Це я про зубилку свою. Поміняв вчора вже втретє за останні 3 роки радіатор. Головний. 225 грн. До речі, скільки коштує аналог для, ну, того ж Гольфа? А то в мене цей девайс вже тягне під 150 уо... Це, звичайно, добре, що є імпортні запчастини на ТАЗи, але не всі... І от ті, яких нема, а є тільки росіяцькі, ... ну, коротше я злий.
По ділу. Перший з двох попередників потік менше, ніж через рік. Потік конкретно - потріскали трубки. Гарантія? А що, на росіяцькі запчастини дають гарантію? Де? Я буду там купувати! Другий (оцей, що зараз міняв) - в місці, де зіштампована пластмасова боковина і теплообмінник. Заводський брак однозначно.
Антифриз залив OmniLab, 84 грн за 10 літрів. Думаю, Petrygo, який лив до того 60 грн. - що вже ту двадцятку економити буду?
Зразу поміняв майже всі патрубки і хотів поміняти металеву трубу (вона там ззаду встановлена, за блоком. До неї ідуть патрубки пічки, обігіріву карба і від термостату. А сама вона входить в блок циліндрів. Стара ззовні виглядає конкретно поржавілою, тож думав, що варта замінити. Зняв (дивно, болти, закручені 15 років назад відкрутились без проблеми!). Поставив нову на місце - патрубок від термостата не сідає - труба відхилена в сторону сантиметри на 2. Добре, думаю, підігну. Вперся рукою, чую "помк" - і щось вона люфтити почала (а прикрутив ніби надійно). Так і є - погано приштампована в місці кріплення до блоку! Заміна назад, на стару (вона виявилась ще зовсім нічого, зовнішність була оманлива). Бог з ними, з тими 25 грн. Та й заварю я ту трубу, підправивши, щоб всі посадочні місця співпадали. Але я хочу заплатити гроші і не мати мінінгіту! І нехай вона коштує 50 грн, але хай буде нормальної якості!
От так я відношусь до росіяцького автопрому. І боюсь, що до нашого так само. Поки стоять заводські деталі і якщо вони не попались браковані - УРА! Але вже як почне ломатись... Я не знаю, яка буде моя наступна машина, але яка не буде - знаю точно...
Гы, я через год после эксплуатации тазика понял что САВЕТСКИХ машин у меня больше не будет, эта была первая и последняя!!!
я на гольф2 брал английский радиатор за 55уе. Оригинальный фольксовый стоил тоже 150. Прожил 14 лет, пока я его на мойке карчером не ткнул.
Антифриз я лью ЛиквиМолли - получается 3х22грн + 3х2грн - вода. итого 72грн и я спокоен.
чинил я гольфик не раз, но нашемарку не хочу.
Ото ж
з нашими жiнками! Пересядеш на гольфа - помреш з нудьги.
що не в кількості сила
Ти недочекався, бо погано вчив класикIв марксизму. Кiлькiсть переходить у якiсть з часом. Проте є шанс не дожити до того часу, як недожили до комунiзму. До речi, не звернув увагу, що жалiються на низькоякiснi деталi в основному з регiонiв. А кияни мовчать, хоча їх набагато бiльше. Напевне знають де запчастини брати якiснi, тому i мовчать. I у мене майже нiчого не ламалось, що я в Києвi купляв.
У меня такая трабла (стык алюминия и пластика) была с радиатором печки. Потек, собака. Поставил медный. Теперь в машине холодрыга.
А вот по поводу иномарки и запчастей на зубилу... Я уже не раз думал "продам корыто к чертовой матери!". Но временами приходит такая мысль, что мы немного неправильно поступаем. Я вот начинаю склоняться к мысли, что запчасти нужно искать загодя. Т.е. у тебя радиатор не течет - а ты уже ищешь радиатор... Нашел - проверил его под давлением пару дней, если потек - отнес продавцу - куда он денется, если деталь без следов установки, и явно текущая? Ну и так далее.
Хотя это несколько утопично Но зато когда придет пора менять радиатор - он уже у тебя стоит, новенький.. И стартер, и т.д.... Дороговато, правда...
Ну да это, скорее, мысли вслух...
В иномарке меня смущает другое. А не дай бог, чегось с блоком, или головкой? На зубилу - 150 у.е., а на Гольф новая скоко стоить? 350-400? А б/у - стремно...
А так - я тоже "Гольф" хочу Вот токо свое корыто продам
Ще років два назад, коли я пробував знайти щось з імпорту на зубило, на мене дивились продавці, як на дивака якогось. Мовляв, які такі імпортні, та й ще фірмові, запчастини на ТАЗ? Та й люди менш грошовиті в регіонах теж, тому дорогі запчастини не дуже і завозять. Вот, наприклад, як не шукав, але крім якогось італійського, ГТЦ не знайшов. І диски теж довелось італійські ставити. Правда, не нарікаю на них, але сам факт. АТЕ, Лукасом, Локхідом і не пахне...
якби був сервіс, де можна було б поставити ті ж російські, але з гарантією. Ну і все - хай вони мучаться і гроші втрачають, а не я. Але ж нема...
Про покупки на запас - ну, сам розумієш, що не серйозно...
А що пічка не гріє - я думаю, не в радіаторі справа. Напевно пробка десь там. Злий антифриз і залий ще раз, правильно.
...радиаторов на 2108.Производства г.Запорожья 120гр,Россия 200гр и медный(без всяких резинок)тоже Россия ,кажется,300гр.Цены могут колебаться в неболбших пределах.Может тебе попался запорожский ,так их "какчество" в рекламме не нуждается.Тавроводы подтвердят.А вот медный ,наверное, заслуживает внимания.
Може лівак... Останній взяв в перевіреного продавця. Може на цей раз буде все ок...
Да тут такая засада, что сам радиатор то, печкин , горячий, рукой не дотронешься.. Кгм, по крайней мере, к патрубкам. И воздух дуется правильно.. ИМХО, поверхность теплоотдачи у медного радиатора все ж таки меньше.. Хотя, быть может, что-то с распределением потоков воздуха.
А вот насчет сервиса и запчастей... Я в этом вопросе почти солидарен с wlaw-ом.. Ну не работают у нас люди нормально. Сколько бы им не платили. Я вот, если помнишь, писал насчет того, как бы наказать недобрососвестного мастера. Так вот этот мастер, пока я над душой стоял, нормально работал. Как только я уехал - нахимичил. Надеюсь, это был последний мастер, который меня намахал
В запас - конечно, утопия, что сказать. Но, по крайней мере, для запчастей "расходных", как то помпы, катушки, "трамплеры" и т.д. - мож это и вариант? Вот токо жаба меня давит так поступать
Я в запас и покупаю. Вот трамблер, бензонасос, коммутатор и катушка уже есть. На этом остановился. Показалось дешевле оптом сзять все необходимые запчасти. Но денег пока не хватает (на новую машину).