Это в развитие тем: ограничения въезда на авто в центр города, отмене маршруток и вообще к теме общественного транспорта.
Взято с Корра:
"В столичном метро появились трамбовщики пассажиров
На станциях Левобережная, Дарница и Черниговская Святошинско-Броварской линии столичного метро появились пять-шесть человек, которые помогают пассажирам влезть в переполненные поезда.
"Людям же нужно уезжать, так они (мужчины в ярко оранжевых жилетах - газета) приходят утром с 8:00 до 9:00, помогают. Ведь пассажиров так много, что двери не закрываются", заявила газете Сегодня работница метро.
Дежурная по платформе говорит, что дружинники были и раньше, только их никто не замечал. Мужчины были одеты, как обыкновенные пассажиры. А недавно им выдали спецодежду.
На Левобережной таких дружинников 7, на Дарнице - 5. Они стоят больше по центру платформы, там всегда масса народу. После 9:00 трамбовщики возвращаются на свои основные места работы, большинство из которых работают слесарями или в депо."
Я видела давно видео о подобной профессии в Японии. Еще тогда прикололась, как наших барышень на шпилечках таким образом утрамбовывать в вагоны.
Прихожу я к выводу, что тайная миссия Космоса - чтобы мы НЕ ХОДИЛИ на работу вообще! Как я раньше-то не догадалась!
Вот оно решение!!! Зачем строить новые линии метро, или удлиннять старые? Трамбовать лучше нужно, да и дэдшевшэ выходит. Надеюсь, что машины на стоянках никто трамбовать не додумается...
Блин, а это мысль! только трамбовщик должен быть на гусеничном ходу и с огромным отвалом спереди. таким образом вместимость киевских стоянок повысится в разы!
Правильно, що хоч почали якось регулювати пасажирів. А то лізуть всі без розбору. Такі чергові, відтягуючи пасажирів, які лізуть "на червоне світло", після оголошення про закриття дверей, сприятимуть формуванню культури. Бо вже дістали, коли спеціально заходиш у вагон останнім, щоб вийти на наступній станції, а за тобою вбігають стада, які потім доводиться пробивати для виходу. А те, що їх називають "трамбовщики", так це перебільшення. Вони, як я побачив, навпаки, допомагають запхнути до вагона сумки та одяг людей, які блокують двері та можуть зачепитися на швидкості у тунелі. Така собі метро-ДАІ для пасажирів-гонсалезів.
Тофсё фигня. Оптимальнее откак - выдать им бензиновую пилу цепную. И свисток. После третьего свистка, запускаецца пила и отрезает фсьо, шо торчит за дверями. От тогда будет эффективно и эстетично.
Хм... А хіба у метро є якийсь "розбір"? Хіба там є якісь чіткі норми, які встановллють, кому і коли можна, а кому і коли не можна заходити у вагон?
В ответ на: Бо вже дістали, коли спеціально заходиш у вагон останнім, щоб вийти на наступній станції, а за тобою вбігають стада, які потім доводиться пробивати для виходу.
А хто встановив, що саме Ви входите останнім? А вони вважають, що це вони останні
В ответ на: Вони, як я побачив, навпаки, допомагають запхнути до вагона сумки та одяг людей, які блокують двері та можуть зачепитися на швидкості у тунелі.
По-перше, вони штовхають саме пасажирів. По-друге ... щось я починаю підозрювати, що насправді це клон, створений кимось, хто насправді у метро не буває Бо хоча сам там не був вже роки, але пам'ятаю, що відстань у тунелі там така від вагона, що зачепитися буде дуже важко. Це ж як повинно щось стирчати? Окрім того, поїзд із незачиненими дверима просто не піде.
В ответ на: Така собі метро-ДАІ для пасажирів-гонсалезів.
Останнє слово знов наводить на думку, що це ніяк не пішоходом написано Але ж насправді справа навіть не в тому. Це фактично перший випадок, коли застосовуют фізичну силу до пасажирів! По ссилці чомусь "урізали" репортаж, а у оригіналі по ТБ було більше і думок пасажирів (які скаржилися, що без гудзиків залишаються), і посилання на те, що правозахисники заперечують проти цього. Щодо мене, то погано стає при одній думці про таку давку!
vvlaw, як казали в одному фільмі, "с таким аналитическим умом надо работать в бюро прогнозов".
По Ваших питаннях.
Так, в метро є такий "розбір". Якщо на дорогах існуть ПДР, то в метро - Правила користування. П. 2.4. Правил: "Пасажири повинні... припинити посадку у вагони після оголошення про зачинення дверей". Тобто коли я заходжу і чую початок оголошення, то після його завершення ніхто не може заходити. Але ж заходять порушники Правил...
Відстань від стін тунелю до вагона, справді, переважно достатня для уникнення проблем. Але ж зачепитися можна на в’їзді та виїзді зі станцій. Там закривають вхід до тунелю з платформ такі "калитки". Між ними та вагоном - сантиметрів 10. А я регулярно бачу, ремені від сумок та тонкі плащі, затиснуті дверима. Ніхто не дасть ніяких гарантій безпеки. А двері вагона не сигналізують, якщо вони відкриті на 0,5-1 см., яких достатньо для ременя чи плаща.
Чим Вам так слово "гонсалєзи" сподобалося? Я тут недавно, і не побачити його може лише незрячий. Нормальний зір - необхідна, але не достатня ознака водія
Мене більше інше цікавить: коли б’є дверима людину, яка без мила лізе у переповнений вагон - ніхто не скаржиться. А якщо спокійно допомагають цій же людині уникнути дверей-гільотини - все, азохн вей!