Друзі, хочу поміняти зимові шини. А то в моїх протектора вже залишилось 4 - 4.5 мм. І оскільки я пенсіонер, то ціна для мене має неабияку важливість. В розмовах, на диво, дуже часто, і друзі, і колеги, рекомендують китайську резину. А саме, Капсен, Саулюн, Тріангл. ( Надіюсь правильно говорю назви ). Що можете сказати на цей вибір? Що порадите? Для себе бачу цінник від 2 500 до 3 000, бажано. Ну може сотку-другу добавить, коли різниця аж так очевидна. Із б\у-шною європейкою чомусь не дуже хочеться зв’язуватись. А нову не потягну. Тим більше спереді зима, і як нас запевняють, дуже нелегка.
Чи все таки добавити 1 000 - 1 500 гр, щоб було до 4 000 гр, і купити якусь європейку? А із них яку? Я викоритсовував літню, Бріджстоун Тюранза. Не знаю, але мені вона здалась жорсткуватою. Ну і зимова, яка зараз, здається Мішелін Альпайн , здається 1. Але їй уже років десять, якщо не більше.
Якщо хочеш забути про це питання ще на 10 років, то Мішелін Алпайн 5 Якщо ні, то Тріангл
Сайлун і Тріангл вважаються топовими китайцями і по вартості вже +- як серби. Капсен став дуже популярним останні роки. Багато залежить від розміру - можуть залишитись якісь старі залишки європейського по гарній ціні, я б пошукав такий варіант. А китайця завжди встигнеш взяти.
Дякую, hollywood. Мішку дуже хотів би, але 5к... Поки що помрію... Тим більше зимою, я якщо 1 000-1 500 наїжджаю, то й добре. Але випадки різні бувають, тож хочеться щоб не підвела.
Дякую, hugo-smk. Десь бачив Сербку якусь, за 3 000 гр, але зараз знайти не можу. Хочеться ще, щоб не шумна була. А то в товариша колись їхав в салоні, так в нього Ласса здається була, так вона така шумна, проти Мішки, що я б не захотів її. І на рахунок залишків європейців. На мій погляд, ( можливо помиляюсь ), краще 2026 року китаєць, чим 2023 рік європейка. Ну це на мій, "застарілий" погляд. Можливо зараз технології такі, що рік уже не таку важливу роль грає.
А, забув сказати. Шини шукаю в розмірі 205/65/15. А то в мене літня 205/65/15, а зимова 195/65/15. І мені приходиться кожен раз корегувати окружність шин, щоб і АЗС правильно працювала, і, як говорять, розхід збігався з розміром.