Ну по тротуару - есть пункт ПДД запрещающий ездить по оным.
Ну по тротуару - есть пункт ПДД запрещающий ездить по оным.
11.13. Забороняється рух транспортних засобів по тротуарах і пішохідних доріжках, крім випадків, коли вони застосовуються для виконання робіт або обслуговування торговельних та інших підприємств, розташованих безпосередньо біля цих тротуарів або доріжок, за відсутності інших під'їздів і за умови виконання вимог пунктів 26.1 - 26.3 цих Правил.
Ладно, придется объезжать по траве. В ПДД пункта, запрещающего ездить по траве точно нет
Хочу расстроить, за нанесение вреда зеленым насаждениям штраф будет поболе, чем за езду по встречке...
Стаття 153. Знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об'єктів озеленення населених пунктів
Знищення або пошкодження зелених насаджень, окремих дерев, чагарників, газонів, квітників та інших об'єктів озеленення в населених пунктах, невжиття заходів для їх охорони, а також самовільне перенесення в інші місця під час забудови окремих ділянок, зайнятих об'єктами озеленення, -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Хочу расстроить, за нанесение вреда зеленым насаждениям штраф будет поболе, чем за езду по встречке...
Стаття 153. Знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об'єктів озеленення населених пунктів
Знищення або пошкодження зелених насаджень, окремих дерев, чагарників, газонів, квітників та інших об'єктів озеленення в населених пунктах, невжиття заходів для їх охорони, а також самовільне перенесення в інші місця під час забудови окремих ділянок, зайнятих об'єктами озеленення, -
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
А кто за этим следит? Тоже гайцы? Что-то я не замечал чтобы штрафовали паркующихся на газонах
А кто за этим следит? Тоже гайцы? Что-то я не замечал чтобы штрафовали паркующихся на газонах
А это уже к Закону о милиции. Обязаны пресекать любые правонарушения. Фактически обязаны задержать, вызвать соответствующих сотрудников и составить админпротокол. Т.е. ПРАВО такое у них есть, будут заниматься или нет - вопрос открытый.
Щяс тебе накидают на тему "разрешено все то, что не запрещено" Мы это уже проходили
Чипсы взял, первый ряд занял
Превед! Что посеешь, то и пожнешь. Теперь "если не запрещено, то разрешено" будет бояном, причем опасным. Нефиг людям мозги пудрить.
КУпАП Стаття 255. Особи, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення
У справах про адміністративні правопорушення, що розглядаються органами, зазначеними в статтях 218 - 221 цього Кодексу, протоколи про правопорушення мають право складати: 2) посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад (статті 103-1, 103-2, 104, частина перша статті 106-1, статті 106-2, 149 - 154, 155, 156, 159 - 160, 160-2, стаття 175-1 (за порушення, вчинені у місцях, заборонених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради), статті 183, 185-1, 186-5; статті 78 - 84 (крім порушень санітарно-гігієнічних правил і норм по охороні атмосферного повітря, а також правопорушень, пов'язаних з перевищенням нормативів рівня шуму, утворюваного автомототранспортними засобами під час роботи);
А вот кого уповноважила КМДА чи КМР протоколировать ст.153, я пока не нашел.