autoua
Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості

закласти вікно чимось для безпеки

ssb
Достоевский **
37 лет (19 лет за рулем), Киев
С нами с 25.01.2008

закласти вікно чимось для безпеки
      9 сентября 2026 в 19:37 Гілками

Живу на першому поверсі багатоповерхівки, на низькому першому поверсі, тому з двору все видно що у мене відбувається, не зважаючи на круте напилення на вікнах. Тому багато років вже маю звичку тупо ніколи не відкривати штори в спальні, і от близько року тому подумав "а раз так, чому б заради безпеки не закласти вікно піском". І замовив - мені на підвіконня майже на всю висоту вікна наклали мішків з піском (а підвіконня глибоке, вони там легко вклались). Стало трохи спокійніше спати під час того що зараз називають жовтими тривогами, але додалась думка, шо сам мішок може на мене впасти і вбити. Тому от останнім часом гризе думка посилити захист своєї спальні.
Отже вхідні умови: вікно розміром приблизно 65х210 см. Від нього в глибину ще стіни десь сантиметрів 60 (наміряв 70, але там ще гіпсокартон... цегли мабуть 60). Хочеться якось, не зіпсувавши вид будинку (тобто не знімаючи вікно) всередині собі так шось все закласти, шоб менше шансів постраждати якшо шось впаде поруч.
Бачу варіанти:
- закласти прямо поверх старого підвіконня, як ото роблять цегляну кладку, в одну цеглину, з якоюсь перевʼязкою металом, все таке
- так само закласти, але шлакоблоками
- один із цих двох варіантів, але перед тим зняти підвіконня
- зробити якусь опалубку і прям залити... але мабуть не буде толку - тоді на мене випаде просто шматок бетону)
- чимось зашити в кілька шарів
- ще шось?

Якшо шо, звучить може трохи занадто, але думка цілком серйозна - штори-то я все одно там не відкриваю, чому ні.
Буду вдячний за думки

Змінено ssb (19:38 09/09/2026)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Супер писатель! **
43 года (25 лет за рулем), Львів
С нами с 26.01.2012

Re: закласти вікно чимось для безпеки [Re: ssb]
      9 сентября 2026 в 21:44 Гілками

Ну, якби я мав такі проблеми, і не мав можливості вернутися назад до Львіви, я би зробив опалубку, зварив сітку, і залив бетоном

СуперСтар ***
56 лет (37 лет за рулем), Киев
С нами с 16.12.2003

9 сентября 2026 в 22:46 Гілками

ssb 09.09.2026 19:37 пишет:

звучить може трохи занадто

Так і є. Мішків з піском вистачить. Ходить у сховище під час масованих обстрілів, та й все.

ssb
Достоевский **
С нами с 25.01.2008

Re: закласти вікно чимось для безпеки [Re: Професор]
      10 сентября 2026 в 10:56 Гілками

Професор 09.09.2026 22:46 пишет:

Так і є. Мішків з піском вистачить. Ходить у сховище під час масованих обстрілів, та й все.

Найближче сховище - метро університет, це навіть машиною кілька хвилин їхати. Плюс власне бажання зробити собі такий нано-бункер. Поки летить циркон, в метро не доїдеш. Кожну тривогу в метро спати - замучаєшся. Мета - спокійно собі спати вдома і тільки коли прям фігачить, іти в калідор. Мішки з піском хвилюють бо можуть самі на мене впасти (ліжко прям біля вікна) і самі собою мене прибити

Змінено ssb (10:59 10/09/2026)

ssb
Достоевский **
С нами с 25.01.2008

Re: закласти вікно чимось для безпеки [Re: Khimik]
      10 сентября 2026 в 10:57 Гілками

Khimik 09.09.2026 21:44 пишет:

Ну, якби я мав такі проблеми, і не мав можливості вернутися назад до Львіви, я би зробив опалубку, зварив сітку, і залив бетоном

Хех, ржака в тому шо будую як раз будиночок в карпатах в львівській області. Але ж живу все одно тут. Але не дуже уявляю як зробити опалубку прям по вікну

Змінено ssb (11:00 10/09/2026)

Шкодоволгный Вазотавр *
55 лет (34 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

10 сентября 2026 в 12:39 Гілками

ssb 10.09.2026 10:56 пишет:

Професор 09.09.2026 22:46 пишет:

Найближче сховище - метро університет, це навіть машиною кілька хвилин їхати. Плюс власне бажання зробити собі такий нано-бункер. Поки летить циркон, в метро не доїдеш. Кожну тривогу в метро спати - замучаєшся. Мета - спокійно собі спати вдома і тільки коли прям фігачить, іти в калідор. Мішки з піском хвилюють бо можуть самі на мене впасти (ліжко прям біля вікна) і самі собою мене прибити

Пряме, або прямо під вікно - не спасе нічого.
Від скалок по моїм спостереженням - цупкі вертикальні "жалюзі". За рахунок гнучкості дуже гарно на себе все приймають. Від зазирань - дзеркальна плівка, можна в парі з бронеплівкою та додатковими запорами

ssb
Достоевский **
С нами с 25.01.2008

Re: закласти вікно чимось для безпеки [Re: kkk_GAZ240]
      10 сентября 2026 в 13:40 Гілками

що пряме - не врятує навіть бетон, я розумію. ну у мене тут не буде прямого - тупо житловий будинок. хочу врятуватись від "збили над нами, впало у двір". з того шо розумію - шанси є. от тому і запитую суспільство, як

Змінено ssb (13:55 10/09/2026)

Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості
Додаткова інформація
2 користувачів і 657 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 248

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія