Є можливість взяти в оренду сад (яблуні) Цікавить юридична сторона питання. Що потрібно для легального ведення бізнесу - можна працювати через СПД ФО чи потрібно реєструвати якусь іншу юр. особу? І взагалі, яка номенклатурна база регламентує ведення сільськогосподарського бізнесу?
Є можливість взяти в оренду сад (яблуні) Цікавить юридична сторона питання. Що потрібно для легального ведення бізнесу - можна працювати через СПД ФО чи потрібно реєструвати якусь іншу юр. особу? І взагалі, яка номенклатурна база регламентує ведення сільськогосподарського бізнесу?
ФОП без проблем - тут основні обмеження на кількість найманих працівників і, якщо на єдиному податку, на річний оборот. Хоча чи вигідно єдиний на сезонну діяльність - питання. Вид діяльності - шукається в КВЕД.
Ви спочатку подивыться що то за садок. Якщо старий колгоспний, то зв"язуватись не варто. Але якщо садок молодий, та ще при вирощуванны використовувались інтенсивні технології, то можна спробувати. Краще реєструвати фермерське господарство - під нього легше отримати дотацію.
Ви спочатку подивыться що то за садок. Якщо старий колгоспний, то зв"язуватись не варто. Але якщо садок молодий, та ще при вирощуванны використовувались інтенсивні технології, то можна спробувати. Краще реєструвати фермерське господарство - під нього легше отримати дотацію.
Так, старий колгоспний. Але чому не варто звязуватись? Яблуні плодоносять. Навіть при найгіршому розкладі я розраховую отримати восени 40т яблук.
Такие яблоки только на сок и пойдут - копеек по 40 за килограмм, ну может, 45. В прошлом году принимали по 25-30 у людей. А яблоки еще ж сорвать надо, отвезти на завод.
Такие яблоки только на сок и пойдут - копеек по 40 за килограмм, ну может, 45. В прошлом году принимали по 25-30 у людей. А яблоки еще ж сорвать надо, отвезти на завод.
це все я знаю. навіть на 40 тонах можна виходити в ноль за рік. А за три вже нові яблуні почнуть родити. Враховуючи смішну ціну оренди - думаю таки варто спробувати.
Хочу уточнити урожайність - а скільки мінімум з такого старого закинутого саду можна зібрати яблук (тон з гектару) ?
а скільки мінімум з такого старого закинутого саду можна зібрати яблук (тон з гектару) ?
Если меньше 30 тонн с Га, то сад под топор! Специально интересовался вопросом. Те, кто предлагает пустит на сок вообще не в курсе дела. Сейчас на сок только гниль. Все, что целое разлетается на рынках аж бегом! Просто не надо цену ломить и все будет Ок!