Хто що порадить по використанню ціпків на колеса. Варто чи ні і чим це загрожує.
як для заднього приводу то нормально - можна навіть пару сотень км на раз відмотати (є досвід на М412). з недоліків то трохи псується резина, але по снігу пре як танк. на льоду ковзає, але теж трохи тримає.
на передньому приводі просто жах.
Ні, на ПП воно тоже пре, як танк. Головне в пробуксовку не зірватись, якщо по цілині. Бо закопаються колеса на раз і на живіт тут же сяде. Але якщо напрактикуватись - хороша річ. Тільки на звичайних дорогах, імхо, зайва. Тут достатньо просто хороших коліс. А вот якщо в Карпати чи на дачу зимою заїхати - тоді так, без ланців важко.
Я відколи придбав нормальні шини, про ланцюги й думати забув.
Застрявав всього кілька разів, і то тому що сніг був рихлий і просто провалився - так що тут і ланцюги не допомогли-б
а от маленька складна лопатка - зовсім інша річ
4 немаленькi чоловiка i ОКА. Тодi i лопати не треба.
А по пiску не пробував? (-)
от тільки отих чотири мають буди в розквіті сил, і нічого не страшно
Не доводилось. Є протипоказання?
Та нi. Просто думаю собi прикупити. Лiтом вздовж моря по пiску покататися.
він достатньо твердий, тож швидко не зношується. імхо якраз більше для болота і піску, ніж снігу. В мене дружина на них цілий рік їздить - шини якраз для "всюдиходиків". правда в машинки потім вигляд... як у справжнього жиппа... а от від їзди з ланцюгами задоволення отримати важко - тут не до романтики, коли все гремить... тож якщо маєш можливість - то краще поганай по плажу на них. ну і ланцюги прихопи про всяк випадок - щоб враження порівняти
Піску ж наб`ється куди тільки можна.
Зате скiльки задоволення. Ти ж свою не бережеш, коли по льоду з ручником розвертаєш. Тим бiльше, що пiдкрилки в мене.
Тим паче якщо далi заїхати, то вiдпочивати будеш на чистому безлюдному мiсцi а не серед куп смiття i спiтнiлих тiл. В Карпатах напевне теж так?
Поставив вже собi барум брiллiантс недавно. Але за пораду спасибi. А на ланцюгах багато i їздити не треба. Метрiв 300 протягти, а далi зняти можна.