Слідкую за вибором і стало цікаво яке авто в особистому володінні?
XC-60 B5
...
Ніт, після снігопадів, потім коли неприбраний сніг замерзає на морозі, кодіяк на шкребе днищем по замерзлому льоду на трасі за рахунок кліренсу. Плюс більші колеса і вище протектор ліпше ковтає пост-зимові ями
Пассатом лише можна проповзти, або сбивати бампером завали зі снігу і льоду на міжрядді.
Все ж таки терези схиляються до Тайрона на 265 кс. Це звісно компромис для траси, але воно більш універсальне ніж суперб і підвіска краща.
Ну шож. Тайрон так Тайрон. Не Субару, і на тому дякуєм)). А як в цілому він по відчуттях? База порівняння досить широка виходить після всіх тест-драйвів.
Купуємо в сірому колірі R-line platinum. Їде гарно. Швидко , без помітного турболага. Підвіска між "збита" і "комфортно". Довша ніж в Тігуані база помітна на поганної дорозі-більш комфортніша. Посадка кросоверна. Сидіння з дуже широкими налаштуваннями і з масажем. Дуже приємний салон. Алькантара, чи щось таке , на торпеді , краще ніж пластик під дерево і шкірзам в супербі. 15 дюймовий планшет. Товстеньке приємне кермо.позаду місця- лошадкою гуляти, як в Кодіаку.
...
Все ж таки терези схиляються до Тайрона на 265 кс. Це звісно компромис для траси, але воно більш універсальне ніж суперб і підвіска краща.
Ну шож. Тайрон так Тайрон. Не Субару, і на тому дякуєм)). А як в цілому він по відчуттях? База порівняння досить широка виходить після всіх тест-драйвів.
Купуємо в сірому колірі R-line platinum. Їде гарно. Швидко , без помітного турболага. Підвіска між "збита" і "комфортно". Довша ніж в Тігуані база помітна на поганної дорозі-більш комфортніша. Посадка кросоверна. Сидіння з дуже широкими налаштуваннями і з масажем. Дуже приємний салон. Алькантара, чи щось таке , на торпеді , краще ніж пластик під дерево і шкірзам в супербі. 15 дюймовий планшет. Товстеньке приємне кермо.позаду місця- лошадкою гуляти, як в Кодіаку.
А виліт керма влаштовує? Я не зміг зручно влаштуватися в жодному з близнюків (Кодіак, Тайрон, Тігуан) через те, що доводиться близько до педального вузла під'їжджати через короткий виліт керма, хоча Суперб/Пасат - норм. В огляді однієї з машин на СРТ-каналі це також відзначили.
...
А виліт керма влаштовує? Я не зміг зручно влаштуватися в жодному з близнюків (Кодіак, Тайрон, Тігуан) через те, що доводиться близько до педального вузла під'їжджати через короткий виліт керма, хоча Суперб/Пасат - норм. В огляді однієї з машин на СРТ-каналі це також відзначили.
Та начебто ок з цим було. У мене 182 см, доволі стандартна фігура.
Але якщо зимою навалювать по засніжених трасах, та на гарній гумі скандинавського типу - не боятися обганяти (тобто навалювать швидше всіх) тут Кодіяк-курва просто у своїй стихії.
Ну а чим в таких умовах би був гірший Пасат? Мені саме "навалювати" на трасі зимою на низькій машині точно комфортніше і контрольованіше...
Ніт, після снігопадів, потім коли неприбраний сніг замерзає на морозі, кодіяк на шкребе днищем по замерзлому льоду на трасі за рахунок кліренсу. Плюс більші колеса і вище протектор ліпше ковтає пост-зимові ями
Пассатом лише можна проповзти, або сбивати бампером завали зі снігу і льоду на міжрядді.
нікому не нав'язую свою думку...просто думки в голос з кліренсом 9.5-12.5 см мені добре відомі проблеми пузотерок але. який би в мене не був кліренс ( зараз як дві коробки сірників), то в дні бляхаря (жестянщика) я все одно ніколи б не виїзжав на особистому транспорті - або таксі/громадський. Зазвичай, залишаюсь дома по можливості. коли нагребло снігу і не прибрали - це не біда. Свого часу багато по зимі катався по просілкам, де перемети були такі, що срашно в них влітати на швидкості було і для пузотерки це не стало проблемою коли нагребло снігу, потануло і підмерзло, то зазвичай таке розбивається іншими авто за день два. І зазвичай це дуже слізькі дні (читай, знову ж таки день бляхаря), тому нема сенсу ризикувати. І тут питання не в чиркати днищем, а в кількості ДТП в такі дні (у кого дешман китайський на колесах, у кого права куплені...ну їх всіх в такі дні ) якщо таких днів за гірший рік і набереться з десяток, то це вже і багато. і заради десяти днів брати не седан/універсал, а кросовер...ну таке, ИМХО. як на мене, величезний плюс кроса, що можна на природу виїхати кудись далі, ніж на пузотерці. для мене це більш вагомий плюс.
щодо товстіших коліс на suv. Ну от у мене, наприклад, при кліренсі як плінтус понад стінкою, розмірність 235/55/19. Це розмірність (і далеко не сама тонка) для Volvo XC90, Range Rover Velar, Mercedes-Benz GLC,Porsche Macan, Lexus RX, Toyota Highlander, Hyundai Santa Fe, Genesis GV70, Ford Edge. Так що тут навіть не имхо - у седанів колесики теж бувають не "ізострічка"
а от від полвного приводу я фіг коли відмовлюся вже. люблю пузотерки на повному, бо по зимі набагато комфортніше. При тому, що передньопривідна автівка в мене на шипах, а повнопривідна на якомусь гібриді європейки та ліпучки (ну по малюнку,особливо боковини протектора - європа, по жорсткості суміші по шору - ближче до ліпучки) навіть на льду комфортніше на повнопривідній (гальмує довше через відсутність шипів, але керується значно краще)
...
Ну а чим в таких умовах би був гірший Пасат? Мені саме "навалювати" на трасі зимою на низькій машині точно комфортніше і контрольованіше...
нікому не нав'язую свою думку...просто думки в голос з кліренсом 9.5-12.5 см мені добре відомі проблеми пузотерок але. який би в мене не був кліренс ( зараз як дві коробки сірників), то в дні бляхаря (жестянщика) я все одно ніколи б не виїзжав на особистому транспорті - або таксі/громадський, або залишаюсь дома по можливості. коли нагребло снігу і не прибрали - це не біда. Свого часу багато по зимі катався по просілкам, де перемети були такі, що срашно в них влітати на швидкості було і для пузотерки це не стало проблемою коли нагребло снігу, потануло і підмерзло, то зазвичай таке розбивається іншими авто за день два. І зазвичай це дуже слізькі дні (читай, знову ж таки день бляхаря), тому нема сенсу ризикувати. І тут питання не в чиркати днищем, а в кількості ДТП в такі дні (у кого дешмана китайський на колесах, у кого права куплені...ну їх всіх в такі дні ) якщо таких днів за гірший рік і набереться з десяток, то це вже і багато. і заради десяти днів брати не седан/універсал, а кросовер...ну таке, ИМХО. як на мене, величезний плюс кроса, що можна на природу виїхати кудись далі, ніж на пузотерці. для мене це більш вагомий плюс.
щодо товстіших коліс на suv. Ну от у мене, наприклад, при кліренсі як плінтус понад стінкою, розмірність 235/55/19. Це розмірність (і далеко не сама тонка) для Volvo XC90, Range Rover Velar, Mercedes-Benz GLC,Porsche Macan, Lexus RX, Toyota Highlander, Hyundai Santa Fe, Genesis GV70, Ford Edge. Так що тут навіть не имхо - у седанів колесики теж бувають не "ізострічка"
а от від полвного приводу я фіг коли відмовлюся вже. люблю пузотерки на повному, бо по зимі набагато комфортніше. При тому, що передньопривідна автівка в мене на шипах, а повнопривідна на якомусь гібриді європейки та ліпучки (ну по малюнку,особливо боковини протектора - європа, по жорсткості суміші по шору - ближче до ліпучки) навіть на льду комфортніше на повнопривідній (гальмує довше через відсутність шипів, але керується значно краще)
Та за умови невеликих супортів можна хоч 16-ку на мерс е-класу поставити) Щодо природи, то там теж не так кліренс, а геометрична прохідність. Бо в умовного рено мастера кліренс є, а довгою базою хер куди заїдеш. Ви офігієте від того, куди може заїхати свіфт на проставках за рахунок короткої бази і звісів.
ну 16й то ти вже перегинаєш в мене цивільні супорти - на два поршня і 345 та 350мм диск - виглядають так, ніби у молодшенького взяв поносити
коплект 360 мм і 4 поршня з SRT-шки влазить в 19й диск як за нефіг. щільно думаю про нього, бо якось малувато мені гальм. А от 390й диск вже вимагає 20го диску. хоча там теж гума не тоненька 255/45/20 або 275/40/20. І це теж ізолентою не назовеш. купа кросовків на такому розмірі
щодо звітсів/бази....так. погоджуюсь, але кліренс при рівній базі все одно роляє на природі.
Мені здається, що треба починати з гуми, бо 235 гума може бути лімітуючим фактором, при умові 345/350 дисків. Принаймні це те, що я спостерігав у себе.
ну 16й то ти вже перегинаєш в мене цивільні супорти - на два поршня і 345 та 350мм диск - виглядають так, ніби у молодшенького взяв поносити
коплект 360 мм і 4 поршня з SRT-шки влазить в 19й диск як за нефіг. щільно думаю про нього, бо якось малувато мені гальм. А от 390й диск вже вимагає 20го диску. хоча там теж гума не тоненька 255/45/20 або 275/40/20. І це теж ізолентою не назовеш. купа кросовків на такому розмірі
щодо звітсів/бази....так. погоджуюсь, але кліренс при рівній базі все одно роляє на природі.
Не перегинаю) На мерсі е-класу 212(214) 2014 рв у мене зима була 16-та. Зараз на макані 18-ті диски стоять.
нікому не нав'язую свою думку...просто думки в голос з кліренсом 9.5-12.5 см мені добре відомі проблеми пузотерок але. який би в мене не був кліренс ( зараз як дві коробки сірників), то в дні бляхаря (жестянщика) я все одно ніколи б не виїзжав на особистому транспорті - або таксі/громадський.
Як на мене, можливість вільного пересування в комфортних умовах - чи не найголовніша перевага власної автівки. Якщо ж не виїжджати коли ожеледиця / коли брудно / коли надто холодно / і т.п. (потрібне підкреслити), то постає питання - а навіщо таке авто потрібно? Урочисто їздити до найближчої крамниці виключно в гарну погоду?
Теж думки вголос.
Камрад просто написав, що йому не комфортно, не хочеться їздити на власному авто в ожеледицю, бо є ризик, що якесь чучело на якій небудь китайській гумі прилетить в твоє авто незалежно від того адекватно ти поводишся чи ні. А його і тут обісрали
Камрад просто написав, що йому не комфортно, не хочеться їздити на власному авто в ожеледицю, бо є ризик, що якесь чучело на якій небудь китайській гумі прилетить в твоє авто незалежно від того адекватно ти поводишся чи ні. А його і тут обісрали
Якщо у когось настільки тонка душевна організація, що "думки вголос" трактуються як "обісрати" - не обов'язково наражати себе на нестерпні страждання, можна просто проходити повз.
Стосовно чучела - ймовірність, що воно "прилетить", є завжди. Китайська гума, стан авто, неуважність, погода та купа інших причин. Це просто ще один різновид сценарію "несприятливі умови". Передбачити та вплинути все одно нереально.
Та ніхто його не обсирав. Я особисто поділяю думку. Якщо слідувати логіці камрада skov, то у когось особистий комфорт - це їздити в любу погоду (можна й під град, чого ж там), а у когось іншого цей особистий комфорт полягає в тому, щоб не отримувати негативу від потенційної можливості стати мішенню для когось не надто вправного. Мій особистий комфорт - не зважати на висловлювання людей, які стараються насаджувати своє світосприйняття оточуючим, і жити своє життя відповідно до обставин. Свого часу у мене був пунктик на дисках/гумі. Важив ковку, гуму, мав на одному авто три комплекти дисків/гуми. Зиму, літо на період поки не полатають зимові ями, літо на низькому профілі. Зараз обставини складаються так, що ставлю єврозиму і за три сезони спилюю до індикатору і далі нову єврозиму. В моїй локації так іздять 60-70% водіїв. Хоча більшість завсідників цього форуму засудять таку модель експлуатації.
у когось іншого цей особистий комфорт полягає в тому, щоб не отримувати негативу від потенційної можливості стати мішенню для когось не надто вправного.
На жаль, реального способу уникнути подібного негативу просто немає. Точніше, спосіб рівно один - не їздити взагалі.
Стосовно чучела - ймовірність, що воно "прилетить", є завжди. Китайська гума, стан авто, неуважність, погода та купа інших причин. Це просто ще один різновид сценарію "несприятливі умови". Передбачити та вплинути все одно нереально.
ну ти ж в курсі як страхові вираховують ставки ? я не тільки про авто, а взагалі. Вираховують відсоток вірогідності. Коли він вищій - вища ставка. От в мене теж є відсоток у випадку оцінки рівня ризиків. І цей відсоток лімітується днями бляхаря. Мені так на печінку легше
PS в мене був чудовий вчитель водіння на водійських курсах, якими, єдиним в місті, він доречі і володів. Так співпало, що він воєнком в моєму районі був, відповідно підхід в начанні в нього був...вельми специфічний От якось він зайшов в клас, як зажди трохи вгашений, подивився на всіх нас (мені, як і більшості на курсах, тоді ще і 18 не було) і сказав, - "На дорозі ви маєете бути пильними, в першу чергу думати за себе, а також за всіх оцих дибілів навколо, прогнозуючі їх подальші дії"....при цьому показуючи пальцем на нас всіх і цей підхід мені не один раз знадобився на дорозі і врятував від потенційних проблем. Так, я "перестраховщик" не дивлячісь на те, що в мене каско з нульовою франшизою. Але повторюсь, ті максимум 10 днів дня бляхаря в рік ніяк не вплинуть на мій фінансовий стан або рівень задоволення життям. При цьому вірогідність потенційно негативного розвитку подій я дебело зменшу. Це не означає, що не катаюсь в дні зі снігом, кригою чи дощем. Просто перечикую день, щоб підсніжники зникли з доріг, забудькуваті встали в черги на шиномонтажі, власники китаєшин включили режим "крадучись" і т.п.
Але це аж ніяк не є обмеженням типу кузова. Про що і була мова. Все ж таки ми не в полі живемо - проїхати зажди можна. А для можливості вилізти подалі на природу я про "бобіка" таки думаю, можливо навіть електричного далеко я на ньому їздити все одно не буду (для цього седан), а ревіння двигуна, яке пестить слух і піднімає рівень ендорфінів на трасі, на природі навіть зайве...блін, щось мене в роздумах тягає в крайнощі постійно