Кто-то может ответить на ворос, можно ли фотогафировать гаишнегов и прочих ментов, при исполнении ими служебных обязанностей?
Можно
подтвердите соответствующей статейкой с закона
Покажи где запрещено.
Покажи где запрещено.
да хотя бы "цивільний кодекс", статья 307
Стаття 307. Захист інтересів фізичної особи при проведенні фото-, кіно-, теле- та відеозйомок
1. Фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою. Згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру.
2. Фізична особа, яка погодилася на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, може вимагати припинення їх публічного показу в тій частині, яка стосується її особистого життя. Витрати, пов'язані з демонтажем виставки чи запису, відшкодовуються цією фізичною особою.
3. Знімання фізичної особи на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, в тому числі таємне, без згоди особи може бути проведене лише у випадках, встановлених законом.
хотя ключевая фраза должна быть именно сьемка правоохранительных органов во время исполнения.. раньше ж было точно нельзя.. но я не юрист, найти не могу.
Вопрос по-прежнему открыт. З.Ы. А нафлудили-то...
Интересно, только меня удивляет - что у нас таксист (фактически - обслуживаюбщий персонал) "шеф" по отношению к клиенту, а не наоборот?
Вадим, если когда-нибудь случится подвозить Вас, могу обращаться к Вам "Шеф!" З.Ы. Сам не терплю подобных выражений...
Конституція України
Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір. Здійснення цих прав може бути обмежене законом в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення, для захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету і неупередженості правосуддя.
Не катит.
Згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру.
ГАИ-шника в борделе и тайно никто снимать и не собирается, только открыто и на улице.
Эта статья не касается обсуждаемой темы.
Смотри как можно (я в шортах):
А еще вот так:
Не знаю, но мен всегда в таких случаях вспоминается анекдот про трёх попугаев
Его не всегда можно идентифицировать, и к тому же, я денег не даю принципиально
Интересно, только меня удивляет - что у нас таксист (фактически - обслуживаюбщий персонал) "шеф" по отношению к клиенту, а не наоборот?
Вадим, если когда-нибудь случится подвозить Вас, могу обращаться к Вам "Шеф!" З.Ы. Сам не терплю подобных выражений...
Я тоже не терплю, так что не надо Это просто ремарка относительно советской традиции подхода к сервису...