брав машину в кредит, банк привів свою страхову (умови кабальні в неї але ж в світлі сьогоднішніх кредитів - слава Богу що хоч так дають), страхова дала одночасно і каско і обязаловку. все вроді ок, приклеїв стікер на лобовуху і катаюсь. пару днів тому звонять зі страхової типу а чого ви за обязаловку гроші не проплачуєте (проплата страховок ввійшла в суму кредиту і платити мав банк). вияснилось що агент страхової прошляпив і не дав банку відповідної платіжки. от вніс гроші в касу банку (з сумами кредиту розбиратись вже й не охота дразнити банк - попав так попав) щоб проплатили в понеділок і задумався чим це чревато і чим це було б (не дай Бог) чревато при (тьху три рази) аварії...
хм. страховку надо в таком случае сделать от числа оплаты, так как смысл полачивать те 2 месяца. и с банка денег сбить за включенную в кредит страховку. а было бы при дтп полное отказалово в выплате скорее всего!
В ответ на: а было бы при дтп полное отказалово в выплате скорее всего!
я так і думав. фактично тут виновата страхова а не банк - я перерахував платежі, вроді все сходиться, обязаловку в суму не включили. але й менеджер банку лоханувся. а дразнити банк дійсно не хочеться щоб які проценти не почали крутити - я ж фактично порушив умови договору тому краще я пива випю що два місяці відїздив без пригод. а страхова галіма насправді по умовах (хоч кажуть що платить справно) - добровільно я б туди не пішов. по умовах кредиту через рік я можу страхову поміняти що і зроблю.
В ответ на: А Вы что, полис ГО не возите с собой? На нем и Ваша подпись должна быть.
в тому то справа що все є - і поліс і підпис. тільки страховки як виявилось нема.
Тогда я ничего не понимаю. Я думал, что эта желтая бумажка и есть страховка: даты указаны, подписи/печати есть. А кто и что кому не заплатил - уже другое дело. Товар то на руках?
В ответ на: А Вы что, полис ГО не возите с собой? На нем и Ваша подпись должна быть.
в тому то справа що все є - і поліс і підпис. тільки страховки як виявилось нема.
Тогда я ничего не понимаю. Я думал, что эта желтая бумажка и есть страховка: даты указаны, подписи/печати есть. А кто и что кому не заплатил - уже другое дело. Товар то на руках?
Чет я ниче не понял, деньги за страховку были проплачены, но не дошли до страховой?
я теж так думав. виявляється без проплати грошей - це туалетний папір.
В ответ на:
Чет я ниче не понял, деньги за страховку были проплачены, но не дошли до страховой?
мав заплатити банк бо страховки включались в суму кредиту. банк проплатив тільки каско а го не проплатив бо страхова забула дати відповідну платіжку на проплату, хоч всі поліси виписала.
В ответ на: я теж так думав. виявляється без проплати грошей - це туалетний папір.
Друже, поліс ОСЦВ дійсний протягом строків, зазначених у ньому, незалежно від сплати коштів за нього (страхової премії). Це тверждення не поширюється на поліс КАСКО.
Друже, поліс ОСЦВ дійсний протягом строків, зазначених у ньому, незалежно від сплати коштів за нього (страхової премії). Це тверждення не поширюється на поліс КАСКО.
мдя? а от закон пише
З А К О Н У К Р А Ї Н И Про страхування .... Стаття 5. Форми страхування Страхування може бути добровільним або обов'язковим. Обов'язкові види страхування, які запроваджуються законами України, мають бути включені до цього Закону. .... Стаття 18. Укладання і початок дії договору страхування ... Факт укладання договору страхування може посвідчуватися страховим свідоцтвом (полісом, сертифікатом), що є формою договору страхування. Договір страхування набирає чинності з моменту внесення першого страхового платежу, якщо інше не передбачено договором страхування. ...
--- тільки що подивився поліс ще раз про всяк випадок - там нічого нема про платежі - значить діє норма закону.