Що буде, якщо канадській версії Інфокара дати бюджет Амазону і британського гіка в додачу = новий Гранд Тур
Перш ніж перейти до нової версії Гранд Тура, згадаємо, як цю складну задачу (заміну Кларксона) вирішували раніше.
Перший склад BBC Top Gear після заміни Кларксона і компанії був відносно “зірковим”: Кріс Еванс (на той момент найпопулярніший ведучий на ББС-радіо) + Матт ЛеБлан з “Друзів” + Кріс Харріс, автожурналіст та ютуб-блогер.
Другий варіант був, так би мовити, рабоче-крестьянським: “прості хлопці” Paddy McGuinness (комік з іміджем простого парня), Freddy Flintoff (бувший гравець у регбі, без коментарів) і повернення Кріса Харіса, який, ІМХО, найбільш органічно вписався, тому що в нього є багато свого автодосвіду й думок, і він не намагається “замінити” Джеремі.
Забігаючи наперед, скажу, що якщо Харріса не буде в новому складі Top Gear, то це буде помилкою.
Тепер до нового Гранд Туру
Ведучі: Томас і Джеймс — ведучі каналу Throttle House. Це, мабуть, не найбільший, але один із відносно відомих автоканалів. Хлопці з Канади, тому контент не суто американський, але й не європейський. У каналу є пара їхніх фішок (наприклад, порівняння найдешевших / старих моделей авто з найбагатшими / найновішими варіантами). У них гарний смак в авто (у Тома колекція старих Альфа Ромео, у Джеймса — Тойота Краун). Ці авто є на самому початку першої серії.
Біла Ворона — це Франциc Буржуа, Gen Z реінкарнація Джеймса Мея. В Англії це відносно відомий блогер, який страшенно фанатіє від потягів, вдягається як у 60-х і водить Хонду Джаз з двигуном від Type R.
Чому я це все пишу — тому що в новому ГТ поки що нічого з цього немає Немає персоналій, немає нової історії, а є просто та сама формула, як і була раніше. З гарного — виглядає так само красиво й масштабно,, як і раніше. З поганого — за 3 епізоди я поки не побачив нових ідей і нових особистостей ведучих, всі відсилки до “попередників” — натягнутий, не смішний крінж. Я сподіваюсь і хочу вірити,, що далі буде краще: менше старого і більше нового. Але це моя особиста думка. На форумах Англії в цілому сприйняття дуже гарне.