ИМХО последний ровер сошел с конвеера в самом начале 21го века. Насколько я помню, 75е считались достаточно надежными, но слабым местом у них была электроника. А сама компания была продана каким-то китайцам за 1 доллар еще в конце 90х, если не ошибаюсь.
UPD: не, таки напутал. Ровер 25 и Ровер 75 выпускались до 2005 года.
Змінено MaxiMax (23:21 07/04/2008)
44347
Анонім
Re: А кто хоть что то знает про Роверы? Качество?
[Re: MaxiMax]
8 апреля 2008 в 08:56 Гілками
У мну был 620-й, только трубадизельный. Не знаю чей там был двигло, но не Хонды, подвеска аккордовская. Большинство стекол, деталей салона и кое-че из кузовщины тоже аккордовские, но смотрелся он зачетней самой Хонды.
Ровером на Зап. Украине называют велосипед. Ровер - и не иначе. Стало нарицательным с Польско-Австро-Венгерских времен. И такое продали китайцам! Каждый селянин водил его по грязи пешком, на сухом месте садился и крутил педали до следующей лужи. Отличительной особенностью местных роверистов была прищепка на штанине у щиколотки. Она стягивала штанину и не давала ей попасть между цепью и шестерней. Снимали прищепку перед сном. если офф, то сорри..
В ответ на: Надежные машины делают англичане? Ну про Range и Land, я еще знаю а про обычные Роверы ?
Ну, англічани вже нічого не роблять - MG Rover Group в 2005 р. відкинув копита. Заводи Ровера викупили китайці, демонтували обладнання і вивезли разом з усією документацією в Китай. Я відкатав на Ровері 400 50 тис км. Брав у жовтні 2006 свіжопригнаного з Німеччини з пробігом 129 тис км, продав у березні 2008 р з пробігом 180 тис. км. До того, в 2000-2003 рр. в мене був службовий Ровер 45 (це наступник 400). Машина як машина, зроблена на базі Хонда Домані (це модель для внутрішнього японського ринку), має брата-близнюка Хонду Сівік (5-ти дверний ліфтбек, також відомий серед хондаводів, як англійчанка). На відміну від Роверів 600-ї серії, які хоча і робилися на базі Акорда, проте мають багато оригінальних роверівських деталей, Ровери 400-ї серії з кузовом хетчбек та роверовськими двигунами є фактично ідентичними Сівіку-ліфтбеку, за винятком оптики, електрики, двигла, коробки та внутрішніх гранат. Якщо ж 400-й укомплектований хондовським двигуном (до нього агрегатується тільки АКПП), то різниця лище в оптиці та шильдиках. На www.tavria.org.ua є мій борт-журнал. Роверовські двигуни мають один баг - пробій прокладки головки блоку циліндрів, що завершуються дуже часто заміною цілого двигла. Причина - недосконалість конструкціїї. Попадеш на таке, чи ні - лотерея. Якщо брати, то я б рекомендував або 400-й 1999 р.в, або 45 - 2000 р.в. З 2001 р. MG Rover Grоup почало ковбасити, і контроль якості відійшов на задній план. В 2002 р. колега купив собі в салоні Ровер 45 і на 300-ому км попав на заміну двигуна по гарантії. Причина - неправильна установка ременя ГРМ на заводі. Багато корисної інфо по Роверах є на www.rover-club.by