пробило таки мене вчора придбати нові правильні лампочки в фари - OSRAM SilverStar +50% 55/60 вт. Звісно, що приїхав додому вечером і не втримався - пішов одразу їх міняти .
Спочатку поміняв в одній фарі для порівняння: якщо Зірка світить білим то штатна в порівнянні до ней тьмяна і здається жовтою. На щиті, до якого я постійно регулюю фари, світлова межа ближнього в зірки чітка і виглядає як намальована, в той час як штатна лампочка дає дещо розмиту пляму - тобто ближнє світло можна ще трошки підняти, без шкоди для зустрічних авто (за рахунок цього ближнє світло світить трохи далі)
потім другу лампочку і на трасу, для порівняння в реальних умовах. освітлюють дорогу рівномірно, без "плям", а світловий потік приблизно такий самий як в штатних + протитуманки. коли їїхав на ближньому, ніхто з зустрічних не блимав щоб переключився, в той же час переключалися самі - отже регулювання правильне.
Тепер от думаю, може ще в протитуманки поміняти на щось типу OSRAM AllSeason...
Поздравляю! Теперь, если главный свет, голубоватого оттенка, противотуманки желтоватого или наоборот.Тогда перекроешь весь спектр и при одновременном включении в любую непогоду будет класс.
Я предполагаю поменьше, чем штатные. У тебя фары чешские? И сразу вопросик в дополнение. У меня перестали регулироваться фары из салона. Что бы сделать
ОК, а как народ относится к изделию братского народа Китая - ламрочкам "ZENON"? У меня товарищ один купил себе в копейку, за 32 грн. (ему скидка, так - 36 грн.). В его машину требовался переходник, проверить решили на моей - сначала переставили одну для сравнения - супер! родной свет уже кажется желтым.... Правда не знаю, там вродь рабочая температура выше - может повредить фару...
Это не дешёвые понты. Снег, туман, дождь, смог и т.п. имеют разные спектры преломления. Если у тебя белый свет, то в ПТФ лучше поставить желтоватый, тот же +50%, той же фирмы. Тогда при общем свете всех фар спектр будет шире и освещать будет лучше.