Друзі, хочу поміняти зимові шини. А то в моїх протектора вже залишилось 4 - 4.5 мм. І оскільки я пенсіонер, то ціна для мене має неабияку важливість. В розмовах, на диво, дуже часто, і друзі, і колеги, рекомендують китайську резину. А саме, Капсен, Саулюн, Тріангл. ( Надіюсь правильно говорю назви ). Що можете сказати на цей вибір? Що порадите? Для себе бачу цінник від 2 500 до 3 000, бажано. Ну може сотку-другу добавить, коли різниця аж так очевидна. Із б\у-шною європейкою чомусь не дуже хочеться зв’язуватись. А нову не потягну. Тим більше спереді зима, і як нас запевняють, дуже нелегка.
Чи все таки добавити 1 000 - 1 500 гр, щоб було до 4 000 гр, і купити якусь європейку? А із них яку? Я викоритсовував літню, Бріджстоун Тюранза. Не знаю, але мені вона здалась жорсткуватою. Ну і зимова, яка зараз, здається Мішелін Альпайн , здається 1. Але їй уже років десять, якщо не більше.
Якщо хочеш забути про це питання ще на 10 років, то Мішелін Алпайн 5 Якщо ні, то Тріангл
Сайлун і Тріангл вважаються топовими китайцями і по вартості вже +- як серби. Капсен став дуже популярним останні роки. Багато залежить від розміру - можуть залишитись якісь старі залишки європейського по гарній ціні, я б пошукав такий варіант. А китайця завжди встигнеш взяти.
Дякую, hollywood. Мішку дуже хотів би, але 5к... Поки що помрію... Тим більше зимою, я якщо 1 000-1 500 наїжджаю, то й добре. Але випадки різні бувають, тож хочеться щоб не підвела.
Дякую, hugo-smk. Десь бачив Сербку якусь, за 3 000 гр, але зараз знайти не можу. Хочеться ще, щоб не шумна була. А то в товариша колись їхав в салоні, так в нього Ласса здається була, так вона така шумна, проти Мішки, що я б не захотів її. І на рахунок залишків європейців. На мій погляд, ( можливо помиляюсь ), краще 2026 року китаєць, чим 2023 рік європейка. Ну це на мій, "застарілий" погляд. Можливо зараз технології такі, що рік уже не таку важливу роль грає.
А, забув сказати. Шини шукаю в розмірі 205/65/15. А то в мене літня 205/65/15, а зимова 195/65/15. І мені приходиться кожен раз корегувати окружність шин, щоб і АЗС правильно працювала, і, як говорять, розхід збігався з розміром.
Tigar Winter 205/65 R15 94T +-3000 грн за колесо Ставив цю модель на пару машин, гарне співвідношення "ціна/якість"
Дякую, hugo-smk. Десь бачив Сербку якусь, за 3 000 гр, але зараз знайти не можу. Хочеться ще, щоб не шумна була. А то в товариша колись їхав в салоні, так в нього Ласса здається була, так вона така шумна, проти Мішки, що я б не захотів її. І на рахунок залишків європейців. На мій погляд, ( можливо помиляюсь ), краще 2026 року китаєць, чим 2023 рік європейка. Ну це на мій, "застарілий" погляд. Можливо зараз технології такі, що рік уже не таку важливу роль грає.
Цікаво, що Сайлун в такому розмірі зроблений в Камбоджі Кожному своє, але я б краще взяв отаке 2024р, чим китайця 2026 р.
Інтересна шина. Я її бачив, але оскільки нічого про неї не чув, то й не брав до уваги. Дякую за пораду. Подивлюсь, можливо щось і вийде.
В мене, напевне, застарілі погляди на шини. В пам’яті сидить, що якість зимових шин зберігається до 3 років. А потім іде спад, і чим дальше, тим швидше. Тож я якось не можу настроїтись на те, що беру зразу уже старувату, по роках, шину. А ось та Сербка , що я говорив. Тільки тут я знову в сумнівах... Пишуть що виготовлена в Сербії, але в Гугл і ШІ говорять, що виробник Китай...
Цікаво, що Сайлун в такому розмірі зроблений в Камбоджі
Я б поостерігся взимку їздити на китайській єврозимі. Також краще глянув би на отой вищенаведений угорський суббренд Хенкука ще й скандинавка.
В конце прошлого года искал зимнюю резину на электричку, к началу сезона цены подрасли, а размер не маленький, пришлось обратить взор на китайскую резину. Почитав отзывы, остановился на Капсен, модель уже не помню, откатал зиму и остался очень доволен резиной, никаких замечаний к ней не имею. Более того, весной нужно было обновить резину летнюю на 2х двз-ных машинах, так на впечатления от зимней выбрал тоже Капсен летнюю. Летом ездил в отпуск, накатал 4,5т.км., вообще никаких замечаний, пока доволен.
Я б поостерігся взимку їздити на китайській єврозимі. Також краще глянув би на отой вищенаведений угорський суббренд Хенкука ще й скандинавка.
4 мм залишку? 1000 км пробыгу за зиму? Якщо машину не кидає там, де інші їдуть, то я б не міняв. Можна зменшити швидкість і збільшити дистанцію, якщо муляє.
Цікаво, що Сайлун в такому розмірі зроблений в Камбоджі Кожному своє, але я б краще взяв отаке 2024р, чим китайця 2026 р.
Ну і шо що там завод? Є реальні відгуки що там поганий завод? Брати Сайлун і не паритись. Рік випуску резини грає роль. У мене минулого року на 2 Chevrolet Bolt були комплекти Sailun на зиму, на одному з них і літо Sailun, і оце на Ioniq 5 купив теж Sailun. Нормальна резина, не маю до неї жодних претензій, тим більше за цю ціну, і тим більше якщо взимку пробіги не великі. Може я цей Sailun занадто нахвалюю, але минулу зиму-весну (суцільні ями) жінка навіть не змогла жодне колесо вбити їздячи на Bolt EUV, розмір 205 60 16. Якась із попередніх зим то вона вмудрилась нове колесо Ханкук убити одною ямою, то в епіцентрі докуповував 1 шт.
4 мм залишку? 1000 км пробыгу за зиму? Якщо машину не кидає там, де інші їдуть, то я б не міняв. Можна зменшити швидкість і збільшити дистанцію, якщо муляє.
Та я б теж не міняв для 1000 км якщо 4 мм є, без гуль і без сильних мікротріщин.
Та я б теж не міняв для 1000 км якщо 4 мм є, без гуль і без сильних мікротріщин.
Як на мене, це неправильний підхід. Орієнтуватися треба на самий критичний випадок. Наприклад, паркування ввечері хз де. Останнє вільне місце може вимагати як раз резини з максимальними властивостями. Або поїдка пару раз взимку на якусь дачу. І останні 100 метрів можуть бути дуже цікавими. Особисто в мене цієї зими було пару раз, коли відносно нова зимня резина допомогала. І це була саме парковка під домом та поїздка на дачу.
Запитайте у Веталя в рекламі і він Вам порадить в Ваш бюджет