Paulskit 23.09.2025 14:27 пишет: У VW останнім часом взагалі гарно виходить руйнувати моделі, які приносять гарний прибуток. Одна історія з Transporter чого варта
З Transporter все біль менш чорно-біле. Конкуренції всередині концерну по цій моделі не було, преміального Transporter від Audi чи спортивного від Porsche не існує
З Туром все ж складніша ситуація. Тобто для споживача все очевидно. А от що вигідніше виробнику - продати загалом більшу кількість автівок різних брендів, чи виключно преміум, але по вищій ціні та в менших кількостях? Гадки не маю.
Згоден. Але не впевнений, що вийде так, як виробник очікує. Я можу уявити, що я купив би Тура, багато авто за відносно невеликі гроші. Якщо в рамках концерну розглядати Q7 як альтернативу, то я особисто її не дуже розглядав би, бо за ці гроші вже є БМВ, яка мені концептуально ближче.
Я можу уявити, що я купив би Тура, багато авто за відносно невеликі гроші. Якщо в рамках концерну розглядати Q7 як альтернативу, то я особисто її не дуже розглядав би, бо за ці гроші вже є БМВ, яка мені концептуально ближче.
Думаю, незалежно від концептуальної близькості, якщо все одно доведеться платити преміальні гроші за авто цього сегменту, то так чи інакше розглядатимуться всі відповідні альтернативи, а не тільки Q7/Q8. І на чому саме зупиниться потенційний клієнт ніхто не знає. Особливо, якщо він такий безпринципний, як я взагалі не відчуває схильності до бренду
Але головне те, що зараз сама наявність Туарега на ринку ("багато авто за помірні гроші") стримує бажання інших необмежено ломити ціни. Зараз можна буквально тицяти в обличчя прайсами на пакетний Тур продавцям BMW / Audi / Mercedes (навіть якщо насправді не розглядати VW до придбання) і вичавлювати з них якісь плюшки.
skov 24.09.2025 14:14 пишет: Зараз можна буквально тицяти в обличчя прайсами на пакетний Тур продавцям BMW / Audi / Mercedes (навіть якщо насправді не розглядати VW до придбання) і вичавлювати з них якісь плюшки.