а что кто знает, может порекомендовать. октябрь холодно ли будет или лучше ехать в Египт хотелось узнать конечно больеш по Македонии как то интересны балканские страны. В МОнтенегро был, Хорватия почти тоже самое токо дороже, Албания нищита, а от Македония
В ответ на: а что кто знает, может порекомендовать. октябрь холодно ли будет или лучше ехать в Египт хотелось узнать конечно больеш по Македонии как то интересны балканские страны. В МОнтенегро был, Хорватия почти тоже самое токо дороже, Албания нищита, а от Македония
Поспрашаю у сваво армейского друга по одноклассникам- он там уже много лет по полицейской части служит -напишу.
а что в целом за страна, культура, море в конце концов, отдых ???
В Македонии нет моря. Есть только Охридское озеро - но оно стоит иных морей Культура представлена древними церквями и монастырями. Выдающейся архитектуры не много (мягко говоря). Столица - новодел: отстроена в 60-е годы 20 века после землетрясения. Народ дружелюбный. Ехать дней на 3-5-(максимум) 7, ибо страна маленькая. В октябре ИМХО будет холодно - без купания будете точно.
Все залежить від того, що хочеш бачити. З туристичного погляду, у Македонії двох, максимум трьох днів вартує Охридське озеро (міста Охрид і Струга. Охрид - руїни амфітеатру, монастир св. Климента (учень Кирила і Мефодія, продовжувач їхньої справи), св.Софія, ранньохристиянська церква, церква св. Іоанна Богослова, замок царя Самуїла, острів св. Наума. Струга - старе місто, фестивалі (фольклор, поезія, музика), церкви - романські базиліки, Різдва Богородиці, монастир Богородиці у навколишніх селах.
Албанія - наприклад, дуже варте уваги старе грецьке місто Gjirokaster (вимовляється по-різному), занесене в список ЮНЕСКО. Не така вже зараз в Албанії "ніщета", багато що йде так само, як і в нас у провінції, чи у Молдавії. Така сама невпорядкована забудова, особливо на морі, купа ресторанів для відмивки грошей, причому деякі з них - дуже непогані. Будуються дороги (у 2000 р. їздити країною можна було тільки на танку). у провінції все ще діє "Канун" - звичаєве право, де, серед іншого, є і закон кровної помсти. з 3,5 млн. населення близько 1,5 млн. - заробітчани у Греції й Італії. До гостей ставляться приязно. Кухня що в Албанії, що в Македонії - балканська версія турецької. Ніде не зустрічав поганої кави.
Спеціальної подорожі не варта жодна з цих країн. Я б краще спочатку побував у грецькій Македонії (Салоніки, Афон і околиці).
В ответ на: жду, будет интересно услышать реальный отзыв
ндя ,ответ получился не большим
В ответ на:
Жека, я сейчас в Анталии, наслаждаюсь прелестями.
По поводу Македонии, страна красивая, интересная. Полиция-никому не верь, украинцев любят больше чем своих. Так что если есть желание-милости просим!!!!
ДМБ у меня через 4 месяца, так что не еще повоюем!!!
я в тому році відмовився від Албанії, то що я бачив не варто було уваги ... звісно що якраз з Албанської сторони Скадарське озера найбільш мальовниче чім з Черногорсьї ...
В ответ на: Спеціальної подорожі не варта жодна з цих країн.
зрозуміло, щось буду планувати як супутне щось коли буду поруч ...
З історією і легендами проблем немає. Взагалі, зовнішні контрасти між сусідніми країнами - Сербією, Чорногорією, Македонією, Грецією і Албанією, помітні кілька років тому, поступово згладжуються. Залишається те, що моментально вирізняє, скажімо, грека чи хорвата від того ж македонця і тим більше албанця - у тих немає відчуття меншовартості, очі менше бігають, себе тримають якось спокійніше і без надривів. Взагалі, у всіх країнах цього регіону велика частка території - гори. Відповідно, пейзажі бувають просто фантастичні.