Інспектор ДАІ, вважаючи, що я своїм виїздом створив аварійну ситуацію, в протоколі вказав порушення КУаПП ст122 ч.4.
Взято з http://law.autoua.net/koap.htm Стаття 122 ч.4 "Порушення, передбачені частинами першою або другою чи третьою цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки, тобто примусили інших учасників дорожнього руху різко змінити швидкість, напрямок руху або вживати інших заходів щодо забезпечення особистої безпеки або безпеки інших громадян, -
тягнуть за собою накладення штрафу від двох до чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортним засобом на строк від шести місяців до одного року."
Отже, за порушення ст 122 ч4 накладається штраф 34-68 грн або позбавлення прав від 6 міс до 1 року - ось така вилка
Розгляд в суді призначено на 31 травня 2007 року, а отже 2 місяці уже пройде з моменту скоєння правопорушення. А отже згідно ст.38 КУаПП ст122 ч.4 уже пізно буде накладати стягнення.
Я особисто вважаю себе винувавим в порушенні ПДР, але хотів би мінімізувати можливе стягнення штрафом. Що я можу зробити, щоб викликати довіру в судді? Статтю 34 " Обставини, що пом'якшують відповідальність за адміністративне правопорушення" прочитав
Приходишь и заявляешь, что сроки истекли. После этого судья обязан закрыть дело. Не придешь - могут лишить прав или назначить штраф, просто не обратив внимание на дату. По сути уже разбираться поздно.
у меня дтп было намного серьёзней.но такую повестку мне не высылаил.может решили ради галочки забрать права.хотя судье какая разница.
Дякую за пораду. В суд піду обов'язково.
В мене ДТП як такого не було взагалі. Просто інспектор ДАІ попався принциповий, пів-години мені нотації читав при оформленні протоколу
По сути уже разбираться поздно.
Не согласен. Нужно бы добавить и аргументацию по сути, если она есть. Например, если в протоколе не указаны данные потерпевшего (которому и создана аварийная обстановка), то это означает несоответствие протокола ст.256 КоАП. Лучше всегда закрыть дело не по срокам, а за отсутствием состава правонарушения. Особенно если запись сделали - отменённая запись по такому нарушению в дальнейшем общение с ГАИ сильно облегчает... Хотя о сроках тоже сказать обязательно надо! А ещё лучше подготовить письменное ходатайство.
Например, если в протоколе не указаны данные потерпевшего (которому и создана аварийная обстановка), то это означает несоответствие протокола ст.256 КоАП.
Можливо, дані автомобіля, який "пострадав" (я не згодний з формулюванням, що він пострадав) були внесені в протокол. ДАІшник хвалився, що встиг записати номер автомобіля, який проїхав його без зупинки кульковою ручкою собі на руку.
Лучше всегда закрыть дело не по срокам, а за отсутствием состава правонарушения.
Я згодний, що правопорушив, просто хочу мінімізувати можливий штраф.
Особенно если запись сделали - отменённая запись по такому нарушению в дальнейшем общение с ГАИ сильно облегчает...
Запис в талон не зробили.
Хотя о сроках тоже сказать обязательно надо! А ещё лучше подготовить письменное ходатайство.
А що б можна було в такому ходатайстві написати, якщо можна, трошки більше інформації з цього приводу.
Можливо, дані автомобіля, який "пострадав" (я не згодний з формулюванням, що він пострадав) були внесені в протокол. ДАІшник хвалився, що встиг записати номер автомобіля, який проїхав його без зупинки кульковою ручкою собі на руку.
Ст.256 КоАП обязывает вписывать в протокол не номер автомолбиля, а данные потерпевшего. Без этого - несоответствие указанной статье.
А що б можна було в такому ходатайстві написати, якщо можна, трошки більше інформації з цього приводу.
Изложить указанные обстоятельства, обратить внимание на отсутствие потерпевшего, просить закрыть дело за отсутствием состава правонарушения.
Був сьогодні в суді.
Адміністративну справу закрили без розгляду в зв'язку з тим, що завершився термін розгляду (2 місяці).
Копію постанови суду можна забрати з 11 червня на вул.Севастопольській, чи потрібно мені забирати копію постанови суду чи можна про цю справу уже забути?
я б рекомендував про всяк випадок забрати.
Забрать заберите, "шоб було". На этом, если записи в талон нет, можно забыть.