Планую придбати нову, стара працює, не протікає, по "косметиці" питання + чи то аморти ослабли чи хз - при відтисканні іноді вібрація та звуки, на смітник чи кудись можна її приткнути?
вчора продала на ОЛХ, в мене стара сіменс була, 25 років, робоча. Підприємства скуповують максимум 15річні На ОЛХ продала за 1 день (купують ремнтники або на запчастини, або на те, щоб з 2 зробити 1)
А що це за новий тренд такий, "викидати" пралку, яка перебуває у робочому/працездатному стані?? Сам би купив щось більш надійне за свій вертикальний Вірпул(що поки ще працює, але, через раз , але перебуваю у впевненості, що сучасні пралки, як й деяка інша ПБ, є недовговічними й не дуже якісними Чи я помиляюся/відстав від реалій?....може таки є нові якісь надійні моделі на нашому ринку?
А що це за новий тренд такий, "викидати" пралку, яка перебуває у робочому/працездатному стані?? Сам би купив щось більш надійне за свій вертикальний Вірпул(що поки ще працює, але, через раз , але перебуваю у впевненості, що сучасні пралки, як й деяка інша ПБ, є недовговічними й не дуже якісними Чи я помиляюся/відстав від реалій?....може таки є нові якісь надійні моделі на нашому ринку?
Ну... їй скоро вже був потрібен ремонт, який не буде дешевше 3-4 тис. То подумавши, я вирішила купити нову за 16500 ЛЖ, мені здається, що це більш вигідно, ніж ремонтувати стару
Планую придбати нову, стара працює, не протікає, по "косметиці" питання + чи то аморти ослабли чи хз - при відтисканні іноді вібрація та звуки, на смітник чи кудись можна її приткнути?
На передок (відносний), військовим шукають весь час то пралку, то холодильник, можна туди віддати.
У військових постійна потреба на пралки. Якщо будете віддавати можу зайти куди віддати у ЗСУ.
У військових постійна потреба на пралки. Якщо будете віддавати можу зайти куди віддати у ЗСУ.
Та тіки свисни... Мультіварки, пралки тіки свисни у групу - завтра прилетять заберуть, або одразу напишуть куди відправити ( за рахунок НП)
До мене як заїхали за компами, то чверть гаража забрали. І пралку стару і колеса, навіть що по одному... Ледь встиг назад затягти мамини меблі з дачі... вже в бус пихали...
+1 мой вертикальный вирпул не дожил до 30 лет 1 год, при замене подшипника я сломал фланец)). надеюсь найти барабан и восстановить. новую то купил, вся моргает и почти разговаривает. но сомнения в долгожительстве присутствуют)))
але перебуваю у впевненості, що сучасні пралки, як й деяка інша ПБ, є недовговічними й не дуже якісними
Ну я загалом теж за те, щоб лагодити до останнього, тому що нонєча нє то што давєча.
Я привезла на дачу стару, але робочу Індезіт від родичів, в Києві зробила їй ТО, потім вона ще трохи постояла, поки зробили на дачі підключення. Почали користуватися: після першого запуску трохи під нею води. Ну і вібрує добряче, хоча по рівню все ок. Знайшли по місцю майстра, викликали, сказав що все ок, може після довгого періоду некористування таке бути. Зняв кришку, сказав, що привідний ремінь почав трохи задиратися, поміняв ремінь. Пару разів прала нормально, потім почав замок дверей глючити, треба підбирати положення, щоб закрився. Викрутила, закрутила, стало краще на кілька разів. Після чергового прання не змогли відкрити, тросіка немає, пальцями зсередини хоч і намацала, але відкрити не змогла, викликали майстра:)) Відкрив, запустив, все ок. На якомусь черговому пранні стала дуже сильно вібрувати і злетів (або порвався, хз) привідний ремінь.
Коротше, віддам (для ЗСУ) або продам за 800 грн пральну машину сомовивозом з району Клавдієво-Тарасово:)
При цьому я за останні 5 років купила 2 нових пралки в нові квартири, і вони вібрують мінімально порівняно із тими, що у мене колись були.
при замене подшипника я сломал фланец)). надеюсь найти барабан и восстановить. новую то купил, вся моргает и почти разговаривает. но сомнения в долгожительстве присутствуют)))
відновити - це раціонально. про надійність час покаже, а це справді головна якість для пральки? наче головне це якість прання, на другому місці у кого шум під час роботи, у кого споживання ресурсів, ну і бажано стійкість до "нестабільності" живлення (зараз актуально). нові точно можуть прати якісніше (конструкція, алгоритми роботи) і в більшості помітно менше споживають як електрики, так і води. і за менших габаритів (комусь важливо "віджати" у пралки простір для себе) можуть мати більший барабан і більше завантаження.
+1 мой вертикальный вирпул не дожил до 30 лет 1 год, при замене подшипника я сломал фланец)). надеюсь найти барабан и восстановить. новую то купил, вся моргает и почти разговаривает. но сомнения в долгожительстве присутствуют)))
Нову купив теж Вірпул? Раптом згадав, що в мене попедній Вірпул відпрацюва десь теж років 30...а після нього, років вже з 10, працює Електролюх, але працює аби як(...буває зупиняється й стоїть думає півгодини-годину-підня...перезапускається, знов працює...краще би вже остаточно нагібнувся, а то й майстра не визвеш, бо у присутності майстра працює бездоганно)
Чим молодші були Вірпули, які я купував, тім дешевші вони були в доларах і тім раніше починали різати дуба. Відправлений в минулому році захист батьківщини, Вірпул, мав проблеми насамперед косметичного характеру вже з другого чи третього року життя, часом писявся та скакав по ванній. З ремонтів щоправда тільки підкрас та гумовий пасік. До бюджетного Електролюксу за рік+ маю тільку одну претензію - не хоче викручувати деякі великі речі, бо розуміє що не зможе їх нормально відбалансувати.
P.S. Мені вже більше року не дає спокою совість, під час відправки НП машини, я забув закріпити барабан транспортними болтами. Сподіваюся, вона нормально доїхала, бо зворотного зв'язку з отримувачем у мене не було.
Та тіки свисни... Мультіварки, пралки тіки свисни у групу - завтра прилетять заберуть, або одразу напишуть куди відправити ( за рахунок НП)
До мене як заїхали за компами, то чверть гаража забрали. І пралку стару і колеса, навіть що по одному... Ледь встиг назад затягти мамини меблі з дачі... вже в бус пихали...
++ виберу нову - маякну щоб цю віддати. Просто ця потребує ремонту мабуть (думаю аморти, чо що там, ослабли, і іноді при певному завантаженні, на певних оборотах постукує/вібрує якось не штатно), тому своїм чувакам і не пропонував, виглядає наче "на тобі боже що мені не гоже", але якщо комусь буде служити то чому б і ні