Народ, а чем руководствоваться при движении возле супермаркетов (Метро, Епицентр, Мегамаркет, Окей), где подходы к входу в магазин практически находятся в парковочной зоне? Меня интересует прежде всего взаимоотношения автомобиль-пешеход. Кто кого пропускает? Многосильный хрупкого?
В ответ на: прилегла територія — територія, що прилягає до краю проїзної частини та не призначена для наскрізного проїзду, а лише для в'їзду до дворів, на стоянки, автозаправні станції, будівельні майданчики тощо або виїзду з них;
Но с другой стороны, нет четкого пункта про преимущество пешехода именно в прилегающей территории (есть только для жилой зоны, для котрой есть отдельное определение, соответсвенно).
Окромя ПДД, стоит еще глянуть в сторону Закона при автомобильные дороги, там найдется подсказка в виде ведомственных и частных дорог и на них также действуют ПДД
В ответ на: Окромя ПДД, стоит еще глянуть в сторону Закона при автомобильные дороги, там найдется подсказка в виде ведомственных и частных дорог и на них также действуют ПДД
Не поленился, заглянул в Закон... Р о з д і л I ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ Стаття 1. Визначення термінів У цьому Законі наведені нижче терміни вживаються в такому значенні: автомобільна дорога - лінійний комплекс інженерних споруд, призначений для безперервного, безпечного та зручного руху транспортних засобів; Р о з д і л IV ВІДОМЧІ (ТЕХНОЛОГІЧНІ) АВТОМОБІЛЬНІ ДОРОГИ Стаття 22. Загальна характеристика До відомчих (технологічних) автомобільних доріг належать внутрішньогосподарські технологічні дороги, що знаходяться у власності юридичних або фізичних осіб. Управління функціонуванням і розвитком відомчих (технологічних) автомобільних доріг здійснюється юридичними або фізичними особами, у власності яких вони знаходяться, згідно з вимогами законодавства. Статистичний облік та паспортизація відомчих (технологічних) автомобільних доріг здійснюються їх власниками. Стаття 23. Складові відомчих (технологічних) автомобільних доріг Складовими відомчих (технологічних) автомобільних доріг можуть бути: земляне полотно, проїзна частина, споруди дорожнього водовідводу, штучні споруди та технічні засоби організації дорожнього руху. Р о з д і л V АВТОМОБІЛЬНІ ДОРОГИ НА ПРИВАТНИХ ТЕРИТОРІЯХ Стаття 25. Загальна характеристика До автомобільних доріг на приватних територіях належать автомобільні дороги, що знаходяться на територіях, власниками яких є юридичні (недержавні) або фізичні особи. Складовими таких автомобільних доріг можуть бути: земляне полотно, проїзна частина, споруди дорожнього водовідводу, штучні споруди та технічні засоби організації дорожнього руху. Автомобільні дороги на приватних територіях можуть передаватися власниками приватних територій у державну або комунальну власність за рішенням відповідно Кабінету Міністрів України або органів місцевого самоврядування. Теперь просьба пояснить суть Вашей реплики по поднятой теме. Или была попытка просто поумничать?
PS: по-большому счету, я всего лишь задал вопрос, проблем, Слава Богу, не возникает. Но вот вчера, к примеру, супруга не могла подойти ко входу в Мегамаркет на Сурикова из-за постоянно заезжающих на парковку авто. Да они ехали медленно, но ехали!. Позже уже мы пытались ехать за парой с тележкой, которая дефилировала к неспеша к своему авто, оживленно общаясь по телефону. (Замечу, что на указанной территории присутствовала только разметка с направлением движения и никаких зебр)
Ну покури ишо Закон про дорожное движение может станет понятно, шо на тех же маркетовых парковках действует ПДД, а то шо его у нас его не блюдут, это уже второй вопрос.
26.1. Пішоходам дозволяється рухатися у житловій та пішохідній зоні як по тротуарах, так і по проїзній частині. Пішоходи мають перевагу перед транспортними засобами, але не повинні створювати безпідставних перешкод для їхнього руху.
8 марта произошел со мной случай. проезжаю мимо Эпицентра, качусь буквально со скоростью 10-15 км/ч.уже будучи под зеброй у входа в Эпицентр (я бы не сказала, что дорожки там такие уж широкие), парень с девушкой остановились у бровки, решив меня пропустить. заезжаю на зебру, а за пернем с девушкой несеца ОНО. с тележкой. на ней лежали железные реи и выступали на полтора-два метра вперед. ОНО бежит с тележкой, по сторонам ваще не смотрит. я - резко на тормоз. останавливаюсь уже передними колесами у конца зебры. ОНО по инерции несеца на меня и с трудом останавливает тележку, слегка задев реями правое боковое зеркало. реи - вплотную к стеклу. потом ОНО разразилось страшными матюГами и под этот же аккомпанемент понеслось к своей машине. вот уж праздник так праздник выдался. а вот если бы оно пробило реями стекло (в худшем случае - насадило меня на них как шашлык), то кто бы был в этом случае виноват?
В ответ на: Ага, почитай внимательно раздел 1 ПДД. Определение "житлова зона" Стоянки возле маркетов к таким не относятся, они относятся к "прилегла територия".
Раздел 26 пишет о "житловій" та "пішохідній" зонах! Для второй я не нашел четкого определения, но, ИМХО, "прилегла територия" возле супермаркета будет трактоваться как "пішохідна" зона!
В ответ на: Ага, почитай внимательно раздел 1 ПДД. Определение "житлова зона" Стоянки возле маркетов к таким не относятся, они относятся к "прилегла територия".
Раздел 26 пишет о "житловій" та "пішохідній" зонах! Для второй я не нашел четкого определения, но, ИМХО, "прилегла територия" возле супермаркета будет трактоваться как "пішохідна" зона!
C точки зрения логики с здравого смыла согласен. Но с точки сзерния юрисприденции и адвокатов и в суде, уверен, такой трактовки не будет В общем вопрос довольно интересный.
Как по мне, то нашлась еще одна несостыковка в ПДД.
Териитория возле супермаркетов - "прилегла територія", а не пешеходная зона. Ведь согласно 26.3. У пішохідну зону в'їзд дозволяється лише транспортним засобам, що обслуговують громадян і підприємства, які розташовані у зазначеній зоні, а також транспортним засобам, що належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, чи автомобілям (мотоколяскам), позначеним розпізнавальним знаком «Інвалід», якими керують водії-інваліди. Якщо до об'єктів, розташованих на цій території, є інші під'їзди, водії повинні користуватися лише ними.. Да и знаки 5.31-5.34 не наблюдаются.
В ответ на: Териитория возле супермаркетов - "прилегла територія", а не пешеходная зона. Ведь согласно 26.3. У пішохідну зону в'їзд дозволяється лише транспортним засобам, що обслуговують громадян і підприємства, які розташовані у зазначеній зоні, а також транспортним засобам, що належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, чи автомобілям (мотоколяскам), позначеним розпізнавальним знаком «Інвалід», якими керують водії-інваліди. Якщо до об'єктів, розташованих на цій території, є інші під'їзди, водії повинні користуватися лише ними.. Да и знаки 5.31-5.34 не наблюдаются.
Перечитал ещё раз п.1 ПДД: Прилегла територія — територія, що прилягає до краю проїзної частини та не призначена для наскрізного проїзду, а лише для в'їзду до дворів, на стоянки, автозаправні станції, будівельні майданчики тощо або виїзду з них; Т.е. "прилегла територія"- это кусочек дороги между проезжей частью и паркингом маркета, до которого может быть и сто метров. Сам паркинг- это стоянка транспортных средств. А под какое определение попадают " двори, стоянки,автозаправні станції, будівельні майданчики тощо.." и кто имеет там преимущество? Кстати кто видел при въезде во дворы жилых домов знак "Житлова зона"? Но ведь дворы таковой являются.
С какой стати? Там что, знак соответствующий есть?