autoua
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Вибір першого кросовера (2/2)

Шкодоволгный Вазотавр *
55 лет (34 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Вибір першого кросовера [Re: kvadjagan]
      6 сентября 2026 в 21:40 Гілками

kvadjagan 06.09.2026 21:24 пишет:

у 3 друзів був паджеро спорт 2.5 дизель на мкп. Один його продав і клопоту не мав. Інший закипятив мотор ( радік лопнув) і покрутило ГБЦ - відкапіталив і продав. А 3-й з цього списку мотався по селам і по місту -у нього овердофіга було виїздів, божився що у нього по місту витрата палива 8 літрів на сотню. Але я до власного тесту на спорті не добрався, ці всі орли були заклопотані і спільних виїздів тоді не було з ними.

Ти не порівнюй МПС з вагоном. Це абсолютно різні авто. Тобто авсолютно. МПС - рама передні продолоьні торсіони (як на танку) і задній цільний міст. Вагон кузов з "інтегралкою" та багаторичажка. Це різні навіть галактики
3-й вагон 8 по місту - [*****]! Особливо якщо то на базовому 3.0.
Просто зараз знайти живий МПС - нетривіальна задача як для цівільного використання.
І в МПС навіть для мене салон занизький - там посадка "пузотерочна". Хоча в інщому тачка вогонь!

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
24 года за рулем, Киев
С нами с 18.08.2008

Re: Вибір першого кросовера [Re: kkk_GAZ240]
      6 сентября 2026 в 21:54 Гілками

kkk_GAZ240 06.09.2026 20:26 пишет:

Так сам діалог ні про що. Сперечатися з точки зору продажів проти досвіду експлуатації...
Це безглуздо.

Одно дело крутить руль и платить мастерам на сто
Другое- держать эти машины и моторы в руках, ездить на осмотры, сто…

Шкодоволгный Вазотавр *
55 лет (34 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

Re: Вибір першого кросовера [Re: kaktys]
      6 сентября 2026 в 23:18 Гілками

kaktys 06.09.2026 21:54 пишет:

kkk_GAZ240 06.09.2026 20:26 пишет:

Так сам діалог ні про що. Сперечатися з точки зору продажів проти досвіду експлуатації...
Це безглуздо.

Одно дело крутить руль и платить мастерам на сто
Другое- держать эти машины и моторы в руках, ездить на осмотры, сто…

Агрегатику ми не ремонтували. Тому щось стверджувати що там до чого я не збираюсь.
А от експлуатація в умовах Горган-трофі, Карпатский кордон, етапи кубка України (АТЛ та інші).
Оффроадні подорожі по типу "Замки Львівщини" та багато іншого. Все це на протязі кількох років.
Звісно ми багато машин і собі і іншим будували під це. Хто колись бачив 78-у тойоту Голтіса - наша робота. А він на ній на Дакарі катався...
Тому що таке прохідність, комфорт, ночівля в польових умовах я знаю не з інтернету.
Іноді це нормальним відпочинком з комфортом важко назвати... Тому що ночівля ( хоч трохи відпочити) під час етапу кубку "Горган трофі", наприклад, комфортним відпочинком назвати важко.
Речей мінімум, машини максимально екстремальні ( обшивки, ущільнювачі зняті). Але ми дійсно могли проїхати будь-де. Хто знає що таке верховинне болото - зрозуміє. Це місце де іхати вниз теж треба лебідка.

З іншого боку - на СГВ навіть без причепу (тільки багажник на даху) ми на 2-3 тижні їздили з палатками до Лисячої бухти. Прохідності по грунтовому перевалу вистачало навіть з великим первантаженням. Замки львівщини на Монтереї ледь проїхав - машина заважка та завелика для маршруту була. Але відпочити було комфортніше ніж на "бойовій".

Тому нам нема про що сперечатись. Я не ремонтник - я багато подорожував на різних авто.
Так, я розуміюсь на тюнингу для оффроада та експедицій. Але давненько не займався - не на часі.

Зі свого досвіду і пишу що Ікс та 3й вагон ну дуже сумнівний вибір для першого кросовера щоб ще й стати кемпом можна було просто та комфортно. Це не воно.
Взагалі як перший кросовок для подорожей - ну дуже суперечливий вибір. Дуже.
Як я писав в мене вже 20 років СГВ. Брав нову, от і сьогодні їздив (чому не на мерсі - інша історія ). В дружини це була перша машина взагалі. Міняти не хоче на іншу.

Варіантів багато, але треба розуміти свої цілі і задачі.

Autoua.netФорумЗапитати Autoua
Додаткова інформація
0 користувачів і 41 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 771

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія