Живу на першому поверсі багатоповерхівки, на низькому першому поверсі, тому з двору все видно що у мене відбувається, не зважаючи на круте напилення на вікнах. Тому багато років вже маю звичку тупо ніколи не відкривати штори в спальні, і от близько року тому подумав "а раз так, чому б заради безпеки не закласти вікно піском". І замовив - мені на підвіконня майже на всю висоту вікна наклали мішків з піском (а підвіконня глибоке, вони там легко вклались). Стало трохи спокійніше спати під час того що зараз називають жовтими тривогами, але додалась думка, шо сам мішок може на мене впасти і вбити. Тому от останнім часом гризе думка посилити захист своєї спальні. Отже вхідні умови: вікно розміром приблизно 65х210 см. Від нього в глибину ще стіни десь сантиметрів 60 (наміряв 70, але там ще гіпсокартон... цегли мабуть 60). Хочеться якось, не зіпсувавши вид будинку (тобто не знімаючи вікно) всередині собі так шось все закласти, шоб менше шансів постраждати якшо шось впаде поруч. Бачу варіанти: - закласти прямо поверх старого підвіконня, як ото роблять цегляну кладку, в одну цеглину, з якоюсь перевʼязкою металом, все таке - так само закласти, але шлакоблоками - один із цих двох варіантів, але перед тим зняти підвіконня - зробити якусь опалубку і прям залити... але мабуть не буде толку - тоді на мене випаде просто шматок бетону) - чимось зашити в кілька шарів - ще шось?
Якшо шо, звучить може трохи занадто, але думка цілком серйозна - штори-то я все одно там не відкриваю, чому ні. Буду вдячний за думки
Ну, якби я мав такі проблеми, і не мав можливості вернутися назад до Львіви, я би зробив опалубку, зварив сітку, і залив бетоном
звучить може трохи занадто
Так і є. Мішків з піском вистачить. Ходить у сховище під час масованих обстрілів, та й все.
Так і є. Мішків з піском вистачить. Ходить у сховище під час масованих обстрілів, та й все.
Найближче сховище - метро університет, це навіть машиною кілька хвилин їхати. Плюс власне бажання зробити собі такий нано-бункер. Поки летить циркон, в метро не доїдеш. Кожну тривогу в метро спати - замучаєшся. Мета - спокійно собі спати вдома і тільки коли прям фігачить, іти в калідор. Мішки з піском хвилюють бо можуть самі на мене впасти (ліжко прям біля вікна) і самі собою мене прибити
Ну, якби я мав такі проблеми, і не мав можливості вернутися назад до Львіви, я би зробив опалубку, зварив сітку, і залив бетоном
Хех, ржака в тому шо будую як раз будиночок в карпатах в львівській області. Але ж живу все одно тут. Але не дуже уявляю як зробити опалубку прям по вікну
Найближче сховище - метро університет, це навіть машиною кілька хвилин їхати. Плюс власне бажання зробити собі такий нано-бункер. Поки летить циркон, в метро не доїдеш. Кожну тривогу в метро спати - замучаєшся. Мета - спокійно собі спати вдома і тільки коли прям фігачить, іти в калідор. Мішки з піском хвилюють бо можуть самі на мене впасти (ліжко прям біля вікна) і самі собою мене прибити
Пряме, або прямо під вікно - не спасе нічого. Від скалок по моїм спостереженням - цупкі вертикальні "жалюзі". За рахунок гнучкості дуже гарно на себе все приймають. Від зазирань - дзеркальна плівка, можна в парі з бронеплівкою та додатковими запорами
що пряме - не врятує навіть бетон, я розумію. ну у мене тут не буде прямого - тупо житловий будинок. хочу врятуватись від "збили над нами, впало у двір". з того шо розумію - шанси є. от тому і запитую суспільство, як
що пряме - не врятує навіть бетон, я розумію. ну у мене тут не буде прямого - тупо житловий будинок. хочу врятуватись від "збили над нами, впало у двір". з того шо розумію - шанси є. от тому і запитую суспільство, як
Ну як в мене я написав. Тканеві цупкі ролети на ніч опускаємо і спимо. І плівка поклеєна броне + де антивандальна чи дзеркальна
Якщо вже так заморочуватись - може все ж ззовні(стискати зовсім не те що розтягувати)? Подивитись у ютубі які віконниці роблять у обов'язкових захищених кімнатах у Ізраїлі і замовити щось подібне(а може і моцніше). Тим паче перший поверх і з монтажем буде легше.
На мiсцi ТС я в першу чергу потурбувався б зробити маскування вiкна зовнi, щоб вiд стiни не дуже вiдрiзнялось. Навiть якщо зараз автоселекцiя цiлей i не реалiзована то дуже верогiдно, що з'явиться найближчим часом. Буде троxи краще, якщо прилетить не в його амбразуру, навiть укрiплену а xоча б в сусiдню.
На мiсцi ТС я в першу чергу потурбувався б зробити маскування вiкна зовнi, щоб вiд стiни не дуже вiдрiзнялось. Навiть якщо зараз автоселекцiя цiлей i не реалiзована то дуже верогiдно, що з'явиться найближчим часом. Буде троxи краще, якщо прилетить не в його амбразуру, навiть укрiплену а xоча б в сусiдню.
Це такий мʼякий тролінг, я так розумію? Ну... в Києві більше 10 тисяч будинків, це скільки вікон? Якщо вже якийсь дрон обере моє вікно - ну значить то доля. Все ж я намагаюсь захиститись від більш імовірного (і в цілому цілком імовірного - думаю давно у кожного є мінімум один знайомий, у якого постраждав будинок), а саме "збили наді мною, впало у двір"
Якщо вже так заморочуватись - може все ж ззовні(стискати зовсім не те що розтягувати)?
Псувати вигляд будинку теж не ок. Хоча там вже мало що псувати... А от за ідею подивитись як роблять у Ізраілі дякую, подивлюсь, може якусь ідею отримаю
Якщо вже так заморочуватись - може все ж ззовні(стискати зовсім не те що розтягувати)?
Псувати вигляд будинку теж не ок. Хоча там вже мало що псувати... А от за ідею подивитись як роблять у Ізраілі дякую, подивлюсь, може якусь ідею отримаю
Будь ласка. Гм, навряд у поточній ситуації головна мета дбати про зовнішній вигляд. Можна замовити віконниці під "дизайн будинку"(або з маскуванням "під фасад") На ютубі був канал ізраїльського будівельника, де він досить докладно розповідав по вимогам до захищених кімнат, їх стін\дверей\вікон і показував етапи будівництва. Якщо пам'ять не зраджує - віконниця була з обох сторін металева, всередині армований бетон. Розташована так, щоб ударна хвиля притискала її до стіни ззовні
Це такий мʼякий тролінг, я так розумію? Ну... в Києві більше 10 тисяч будинків, це скільки вікон? Якщо вже якийсь дрон обере моє вікно - ну значить то доля. Все ж я намагаюсь захиститись від більш імовірного (і в цілому цілком імовірного - думаю давно у кожного є мінімум один знайомий, у якого постраждав будинок), а саме "збили наді мною, впало у двір"
Ніт, нажаль не тролінг, а цілком серйозне припущення щодо більш ефективного донаведення. Бо якщо дрон тупо вб'є себе об стіну, то мешканці відбудуться хіба що переляком, але ж ворогу цікавіші більш жахливі наслідки. То чому б не знизити і такі ймовірні ризики? Доречі, я і є той знайомий в кого ракета під будинок прилітала, тому сумніваюсь що окрім двох стін щось інше допомогло б вціліти, якби в найближчій до вибуху кімнаті перебував.
Ніт, нажаль не тролінг, а цілком серйозне припущення щодо більш ефективного донаведення. Бо якщо дрон тупо вб'є себе об стіну, то мешканці відбудуться хіба що переляком, але ж ворогу цікавіші більш жахливі наслідки. То чому б не знизити і такі ймовірні ризики? Доречі, я і є той знайомий в кого ракета під будинок прилітала, тому сумніваюсь що окрім двох стін щось інше допомогло б вціліти, якби в найближчій до вибуху кімнаті перебував.
Щиро співчуваю - у мене таких знайомих щонайменше троє, я допомагав як вулицю від уламків прибирати, так і потім жити в будинку де газ відключили бо прилетіло, електроплитку настільну подрузі позичав і з вікнами допомагав, цілком розумію як це. Ну але все ж вікон у києві сотні тисяч, імовірність що дрон наведеться саме на моє, на першому поверсі посеред двору, мінімальна. Тому від цього захищатись вважаю перебором. Принаймні поки що
Гм, навряд у поточній ситуації головна мета дбати про зовнішній вигляд.
На будинку висить табличка "памʼятка історії", і здається він згадувався у Підмогильного, то не дуже хочеться його псувати. Але якщо дійсно існують варіанти зробити так щоб виглядало прийнятно - це цікаво. Погуглю, хто це робить, ще спитаю нашого форумчанина який по вікнах. Дякую за ідею
Щиро співчуваю - у мене таких знайомих щонайменше троє, я допомагав як вулицю від уламків прибирати, так і потім жити в будинку де газ відключили бо прилетіло, електроплитку настільну подрузі позичав і з вікнами допомагав, цілком розумію як це. Ну але все ж вікон у києві сотні тисяч, імовірність що дрон наведеться саме на моє, на першому поверсі посеред двору, мінімальна. Тому від цього захищатись вважаю перебором. Принаймні поки що
Щиро дякую, це ще два роки тому сталося, вже оговтався достатньо. Згоден, що пересторога параноiдальна, але з iншого боку не слiд i недооцiнювати потенцiйнi загрози. Може бути рандомна дiя реб, xибнi координати в оператора, теxнiчна вiдмова, або навiть vip-сусiд, як у випадку з камрадом Флешем було. Камуфляж, можливо й зайвий, але банальне свiтломаскування, як у вас, розглянути багатьом не завадить.