брав машину в кредит, банк привів свою страхову (умови кабальні в неї але ж в світлі сьогоднішніх кредитів - слава Богу що хоч так дають), страхова дала одночасно і каско і обязаловку. все вроді ок, приклеїв стікер на лобовуху і катаюсь. пару днів тому звонять зі страхової типу а чого ви за обязаловку гроші не проплачуєте (проплата страховок ввійшла в суму кредиту і платити мав банк). вияснилось що агент страхової прошляпив і не дав банку відповідної платіжки. от вніс гроші в касу банку (з сумами кредиту розбиратись вже й не охота дразнити банк - попав так попав) щоб проплатили в понеділок і задумався чим це чревато і чим це було б (не дай Бог) чревато при (тьху три рази) аварії...
Якщо гроші за поліс цивілки не виплачено, така страховка вважається не дійсною
хм. страховку надо в таком случае сделать от числа оплаты, так как смысл полачивать те 2 месяца. и с банка денег сбить за включенную в кредит страховку. а было бы при дтп полное отказалово в выплате скорее всего!
а было бы при дтп полное отказалово в выплате скорее всего!
я так і думав. фактично тут виновата страхова а не банк - я перерахував платежі, вроді все сходиться, обязаловку в суму не включили. але й менеджер банку лоханувся. а дразнити банк дійсно не хочеться щоб які проценти не почали крутити - я ж фактично порушив умови договору тому краще я пива випю що два місяці відїздив без пригод. а страхова галіма насправді по умовах (хоч кажуть що платить справно) - добровільно я б туди не пішов. по умовах кредиту через рік я можу страхову поміняти що і зроблю.
А Вы что, полис ГО не возите с собой? На нем и Ваша подпись должна быть.
в тому то справа що все є - і поліс і підпис. тільки страховки як виявилось нема.
в тому то справа що все є - і поліс і підпис. тільки страховки як виявилось нема.
Тогда я ничего не понимаю. Я думал, что эта желтая бумажка и есть страховка: даты указаны, подписи/печати есть. А кто и что кому не заплатил - уже другое дело. Товар то на руках?
Тогда я ничего не понимаю. Я думал, что эта желтая бумажка и есть страховка: даты указаны, подписи/печати есть. А кто и что кому не заплатил - уже другое дело. Товар то на руках?
Чет я ниче не понял, деньги за страховку были проплачены, но не дошли до страховой?
Якщо гроші за поліс цивілки не виплачено, така страховка вважається не дійсною
Ошибка, как раз полис ОСГО действует вне зависимости от уплаты страховой премии. Полис КАСКО - другое дело.
я теж так думав. виявляється без проплати грошей - це туалетний папір.
Чет я ниче не понял, деньги за страховку были проплачены, но не дошли до страховой?
мав заплатити банк бо страховки включались в суму кредиту. банк проплатив тільки каско а го не проплатив бо страхова забула дати відповідну платіжку на проплату, хоч всі поліси виписала.
я теж так думав. виявляється без проплати грошей - це туалетний папір.
Друже, поліс ОСЦВ дійсний протягом строків, зазначених у ньому, незалежно від сплати коштів за нього (страхової премії). Це тверждення не поширюється на поліс КАСКО.
Друже, поліс ОСЦВ дійсний протягом строків, зазначених у ньому, незалежно від сплати коштів за нього (страхової премії). Це тверждення не поширюється на поліс КАСКО.
мдя? а от закон пише
З А К О Н У К Р А Ї Н И Про страхування .... Стаття 5. Форми страхування Страхування може бути добровільним або обов'язковим. Обов'язкові види страхування, які запроваджуються законами України, мають бути включені до цього Закону. .... Стаття 18. Укладання і початок дії договору страхування ... Факт укладання договору страхування може посвідчуватися страховим свідоцтвом (полісом, сертифікатом), що є формою договору страхування. Договір страхування набирає чинності з моменту внесення першого страхового платежу, якщо інше не передбачено договором страхування. ...
--- тільки що подивився поліс ще раз про всяк випадок - там нічого нема про платежі - значить діє норма закону.
Договір страхування набирає чинності з моменту внесення першого страхового платежу, якщо інше не передбачено договором страхування
Полісом ОСЦВ чітко передбачені строки дії та вступу в силу, отже поліс як договір страхування починає діяти з дати, що в ньому зазначена.