PS якщо що, в москалі не було ні потужності, ні всього перерахованного вище але при русі в межах правил на маршруті по однополосній трасі десь в 300+ км крайслер на 300 коней привозить плюс-мінус 20 хвилин виграшу порівняно з москалем (де можливо і є 50 полудохлих кляч ). Ще раз підкреслюю - рухаючись в межах правил (швидкість норматив+20, при суцільних лініях не обгоняємо). Так що потужність, як на мене, на траса переоцінена.

Змінено Сергёга (09:15 27/08/2026)

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
6 користувачів і 2318 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1298

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія