Попробував пограти. - те саме, через півгодини гри зависає, і йде в безкінечні ребути, з намаганням щось там тестувати. Якщо насильно вимкнути і ввімкнути знову, тоді завантажується знову. Зняв відео як це виглядає.
Понесу мабуть в сервіс, хоч ноут і сірий, але у Легіонів є глобальна гарантія. Подивимось як вона діє
А ноут не на райзені? Бо з Асусом схожа картина була, тому що за сервіс питав . та ще вчора з хрещеника компом схожі зависання ... До речі сервіс нічого не знайшов хіба що дорого ще раз почистив та поміняв фазовий
Так на Райзені. Але у мене і попередній Легіон на Райзені, але не мав з ним жодних проблем за 4 роки.
В мене з твоїм це вже шостий за місяць зі схожими приколами. І ноути і ПК, але спільного райзені 5 та 7.
...
А ноут не на райзені? Бо з Асусом схожа картина була, тому що за сервіс питав . та ще вчора з хрещеника компом схожі зависання ... До речі сервіс нічого не знайшов хіба що дорого ще раз почистив та поміняв фазовий
Так на Райзені. Але у мене і попередній Легіон на Райзені, але не мав з ним жодних проблем за 4 роки.
В мене з твоїм це вже шостий за місяць зі схожими приколами. І ноути і ПК, але спільного райзені 5 та 7.
Ноути Lenovo чи й інші бренди?
...
в тому то й справа що різні. До того це і ноути і ПК, тільки що третій ПК, материнка Асус, райзен щось 7500к ... симптоми дивні, у всіх відчуття що в них старий хард який сильно гальмує. Що цікаво, майже всі М2 NVME але один всеж 2.5 сата.. З вже 7 п'ять на 11 два на 10, тобто це не проблема саме 11.. на останньому вже подивився, крім 75+- градусів на процу 45-47 градусів саме на ССД. Крім гальм самостійно пеерезавантажується, у останнього знов 021А і запуск з 3-5 спроби після відновлень...
...
в тому то й справа що різні. До того це і ноути і ПК, тільки що третій ПК, материнка Асус, райзен щось 7500к ... симптоми дивні, у всіх відчуття що в них старий хард який сильно гальмує. Що цікаво, майже всі М2 NVME але один всеж 2.5 сата.. З вже 7 п'ять на 11 два на 10, тобто це не проблема саме 11.. на останньому вже подивився, крім 75+- градусів на процу 45-47 градусів саме на ССД. Крім гальм самостійно пеерезавантажується, у останнього знов 021А і запуск з 3-5 спроби після відновлень...
Дякую!
Відповідь сервісного центру доволі несподівана. Хоча для мене і позитивна, що не влетів на гроші.
Під навантаженням, процесор скидає частоту до 550мГц та температура піднімається до 115 градусів і пристрій зависає. Перевірили термомодуль. Все в нормі. Термопасту перенанесли, але це не виправило ситуацію. Виявилось що проблема софтова. В додатку legion space - налаштування системи - треба увімкнути Maschine learning. Тоді потужність рівномірно розподіляється між процесором і відеокартою, зникає зависання. Пройшов декілька разів тест superposition жодних зависань, темпеартури в нормі.
Треба буде почитати що це за така софтова фігня. Як це можна так перегрівати проц щоб він аж зависав при штатній роботі ноута?
Ось що пише ШІ про це:
Опція Machine learning (Машинне навчання) у додатку Legion Space працює на базі технології Lenovo AI Engine+. Вона в реальному часі аналізує навантаження на систему під час ігор або важких програм та автоматично оптимізує її роботу. Її головні завдання:
Динамічно перерозподіляти живлення (TDP) між процесором (CPU) та графічним ядром (GPU) залежно від того, який компонент потребує більше ресурсів у конкретну секунду.
Керувати кривими вентиляторів, прогнозуючи навантаження для підтримки найкращого балансу між частотою кадрів (FPS), шумом та температурами.Чому вимкнення функції викликає перегрів процесора
Коли ви вимикаєте Machine learning, система втрачає здатність гнучко керувати живленням та охолодженням. Це призводить до різкого зростання температур з трьох причин:Неконтрольований Turbo Boost процесора. Без штучного інтелекту, який "стримує" живлення заради теплового балансу, процесор намагається працювати на своїх максимальних частотах. Він споживає максимальну кількість енергії (ват), навіть якщо конкретна гра цього не вимагає (наприклад, якщо рушій гри більше залежить від відеокарти, а не від процесора).Затримка в реакції кулерів. Алгоритми ML адаптують швидкість вентиляторів під майбутні або різкі стрибки навантаження. З вимкненою опцією кулери керуються базовими, менш агресивними профілями BIOS. Вони реагують на нагрівання із затримкою — процесор встигає нагрітися до критичних позначок (90-95°C і вище) ще до того, як вентилятори розкрутяться на повну потужність.Відсутність динамічного балансування TDP. Замість того, щоб забирати зайве живлення у процесора та віддавати його відеокарті (тим самим розвантажуючи теплову трубку CPU), система подає фіксовані максимальні ліміти живлення на обидва кристали одночасно. Система охолодження просто не може відвести такий об'єм тепла.