Власне сабж, треба передати документ(в контексті оформлення спадщини, від померлого там родича). Зрозуміло, що місія (майже) нездійснена, але може хтось мав успішний досвід подібних відправлень?
відправити другу в умовну ПОльщу, Угорщину, Німеччину, чи де є надійні знайомі А звідти друг відправить до росії
Шукати знайомих, до кого приїздять родичі з окупованих територій, через них переадати, а вони в свою чергу там поштою якоюсь відправлять.
....але, схоже не працюють, бо вказаний номер для зв'язку - НЕдійсний
бот в телеге працює отаке написав на мої фантазії
Роль: отправитель Маршрут: Украина/Киев → Россия/Ростов Тип документа: свидетельство Объём: 10 л. A4, ≈ 60 г Срочность: обычная
Ориентировочная стоимость: €95 (конверт до 500 г) Срок: ориентировочно 10–14 рабочих дней
але хз, чи є хоч якісь гарантії, що на перерахуванні €95 все не скінчиться
Власне сабж, треба передати документ(в контексті оформлення спадщини, від померлого там родича). Зрозуміло, що місія (майже) нездійснена, але може хтось мав успішний досвід подібних відправлень?
А Ви вже дізналися, чи це допоможе? Тобто, чи може українець зараз успадкувати щось на росії? Може, це не має сенсу взагалі. Бо, наскільки я знаю, зворотня ситуація не працює. Навіть якщо росіянин якимсь чином вступить у спадщину в Україні (яким? всі відносини розірвані!), він не зможе ані продати, ані подарувати це майно. Діє заборона на відчуження майна росіянами на території України.
Цікаво, а скористатиться москальським сервісом типу НП шопінг можливо? Тут відправити з адресною доставкою на адресу в якійсь Німеччині. Далі зареєструвати трек в москальській "НП шопінг" і вони вже доставляють по росії куди треба.
А Ви вже дізналися, чи це допоможе? Тобто, чи може українець зараз успадкувати щось на росії? Може, це не має сенсу взагалі. Бо, наскільки я знаю, зворотня ситуація не працює. Навіть якщо росіянин якимсь чином вступить у спадщину в Україні (яким? всі відносини розірвані!), він не зможе ані продати, ані подарувати це майно. Діє заборона на відчуження майна росіянами на території України.
Дізналися, звісно. Сенс/шанс є, їхнє законодавство поки що це дозволяє. Але й ризиків/нюансів ціла купа