Літом 2026 року здав на права і почав придивлятись перший автомобіль для користування. Працюю з дому тому вимоги щодня кататись по місту не маю. Розлядаю кросовери в бюджеті 10000-12000$.
Наразі обрав для себе 2 автомобілі як основу, в які поєдналось все що мені потрібно:
1. Nissan X-trail в кузові T31
2. Mitsubishi Pajero Wagon
Вибирав з огляду на те що люблю активний відпочинок тому потрібно щоб машина була місткою з можливістю стати в ній на ночівлю з комфортом за потреби. Якщо в когось є поради по вибору цих авто або хороші альтернати - буду радий вашій пораді.
Х-трайли будуть замалі для ночівель. Вагон - мінімум 4-й.
Але в ці гроші можна пошукати і GLX 2гого попкоління Або класику подорожей - Тойота 77 на невбиваємому 2LT
Якшо для подорожей - вибір набагато ширший за оті дві лушпайки.
2.0 Акп Оф 1 хоз 160км 13$
2004 3,5 4х4 6$
2004 3,5 4х4 6$
3-й вагон? Сумнівно. Вже додати та пошукати 4-й.
2004 3,5 4х4 6$
у кента був дизельний 3.2 літровий вагон. Я на ньому їздив кілька разів за кермом, по селам мотались, по лісам. Можливості на офроуді дуже пристойні. За пів години в лісі тросом 5 автівок дістали, що сіли на пузо. І по таким болотам мотались, що стрьомно було без шноркеля, але воду не хапнули. По паджеро та інші авто схожого дизайну треба пам'ятатти що лобаш там під таким кутом майже як у геліка, доводится міняти кожні 2 роки або частіше. Залежить від вдачі - кому і як часто на трасі камінці прилітають від вантажівок- навіть якщо не має тріщин - то він все одно увесь буде мілкими камінцями та піском задраний - вночі буде їздити фігово від цих задирів. Витрати палива - ну сильно залежать від стилю юзди, в зимку по місту від 16 літрів соляри. Причем 2 осний тягне взагалі без проблем, пісок, арматуру, цемент усе тягали.
2004 3,5 4х4 6$
От 12 более менее живой Труп за 9 брать никто не хочет
2004 3,5 4х4 6$
у кента був дизельний 3.2 літровий вагон. Я на ньому їздив кілька разів за кермом, по селам мотались, по лісам. Можливості на офроуді дуже пристойні. За пів години в лісі тросом 5 автівок дістали, що сіли на пузо. І по таким болотам мотались, що стрьомно було без шноркеля, але воду не хапнули. По паджеро та інші авто схожого дизайну треба пам'ятатти що лобаш там під таким кутом майже як у геліка, доводится міняти кожні 2 роки або частіше. Залежить від вдачі - кому і як часто на трасі камінці прилітають від вантажівок- навіть якщо не має тріщин - то він все одно увесь буде мілкими камінцями та піском задраний - вночі буде їздити фігово від цих задирів. Витрати палива - ну сильно залежать від стилю юзди, в зимку по місту від 16 літрів соляри. Причем 2 осний тягне взагалі без проблем, пісок, арматуру, цемент усе тягали.
Ти кажеш про третій чи четвертий вагон? Вони передком суттєво відрізняються. До описпного тобой на 3-му творити маю сумніви. А от те що 4-й можею то точно. І стати кемпом на 4му кайфовіше.
2004 3,5 4х4 6$
Них-себе ценник...
...
Них-себе ценник...
Я еще цену на хороший не писал 14-16 Странно, но мы оба даем советы… и один из нас советует то от чего далек Но кемпер на паркетнике то такое… легенды о раме интернированной куда-то мы уже слышали)
Проще бус
Я еще цену на хороший не писал 14-16 Странно, но мы оба даем советы… и один из нас советует то от чего далек Но кемпер на паркетнике то такое… легенды о раме интернированной куда-то мы уже слышали)
Проще бус
Я не слідкую за цінами - я не торгую. Але маю досвід експедицій і полорожей на позашляхлвиках. Тому про вагони знаю з власного досвіду. 3-й взагалі не про подорожі, це машина голови колгоспу. 4-й трохи краще, але якісь суворі подорожі ( конкретно по горах, щось типу "кордона") теж не його - щось по типу піщаної коси, лісових доріг максимум. То за вагони я точно знаю що кажу. Гори, наприклад - тільки рама. Як на мене ідеальний кемпер-позашляховик то за базу брати 78-у Тойоту і десь ще одну вартість ввалити в переобладнання. Ми такі будували. Круто виходило. З патрола непогано робили, але салон початково занизький та заважкий (як і Монтерей як в мене). Х-трайл взагалі ніхто ніколи не їхав далі ніж по гриби на риболовлю - проходимість ніяка. БУСи то взагалі тільки асфальт та рівні місця, за виключенням досить рідкісних повнопривідних модифікацій. Але їх ремонт та запчастини відвертають все бажання займатися цими проектами.
Взагалі сама задача в постановці ТСа не має рішення. Або орієнтуватися приїхати будь куди та розгортати палатки і т.п. Або брати компроміси з великих авто які можливо переобладнати під кемпер, жертвуючи можливістю доїхати будь куди. Або брати беззаперечно виграшну концепцію (знов як приклад 78-ма), але то не буде зручна для повсякдення машина.
Я подорожам, експедиціям, змаганням 4х4 віддав дуже багато часу. Ще більше побудові авто для цього. Про кількість вваленого бабла в різні проекти я не буду згадувати. Гелікоптер купити дешевше мабуть було-б. Тому що обирати для цих цілей я добре знаю.
Хоча щось нас, особливо мене потягло в ХАРД. Якщо мова йде про перший паркетник ( а не позашляховик), то це однозначно Не монстри. Але про подорожі щоб в авто заночувати теж забуваємо.
Икса та вагони я-б взагалі не розглядав як перше авто (Икс гарний поки новий). Я-б подивився на равликів, або грандвітару 2ге покоління (взагалі безпроблемна машина, в мене така 20 років). Витарку в бюджеті 10к знайти не проблема взагалі. Можна навіть СХ-7 модифікацію знайти, якщо забажати. Я собі хотів взяти, а взяв чомусь R-ку.
Тєма дохла, зрозуміло))
Бачу, маєш чаc)) Розповідай: Чим суттєво відрізняються 3й та 4й паджеровагони? Чим Грандвітара краща від Хтрейла в бюджеті ТСа? Чим хороша СХ7?
Я собі хотів взяти, а взяв чомусь R-ку.
Чого не радиш? Ну або ML
Тєма дохла, зрозуміло))
Бачу, маєш чаc)) Розповідай: Чим суттєво відрізняються 3й та 4й паджеровагони? Чим Грандвітара краща від Хтрейла в бюджеті ТСа? Чим хороша СХ7?
Я собі хотів взяти, а взяв чомусь R-ку.
Чого не радиш? Ну або ML
Ну одразу видно що по харкору накатав мало...
Головна відмінність 4-ки це кращий базовий мотор (3.8 проти жручого 3.0), покращена та більш надійна тормозна система і мабуть головне на бездорі (особливо з хардом) більш масивний перед ( як їх називають "бризговики") що набагато подовжує строк експлуатації елементів підвіски у порівнянні з 3-м. Інше то не суттєво. Хоча і пишуть що наче основа кузова однакова і 4-й наче рестайл 3-го... Не погоджусь - лонжерони в 4-го теж довші і масивніші.
Грандвітара саме 2ге покоління кардинально краще Икса підвіскою - за таку задню підвіску на "позашляховику" треба змушувати її пожиттево обслуговувати. В спорті в мого штурмана був Икс, в мене СГВ. Я набагато менше витрачав і зараз витрачаю на обслуговування машини. На зараз пробіг 165000 та 20 років. Задня підвіска рідна окрім амортів та пружин. Передня раз на 5-7 років міяються нижні ричаги разом з сайлентами та шаровою - і все. Одни раз здається поминяв стійки стабілізатора ( оригінал недорогий). І це все. Стійки ще рідні і натяків на знос не мають. В мотор не лазили ( раз свічки поміняв) взагалі. В нього кожне ТО якісь резинки, задні болти розвалу при кожному регулюванні майже. По матеріалах наче за рік +/- однаково, а по роботах Икс набагато більше тягнув. Беззаперечна перевага для бездоріжжя в СГВ це досить потужна рама. З недоліків СГВ занадто невеликий багажник - хоча якщо розкласти сидіння ( рокладаються в рівну поверхню) то мінівантажівка. Це практично і є головною перевагою СХ7, хоча і втрачається компактність та маневреність. Ну якщо брати одного року СГВ та Ікс - СГВ буде в кращому стані набагато.
Чому не раджу R-ку? Тому що такий флудер як ти мабуть не розрізняє легкове авто та кросовер і відносить до паркетників всі повнопривідні авто R-ка то взагалі трохи по грунтовці або траві заїхати на дачу. Хоча якщо скласти 2-й та 3-й ряди сидінь я зі своїма 185 спав дуже комфортно. МЛку брали теж не заради подорожей, а заради беликого салону та комфорту і безпеки. Тому хоча багато хто їздить і по лісах на ній - нам це не потрібно, ми вже не плануємо подорожей якщо нема готеля для ночівлі. Тому я навіть не знаю який тип оффроадпакету встановлений. Мені ця інформація зараз зайва. Подорожувати на великі відстані - звісно МЛ набагато кайфовіший за СГВ, ну а Rка ще кайфовіша. Просто м'який диван який ще може кудись їхати
Тепер послухаю знатоків, які мабуть тільки перепродавали у кращому випадку такі авто та не мають особистого екпіренсу їх використання у різних умовах.
Ну і взагалі тема не має сенсу взагалі.
ТС був один раз, написав один пост.
Ну і взагалі тема не має сенсу взагалі.
ТС був один раз, написав один пост.
так же ж гарно флудити почали, а ти... може комусь буде цікаво (особливо ШІ) мати відповідь з будь-якими аргументами