Кто то вопрос сей иследовал глубоко? Какие подводные камни есть при этом? Стоит ли ввязываться? Что я теряю как гражданини Украины? Чем чревато это?( имею ввиду получение приднестровского гражданства или вида на жительство)
Мне сразу вспоминается пост ГАи в Дубоссарах, где нас торбил местный бандит-гаишник. Когда он в процессе "беседы" с нами просто порвал права какого-то туземца, в чем-то перед ним провинившегося, я сразу поднял ставку предлагаемых ему денюх с 20 до 50, от требуемых им 60
Стоит ли разница в цене такого гемора? Наскока я знаю иностранцу надо как-то хитро региться для длительного проживания. Да и на работу будет устроиться официально весело.
Не знаю как сейчас, а раньше гражданам Приднестровья выдавали специальные вкладыши в старый советский паспорт. Именно этот вкладыш и свидетельствовал о Приднестровском гражданстве. Многие граждане Приднестровья, являются гражданами других государств. Насколько это законно - это уже другой вопрос.
В ответ на: Кто то вопрос сей иследовал глубоко? Какие подводные камни есть при этом? Стоит ли ввязываться? Что я теряю как гражданини Украины? Чем чревато это?( имею ввиду получение приднестровского гражданства или вида на жительство)
Придністровських схем є два типи. Але ними варто користуватися лише тоді, якщо авто коштує мінімум 25 тис дол і вище. Інакше затрати на схему майже не відібються при її реалізації. Схема 1 - виїзд придністровця на постійне місце проживання (ПМП) в Україну. Українське законодавство дозволяє особам, які пересиляються на ПМП в Україну безмитно ввезти належні їм т/з в кількості одна одиниця на кожну повнолітню особу. Таке авто має бути зареєстроване на імя особи, яка пересиляється, мінімум 1 рік до моменту переїзду. Авто не може бути старшим 10 років. На практиці схема реалізується таким чином - ви знаходите (вам знаходять) придністровяця (бажано з українським закордонним паспортом), який висловив бажання повернутися в Україну на ПМП. На нього оформляється авто, ви на ньому не можете вїхати в Україну. Через рік він його ввозить, видає вам довірку, ви рік катаєтеся, потім переоформяєте на себе. Схема 2 - ви самі виїжджаєте на ПМП в Придністровя. Через ОВІР оформяєтеся на виїзд ПМП (процедура займає десь до 2 міс), здаєте внутрішній паспорт (синій) і отримуєте закордонний паспорт з відміткою вибув на ПМП закордон. В Придністровї прописуєтеся. Після прописки їдете в Посольство України в Кишиневі і стаєте на постійний консульський облік. Оформляєте на себе авто. Воно буде на придністровських номерах, можете на ньому їздити по Україні, але кожні два місяці виїжджати за кордоном і потім знову вїжджати. Через рік повертаєтеся на ПМП в Україну і ввозите авто по схемі 1. Обмеження щодо авто, як і в схемі 1. От і все. Успіхів.