autoua
Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості

Подскажите как проходит сделка покупки квартиры?

Супер писатель! *
Киев
С нами с 18.05.2007

Подскажите как проходит сделка покупки квартиры?
      24 марта 2008 в 22:06 Гілками

Интересует последовательность при оформлении в кредит.
Я так понял после сбора всех документов покупатель и продавец идет к нотариусу, где оформляется сделка. Когда передаются деньги? Как это фиксируется?

Что происходит после заключения сделки? Как в БТИ в ЖЕКе переоформляются документы? Что еще?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
энтузиаст **
42 года, Вышгород
С нами с 25.11.2005

Re: Подскажите как проходит сделка покупки квартиры? [Re: Mikeee]
      25 марта 2008 в 12:15 Гілками

У разі якщо квартира придбавається за кредитні кошти, то необхідно перш за все отримати позитивне рішення банку, після чого банк домовиться сам з нотаріусом де саме буде відбуватися укладення угоди (може бути як в приміщенні банку так і у нотаріуса), в договорі купівлі-продажу або зазначають, що кошти передані до укладення договору, або зазначають строк передачі коштів. Підтвердженням може бути нотаріально посвідчена заява від продавця про отримання коштів. Одночасно з договором купівлі-продажу оформлюється іпотечний договір з банком, після підписання кредитного догвору та іпотечного договору відбувається видача коштів на руки (або перерахування на рахунок Продавця), таким чином відбувається розрахунок з Продавцем. Після чого або банк або ви самі (в залежності від процедури встановленої банком) маєте їхати до Бюро технічної інвентаризації для реєстрації права власності на нерухоме майно, після реєстрації звертаєтеся до комунального підприємства реєструючи особовий рахунок на себе та до обслуговуючих контор (газ, вода, електроенергія, кабельне ТВ, тощо) для укладення відповідних договорів.
Якщо є питання питайте, якщо зможу відповім.

энтузиаст **
42 года, Вышгород
С нами с 25.11.2005

25 марта 2008 в 12:19 Гілками

В БТІ необхідно уточнити, але стандартно це паспорт власника, правовстановлюючий документ, документ підтверджуючий розрахунки, технічний паспорт, в БТІ пишеться заява та сплачується квитанція, на память здається все, для точного переліку документів необхідно або підїхати або зателефонувати в БТІ.
В ЖЕК точно не знаю, але здається паспорт та правовстановлюючий документ, та теж написання заяви та оплата послуг.

Супер писатель! *
Киев
С нами с 18.05.2007

Re: Подскажите как проходит сделка покупки квартиры? [Re: mishuta]
      25 марта 2008 в 13:57 Гілками

Спасибо за развернутый ответ!
Еще вопрос: как в договоре указывается срок, в течении которого старый хоязин должен освободить квартиру? Что если он не выезжает до указанного срока?

И вообще что надо сделать по максимуму, чтобы застраховать себя от неожиданностей?

энтузиаст **
42 года, Вышгород
С нами с 25.11.2005

25 марта 2008 в 14:30 Гілками

Зазначається що квартира має бути звільнена в строк до (ч/м/р). Що буде оформлено актом приймання-передачі, тощо (але це за необхідності). Частіше за все просто зазначають обовязок виписатися та передати квартиру Покупцю. У разі порушення даних обовязків реалізувати їх можливо в судовому порядку (щодо виписки), а у разі якщо вже виписані то теоретично можливо за допомогою МВС вплинути на Продавця для припинення незаконних посягань на Вашу власність. Краще всього коли на момент укладення договору купівлі-продажу є довідка за формою-3 з інформацією що підтверджує відсутність прописаних та коли передача квартири від Продавця Покупцю відбувається одночасно з укладенням догвору купівлі-продажу.
Щодо залишення квартири раніше терміну вказаного в договорі то частіше всього зазначається не пізніше ч/м/р. Тобто допускається і раніше, після чого якщо ви не передбачили оформлення передачі квартири документально (акт приймання-передачі, тощо) квартира може бути просто Вас передана шляхом надання Вам доступу до неї.

Супер писатель! *
Киев
С нами с 18.05.2007

Re: Подскажите как проходит сделка покупки квартиры? [Re: mishuta]
      25 марта 2008 в 14:40 Гілками

В форме 3 сейчас указано, что там прописаны 3 человека (все старше 18 лет).
Они будут выписываться, когда купят себе жилье. Тоесть они хотят продать свое и купить новое.

энтузиаст **
42 года, Вышгород
С нами с 25.11.2005

25 марта 2008 в 14:51 Гілками

У разі якщо вони не є спввласниками, тобто Продавцями, необхідно взяти від них усіх письмове зобовязання виписатися в строк зазначений у догвоорі купівлі-продажу (щодо звільнення квартири). У разі якщо ними (Продавцями та прописаними) буде порушено даний строк прийдеться в судовому порядку їх "виписувати" (шляхом подачі позовної заяви до суду).

Достоевский ***
Киев
С нами с 29.06.2005

Можна и я с вопросом [Re: mishuta]
      25 марта 2008 в 15:07 Гілками

К примеру я - продавец.
Покупатель берет кредит в банке на покупку недвижимости.
Т.е. оформление сделки происходит в банке и покупатель расплачивается наличными, взятыми в банке.
Какие могут быть гарантии, что деньги не поддельные, я ведь не вижу как их выдает кассир банка?
Как в таком случае себя обезопасить? Ну кроме перевода денег на другой счет.

йапрарог **
Киев
С нами с 22.04.2005

Re: Можна и я с вопросом [Re: MakcPassat]
      25 марта 2008 в 15:18 Гілками

В ответ на:

К примеру я - продавец.
Т.е. оформление сделки происходит в банке и покупатель расплачивается наличными, взятыми в банке.
Какие могут быть гарантии, что деньги не поддельные, я ведь не вижу как их выдает кассир банка?

если сделка в банке, то что мешает наблюдать за тем, как кассир их выдает?
собственно так и делали в аналогичной ситуации

V.I.P **
С нами с 10.09.2003

25 марта 2008 в 15:46 Гілками

В ответ на:

К примеру я - продавец.

бред. в банке не может быть фуфла.
100 000 баксов, упакованы в пачки, стянуты лентой и запаяны в пластиковый пакет.
Всё что сможешь, это посчитать пачки. Ну если распечатаешь, чтобы пересчитать - это будет ШОУ

энтузиаст **
42 года, Вышгород
С нами с 25.11.2005

25 марта 2008 в 17:07 Гілками

Вже відповіли, до каси необхідно йти разом з покупцем та отримувати кошти зразу з каси тоді ви себе підстрахуєте по максимуму. Стосовно інших варіантів можете скористатися послугою банку щодо перерахунку коштів та й попросите перевірити їх, але ви просто сплатити не за що комісію банку, логічніше за все просто отримати кошти з каси пішовши разом з покупцем.

Достоевский ***
Киев
С нами с 29.06.2005

Re: Можна и я с вопросом [Re: mishuta]
      25 марта 2008 в 22:54 Гілками

2 aprorok:
Ничто не мешает. Просто незнаком сам процесс.
2 nosatiy:
Я знаю что в банке не может быть фуфла.
Суть вопроса была такова - я пришел, а деньги уже лежат.
2 mishuta:
Поход с покупателем в кассу - это само собой разумеется или как-то оговаривается?

энтузиаст **
42 года, Вышгород
С нами с 25.11.2005

26 марта 2008 в 09:30 Гілками

Частіше за все сприймається сторонами як факт, адже немає сенсу Покупцю йти отримувати в касі потім нести Продавцю, йому легше прямо в касі віддати, але є доцільним сказати Покупцю що ви хочете проконтролювати процес отримання коштів шляхом походу з ним до каси будь-яка нормальна людина погодиться. В той же час якщо він відмовиться скажіть що перерахунок коштів та їх перевірку яку ви замовите в банку має оплачувати він, тоді на мою думку ви дійдете консенсусу.

Достоевский ***
Киев
С нами с 29.06.2005

Re: Можна и я с вопросом [Re: mishuta]
      26 марта 2008 в 10:46 Гілками

спасибо

Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості
Додаткова інформація
0 користувачів і 13 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3114

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія