а что кто знает, может порекомендовать. октябрь холодно ли будет или лучше ехать в Египт хотелось узнать конечно больеш по Македонии как то интересны балканские страны. В МОнтенегро был, Хорватия почти тоже самое токо дороже, Албания нищита, а от Македония
а что кто знает, может порекомендовать. октябрь холодно ли будет или лучше ехать в Египт хотелось узнать конечно больеш по Македонии как то интересны балканские страны. В МОнтенегро был, Хорватия почти тоже самое токо дороже, Албания нищита, а от Македония
Поспрашаю у сваво армейского друга по одноклассникам- он там уже много лет по полицейской части служит -напишу.
а что в целом за страна, культура, море в конце концов, отдых ???
ндя, после такого отзыва....
а что в целом за страна, культура, море в конце концов, отдых ???
В Македонии нет моря. Есть только Охридское озеро - но оно стоит иных морей Культура представлена древними церквями и монастырями. Выдающейся архитектуры не много (мягко говоря). Столица - новодел: отстроена в 60-е годы 20 века после землетрясения. Народ дружелюбный. Ехать дней на 3-5-(максимум) 7, ибо страна маленькая. В октябре ИМХО будет холодно - без купания будете точно.
Все залежить від того, що хочеш бачити. З туристичного погляду, у Македонії двох, максимум трьох днів вартує Охридське озеро (міста Охрид і Струга. Охрид - руїни амфітеатру, монастир св. Климента (учень Кирила і Мефодія, продовжувач їхньої справи), св.Софія, ранньохристиянська церква, церква св. Іоанна Богослова, замок царя Самуїла, острів св. Наума. Струга - старе місто, фестивалі (фольклор, поезія, музика), церкви - романські базиліки, Різдва Богородиці, монастир Богородиці у навколишніх селах.
Албанія - наприклад, дуже варте уваги старе грецьке місто Gjirokaster (вимовляється по-різному), занесене в список ЮНЕСКО. Не така вже зараз в Албанії "ніщета", багато що йде так само, як і в нас у провінції, чи у Молдавії. Така сама невпорядкована забудова, особливо на морі, купа ресторанів для відмивки грошей, причому деякі з них - дуже непогані. Будуються дороги (у 2000 р. їздити країною можна було тільки на танку). у провінції все ще діє "Канун" - звичаєве право, де, серед іншого, є і закон кровної помсти. з 3,5 млн. населення близько 1,5 млн. - заробітчани у Греції й Італії. До гостей ставляться приязно. Кухня що в Албанії, що в Македонії - балканська версія турецької. Ніде не зустрічав поганої кави.
Спеціальної подорожі не варта жодна з цих країн. Я б краще спочатку побував у грецькій Македонії (Салоніки, Афон і околиці).
жду, будет интересно услышать реальный отзыв
ндя ,ответ получился не большим
Жека, я сейчас в Анталии, наслаждаюсь прелестями.
По поводу Македонии, страна красивая, интересная. Полиция-никому не верь, украинцев любят больше чем своих. Так что если есть желание-милости просим!!!!
ДМБ у меня через 4 месяца, так что не еще повоюем!!!
цікава, архітектура та історія більшою мірою
я в тому році відмовився від Албанії, то що я бачив не варто було уваги ... звісно що якраз з Албанської сторони Скадарське озера найбільш мальовниче чім з Черногорсьї ...
Спеціальної подорожі не варта жодна з цих країн.
зрозуміло, щось буду планувати як супутне щось коли буду поруч ...
спасибо, тогда точно отпадает, так как отпуск віпадает на осень...
спасибо. Как говорится мнения разошлись. Мне почему то не дает покоя мысль проехаться странами Югославии , не знаю почему но как то хочется.
Был в Черногорье, проезжал Сербию (Белград) всегда хотел в Македонию читал что там много легенд и все такое
З історією і легендами проблем немає. Взагалі, зовнішні контрасти між сусідніми країнами - Сербією, Чорногорією, Македонією, Грецією і Албанією, помітні кілька років тому, поступово згладжуються. Залишається те, що моментально вирізняє, скажімо, грека чи хорвата від того ж македонця і тим більше албанця - у тих немає відчуття меншовартості, очі менше бігають, себе тримають якось спокійніше і без надривів. Взагалі, у всіх країнах цього регіону велика частка території - гори. Відповідно, пейзажі бувають просто фантастичні.