autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Чи припиняється дія полісу ЦВ після ДТП?

СуперСтар ***
33 года за рулем, Киев
С нами с 16.05.2004

Чи припиняється дія полісу ЦВ після ДТП?
      19 июля 2007 в 11:29 Гілками

Питання викликане тим, що коли мене отоварила взимку одна панянка, у страховому акті написано "Поліс ВА 4568795 від 09/12/06 дію припиняє". А чому? Явно ліміт не перевищено. У профільному Законі на цю тему нічого немає.

А чому питаю, бо тепер вже моя жінка скоїла ДТП, наш поліс ЦВ від 21/04/07. Тобто все, він є недійсним? Чи його треба обміняти на інший?

------------------------------------------------------------------
Стаття 18. Дострокове припинення договору страхування з ініціативи страхувальника

18.1. Дія договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності може бути достроково припинена:

18.1.1. за письмовою вимогою страхувальника, про що він зобов'язаний повідомити страховика не пізніше ніж за 30 днів до дати припинення дії договору страхування та надати оригінал поліса страховику;

18.1.2. у разі виходу транспортного засобу з володіння страхувальника проти його волі або знищення транспортного засобу;

18.1.3. з інших підстав, передбачених законом або договором.

18.2. У разі дострокового припинення договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності страховик, за умови відсутності виплат страхового відшкодування за цим договором, повертає страхувальнику частку страхового платежу, яка обчислюється пропорційно періоду страхування, що залишився до закінчення терміну дії договору, з утриманням, у передбачених законом випадках, понесених витрат на ведення справи, але не більше 20 відсотків цієї частки, вилучає страховий поліс та анулює його.
Стаття 19. Дострокове припинення договору страхування з ініціативи страховика

19.1. У разі коли виплачена сума відшкодування за чинним договором перевищила сумарний ліміт відповідальності страховика (76500 гривень), дія договору може бути припинена в односторонньому порядку з ініціативи страховика.

У цьому випадку страховик зобов'язаний письмово повідомити страхувальника протягом 24 годин. Договір вважається дійсним протягом 10 календарних днів з дня надіслання повідомлення щодо припинення договору.

19.2. Якщо забезпечений транспортний засіб відчужується і власник не подав заяву про припинення договору страхування, договір припиняється з дня відчуження такого транспортного засобу.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
member *****
46 лет, Украина
С нами с 20.02.2007

Re: Чи припиняється дія полісу ЦВ після ДТП? [Re: Жолбарс]
      19 июля 2007 в 13:27 Гілками

В ответ на:

А чому питаю, бо тепер вже моя жінка скоїла ДТП, наш поліс ЦВ від 21/04/07. Тобто все, він є недійсним? Чи його треба обміняти на інший?

Нет после ДТП, действие полиса продолжается, лимиты отсетственности тоже остаются неизменными.

Достоевский ***
21 год за рулем, Киев
С нами с 27.06.2007

Re: Чи припиняється дія полісу ЦВ після ДТП? [Re: Guru]
      19 июля 2007 в 14:00 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

Нет после ДТП, действие полиса продолжается, лимиты отсетственности тоже остаются неизменными.

Лимиты ответственности, как я знаю, уменьшаются на суму на которую была произведена выплата.

member *****
46 лет, Украина
С нами с 20.02.2007

Re: Чи припиняється дія полісу ЦВ після ДТП? [Re: Tolberti]
      19 июля 2007 в 15:00 Гілками

Нет сумма остаётся прежней, она не уменьшается на размер выплат.

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 8 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2535

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія