autoua
Autoua.netФорумШини та диски

Зимова китайка чи європейка? Муки вибору. (2/2)

подмастерье
Киев
С нами с 04.08.2024

Re: Зимова китайка чи європейка? Муки вибору. [Re: Igor71]
      18 сентября 2026 в 17:04 Гілками

Веталь почав продавати КРОСВІНД велиуий китайський бренд має заводи в Европі

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
member ***
39 лет, Мариуполь
С нами с 20.10.2009

Re: Зимова китайка чи європейка? Муки вибору. [Re: Justice]
      18 сентября 2026 в 22:56 Гілками

Був колись тріанг. Залишився задоволеним. Не помітив різниці з нокіан наприклад.
Але маючи гуму 4+мм, що ще в стандартах по безпеці, я б не міняв нічого.

IesuiT *
43 года (18 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

19 сентября 2026 в 10:00 Гілками

Justice 17.09.2026 11:26 пишет:

Дякую, hollywood.
Мішку дуже хотів би, але 5к... Поки що помрію... Тим більше зимою, я якщо 1 000-1 500 наїжджаю, то й добре.
Але випадки різні бувають, тож хочеться щоб не підвела.

5к за колесо?
В серпні Альпін 7 була 13 тис грн за 4 колеса, 26 рік, на 195/65/15.

Змінено juiT (10:03 19/09/2026)

старый писатель ****
Киев
С нами с 23.08.2001

19 сентября 2026 в 21:22 Гілками

ИМХО в размерности 195/65/15 предложений априори больше потому что это такой ходовой размер для многих каблуков. Да и логично более узкая резина для зимы.

Супер писатель! **
65 лет (47 лет за рулем), Полтавщина.
С нами с 05.09.2008

Re: Зимова китайка чи європейка? Муки вибору. [Re: andrey_spec]
      20 сентября 2026 в 11:25 Гілками

andrey_spec 17.09.2026 21:00 пишет:

4 мм залишку? 1000 км пробыгу за зиму? Якщо машину не кидає там, де інші їдуть, то я б не міняв. Можна зменшити швидкість і збільшити дистанцію, якщо муляє.

Я хочу вибачитись перед колегами. Це в мене в попередні зими був такий протектор, 4-4.5 мм. Зараз не памятаю, коли міряв, а ось розмір запамятався...
А на цю зиму, ( сьогодні поміряв ), задок 3 мм, і передок 4 мм.
І хоч більшість поїздок буде по асфальту, але і може бути високі підйоми, затяжні, та трішки сільських доріг. А ожеледиця на асфальті?
І хоч я не відчував, щоб мене носило, ( не тошнот ), але задумуюсь.
Не знаю, не знаю... Якби не пенсія, то вибір був би легшим...

Супер писатель! **
С нами с 05.09.2008

Re: Зимова китайка чи європейка? Муки вибору. [Re: maksym]
      20 сентября 2026 в 11:43 Гілками

maksym 18.09.2026 08:20 пишет:

Як на мене, це неправильний підхід. Орієнтуватися треба на самий критичний випадок. Наприклад, паркування ввечері хз де. Останнє вільне місце може вимагати як раз резини з максимальними властивостями. Або поїдка пару раз взимку на якусь дачу. І останні 100 метрів можуть бути дуже цікавими.
Особисто в мене цієї зими було пару раз, коли відносно нова зимня резина допомогала. І це була саме парковка під домом та поїздка на дачу.

От і я напевне, орієнтуюсь на це. І хоч у мене ні разу не було такого, ( а, згадав, нечищена парковка, але ЕСП-ка справилась ), але на попередніх авто було, що на трасі в полі замітало, перемети як бульдозер брав, ПО ожеледиці під гору з другого разу "залітав", тому що з першого не хватило розгону. Зустрічка стояла, боялась спускатись, тому що не впевнена була, що вийде на гору. Та і з моєї сторони, фура стояла, і здається три легковушки.
І от коли я вже почти вийшов на гору, із зустрічної смуги таки рішився один, на УАЗ-ику, буханці, їхати, і виїхав мені в лоб. Там була суцільна. Але Слава Богу, накату хватило, щоб правою стороною прихватити трішки узбіччя, і все обійшлось добре. Та всякого було. Всього не згадаю...
Як би не пенсія, то і вибір був би легшим...
Вірніше, її правильний розмір.

продавець прохолоди **
54 года (27 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

20 сентября 2026 в 11:44 Гілками

Justice 20.09.2026 11:25 пишет:

andrey_spec 17.09.2026 21:00 пишет:

4 мм залишку? 1000 км пробыгу за зиму? Якщо машину не кидає там, де інші їдуть, то я б не міняв. Можна зменшити швидкість і збільшити дистанцію, якщо муляє.

Я хочу вибачитись перед колегами. Це в мене в попередні зими був такий протектор, 4-4.5 мм. Зараз не памятаю, коли міряв, а ось розмір запамятався...
А на цю зиму, ( сьогодні поміряв ), задок 3 мм, і передок 4 мм.
І хоч більшість поїздок буде по асфальту, але і може бути високі підйоми, затяжні, та трішки сільських доріг. А ожеледиця на асфальті?
І хоч я не відчував, щоб мене носило, ( не тошнот ), але задумуюсь.
Не знаю, не знаю... Якби не пенсія, то вибір був би легшим...

можна пошукати хто продає в оплату частинами від моно або приват не так накладно буде по грошам

member ***
39 лет, Мариуполь
С нами с 20.10.2009

20 сентября 2026 в 12:41 Гілками

Якщо грошей небагато, то візміть гуму подешевше. Можливо ви як і я не помітити різниці в безпеці.
А я їздив особисто і багато кордіанті, що є дешевою російскьою гумою. Жодних проблем тисяч за 20-30 км. Їздив на континенталь і теж без проблем.
Їздив на мішлен і теж без проблем.
І що дивно, не помічав якоїсь різниці в комфорті та шуму.
У дружини на автомобілях був і нокіан і трінгл. Теж все ок.
Ще деякий час здавав до 10 автомобілів в оренду. Туди ставив щось подешевше типу росави, лауфену, белшини та іншого вже не памʼятаю, що саме. Без скарг. Але дешева гума може швидко зношуватися. Але з вашими пробігами, це наче не актуально.
Якщо глянути тести гуми, то там різниця зазвичай до 10% між топовою гумою та бюджетною. Хтось скаже, що це 36м, замість 40м гальмівного шляху, а хтось, що достатньо їхати 50км\год замість 55км\год.

Тому беріть, щось дешеве та і все.

Супер писатель! **
С нами с 05.09.2008

Re: Зимова китайка чи європейка? Муки вибору. [Re: com2]
      21 сентября 2026 в 09:30 Гілками

com2 19.09.2026 21:22 пишет:

ИМХО в размерности 195/65/15 предложений априори больше потому что это такой ходовой размер для многих каблуков. Да и логично более узкая резина для зимы.

Та я й сам не проти 195/65/15. Але в мене на Мегані не такий уже й великий кліренс. А якщо вірити шинному калькулятору, то 205/65/15 вища на 12 мм. Як для зими, то я вважаю це добре. Ось чому я хочу 205/65/15.

продавець прохолоди **
54 года (27 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

21 сентября 2026 в 12:15 Гілками

Нексен може такі начебто не дуже дорого

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

Re: Зимова китайка чи європейка? Муки вибору. [Re: Shtips]
      21 сентября 2026 в 12:28 Гілками

Shtips 20.09.2026 12:41 пишет:

Якщо грошей небагато, то візміть гуму подешевше. Можливо ви як і я не помітити різниці в безпеці.

Взимку на парковці в мене вʼїхав один такий прихильник китайської гуми, по його словам "мене просто знесло на тебе, я просто виїжджав".
Ще на днях бачив забавну ситуацію, як логан попереді мною в повороті розматався об відбійник на дитячій швидкості і ідеальній дорозі. Зупинився запитати чи все у нього ок, каже я просто їхав і мене занесло. Резина очікувано якийсь китай. На вулиці ледь капав дощик.

В першому випадку, чувак віддав мені грошима суму, на яку можна було купити 2 комплекта нормальної брендової гуми на його корча і ще б залишилось. В другому не знаю, але не думаю, що менше, бо ремонтувати всю морду.
Так що думайте, чи та економія того варта.

Змінено Paulskit (12:29 21/09/2026)

Михалыч **
Киев
С нами с 29.01.2004

Re: Зимова китайка чи європейка? Муки вибору. [Re: Paulskit]
      21 сентября 2026 в 13:08 Гілками

Paulskit 21.09.2026 12:28 пишет:

Взимку на парковці в мене вʼїхав один такий прихильник китайської гуми, по його словам "мене просто знесло на тебе, я просто виїжджав".
Ще на днях бачив забавну ситуацію, як логан попереді мною в повороті розматався об відбійник на дитячій швидкості і ідеальній дорозі. Зупинився запитати чи все у нього ок, каже я просто їхав і мене занесло. Резина очікувано якийсь китай. На вулиці ледь капав дощик.

В першому випадку, чувак віддав мені грошима суму, на яку можна було купити 2 комплекта нормальної брендової гуми на його корча і ще б залишилось. В другому не знаю, але не думаю, що менше, бо ремонтувати всю морду.
Так що думайте, чи та економія того варта.

твої приклади дуже показові, але це не діє на певний контингент, згадай - минулої осені, один із учасників шукав ДВА, два китайських колеса Карл, на автівку дружини на зиму, бо два інших на його око були ще нічого...
У моїй гілці людина обирає на електричку між Вікінг-8, Гудієр айс-3 та Нокіан R5. вишукуючи десятки тестів... хтось купить два колеса та приїде йому в обочину на стоянці...

Достоевский *
22 года за рулем, Киев
С нами с 27.12.2012

Re: Зимова китайка чи європейка? Муки вибору. [Re: axon]
      21 сентября 2026 в 13:35 Гілками

axon 21.09.2026 13:08 пишет:

У моїй гілці людина обирає на електричку між Вікінг-8, Гудієр айс-3 та Нокіан R5. вишукуючи десятки тестів... хтось купить два колеса та приїде йому в обочину на стоянці...

Є ризик що в'їдуть у вас, і є ризик, що ви самі в'їдете в когось. На перший ми безпосередньо не впливаємо, то чому б хоча б не зменшити другий?

V.I.P ***
С нами с 04.11.2012

Re: Зимова китайка чи європейка? Муки вибору. [Re: axon]
      21 сентября 2026 в 14:02 Гілками

Логіка прекрасно зрозуміла. Гроші треба віддавати відразу, а от буде така ситуація чи ні - хто знає, може і не буде. Тоді вийде, що дарма гроші заплатив.
Ось ця думка і гріє

СуперСтар **
61 год (47 лет за рулем), Киев
С нами с 20.01.2004

Re: Зимова китайка чи європейка? Муки вибору. [Re: hugo-smk]
      21 сентября 2026 в 14:12 Гілками

"Шины Laufenn - это высококачественные покрышки от проверенного производителя." - улыбнуло... ...из какой страны этот "проверенный производитель" - очень тактично не упоминается....

Достоевский *
30 лет за рулем, Киев
С нами с 09.10.2012

Re: Зимова китайка чи європейка? Муки вибору. [Re: krabik]
      21 сентября 2026 в 14:18 Гілками

krabik 21.09.2026 14:12 пишет:

"Шины Laufenn - это высококачественные покрышки от проверенного производителя." - улыбнуло... ...из какой страны этот "проверенный производитель" - очень тактично не упоминается....

Когда то интересовался летним триангл, отзывы были гуд/плохо 3к1му

СуперСтар **
61 год (47 лет за рулем), Киев
С нами с 20.01.2004

21 сентября 2026 в 14:28 Гілками

Если не гонять и ехать в пределах ПДД плюс/минус... ...то Триангл и Сайлун вам подойдут...как, впрочем, и любая другая китайская/ белоцерковская/сербская/тайваньская/индийская и т.д. шина (вообще не принципиально)...почитайте отзывы, посмотрите на протектор...как только рисунок шины понравился и отзывы о этих шинах более/менее позитивные, + к тому - по бюджету шины проходят - можете смело покупать...
Если вы в поездках изображаете Вальтера Рерля, мчащегося на Ауди Кваттро по заснеженному раллийному допу, то вам уже точно следует основательно увеличивать бюджет и искать шины у шинных производителей 1-ого или 2-ого эшелона...
Также надо поступать, если у вас мощное, скоростное авто...
Если у вас очень мощное скоростное авто на АКП и заднем приводе...тогда выбор шин вам не особо поможет...вам помогут только очень хорошие/тесные отношения с вашим ангелом хранителем на заснеженной зимней дороге...

Змінено krabik (14:32 21/09/2026)

подсевший на форум **
39 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Зимова китайка чи європейка? Муки вибору. [Re: krabik]
      21 сентября 2026 в 15:35 Гілками

krabik 21.09.2026 14:12 пишет:

Виробляють в Угорщині, бренд належить корейському Hankook.

Autoua.netФорумШини та диски
Додаткова інформація
0 користувачів і 31 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  LordAmid, AVB, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1112

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія