Хтось вирощує лохину в себе? Спробував цього року посадив 9 кущів. Робив по якомусь мауалу з інету. Робив суміш грунту, кислого торфу і соснової хвої. Додавав добриво. Зверху мульчував сосновою хвоєю. Спочатку все було ок, потім кущі почали сохнути. Листя роилось червоним і кущ просто засихав. Зараз залишилось три живих. ШІ сказав що можливо мала кислотність грунту. Полив їх поки розчином лимонної кислоти, поки живі. Хтось розбирається що може бути не так?
Когдато на какой-то выставке купил саженец, простоял лет 5 сильно вырос, куча листьев, но без плодов, палка и есть палка))
я в минулому році придбала 7 горщиків 7річних кущів спочатку ім було дуже сонячно, почало горіти листя, перенесли в тінь - стало ок перезимували наче нормально. Веесною давала азот, сірку (для підкислення), осмокот. Весна була супер холодна, тому листя так нормально не наросло - проте завязалось дууууже багато ягід. Ші говорив ії видалити тому що мало листя, пожаліла - мінус два кущі вмерло. 5 плодоносило і зараз навіть наросли нові пагони. Восени буду перевалювати в нові 60л горщики. Зараз майже вересень - саме час дати сірку - вона краще і надовше підкислює ніж лимонна кислота. А взагалі лохина якась дуже важка для вирощування Хоча в мене цього літа листя від сонця погоріло і на яблунях, і на глоді і навіть гортензіі погоріли в спеку Головне правило для лохини - кислий і завджи вологий грунт. Якщо пересох - то вмре 100%