autoua
Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості

Крутий дах будинку. Як закріпити утеплювач? (+)

V.I.P ****
25 лет за рулем, Киев
С нами с 04.11.2003

Крутий дах будинку. Як закріпити утеплювач? (+)
      25 июля 2008 в 13:40 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Дах на будинку накритий шифером. Під шифером рубороїд який виступає в ролі гідробар'єра.
Є два мансардних поверхи. Нижній жилий (опалюється), верхній ні. Утеплюю обидва поверхи. Жилий утеплюю Rokwool Superrock 2х100мм. Стелю на першому поверсі (являється підлогою другого поверху) утеплюю Rokwool Superrock 100мм. Тут лаги 100х40мм. Під утеплювачем буде паробар'єр, металеві профілі для гіпсокартону і сам гіпсокартон. А як організувати підлогу на 2-му поверсі? Потрібно накривати утеплювач гідро чи паробар'єром? Чи просто накрити чорновою дошкою а потім половою?
Дах нежилого поверху утеплюю Rokwool Rockmin 100мм. Тут теж питання чи не поскладається утеплювач? Адже лежатимуть один над одним майже 4 мати.
Стропила 150х50мм. Тому щоб покласти 200мм утеплювача (дах першого (жилого) поверху) буду нарощувати стропила на першому мансардному поверсі на 70мм (до 220мм). Отже для провітрювання над утеплювачем залишаю 20мм. Але дах в моєму будинку крутий і я боюсь, що весь утеплювач може під своєю вагою поскладатись і перегородити ці 20мм для провітрювання . Як же закріпити утеплювач?
Під утеплювачем буде натягнутий паробар'єр. Далі металеві профілі для гіпсокартону. На першому поверсі буде гіпсокартон а на другому ДВП.
Фотки будинку і даху з середини прикладаю.
Фото 2
Фото 3
Фото 4
Фото 5

Дах на будинку накритий шифером. Під шифером рубороїд який виступає в ролі гідробар

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский ***
Киев
С нами с 12.11.2002

Re: Крутий дах будинку. Як закріпити утеплювач? (+) [Re: ChAO]
      25 июля 2008 в 23:00 Гілками

В ответ на:

Дах на будинку накритий шифером. Під шифером рубороїд який виступає в ролі гідробар'єра.
Є два мансардних поверхи. Нижній жилий (опалюється), верхній ні. Утеплюю обидва поверхи. Жилий утеплюю Rokwool Superrock 2х100мм. Стелю на першому поверсі (являється підлогою другого поверху) утеплюю Rokwool Superrock 100мм. Тут лаги 100х40мм. Під утеплювачем буде паробар'єр, металеві профілі для гіпсокартону і сам гіпсокартон. А як організувати підлогу на 2-му поверсі? Потрібно накривати утеплювач гідро чи паробар'єром? Чи просто накрити чорновою дошкою а потім половою?

ИМХО можно просто доской накрыть, нефик создавать очаги для скопления влаги - пусть сохнет )

В ответ на:

Дах нежилого поверху утеплюю Rokwool Rockmin 100мм. Тут теж питання чи не поскладається утеплювач? Адже лежатимуть один над одним майже 4 мати.

А вот здесь как раз можно было бы и 200 дать, как по мне )
В ответ на:

Стропила 150х50мм. Тому щоб покласти 200мм утеплювача (дах першого (жилого) поверху) буду нарощувати стропила на першому мансардному поверсі на 70мм (до 220мм). Отже для провітрювання над утеплювачем залишаю 20мм.

Але дах в моєму будинку крутий і я боюсь, що весь утеплювач може під своєю вагою поскладатись і перегородити ці 20мм для провітрювання . Як же закріпити утеплювач?

Если это тот роквул шо у меня - то он очень неплохо ужимается. ИМХО его можно так ложить, пристреливать паробарьером - и никто никуда не будет падать...

PS: фронтоны утеблять будешь?

Я бы ещё перед утеплтителем пристрелил бы к стропилам алюфом какойнить ну или шото такое с фольгой - как раз между обрешёткой и рубероидом нужная воздушная прослойка останется.... - правда она наружная - посему будет работать летом... А если ещё набить с внутренней стороны под гипс - то и зимой будет хорошо - можно будет мансарду одним сексом отапливать - газ экономить )))

V.I.P ****
25 лет за рулем, Киев
С нами с 04.11.2003

Re: Крутий дах будинку. Як закріпити утеплювач? (+) [Re: D.T.George]
      28 июля 2008 в 10:17 Гілками

В ответ на:

А вот здесь как раз можно было бы и 200 дать, как по мне )

Чому? Опалювати верхню мансарду не буду. Там буде типу кімнати відпочинку влітку. А якщо й припече взимку когось поселити, то поставлю пару електробігрівачів. Гадаю має вистачити. А між мансардними поверхами буде ще 100 мм суперроку. Чи буде мало?
В ответ на:

Если это тот роквул шо у меня - то он очень неплохо ужимается. ИМХО его можно так ложить, пристреливать паробарьером - и никто никуда не будет падать...

Так, роквул ужимається. Але ж не даремно він є різної товщини. Якщо його зжимати, то тепропровідні властивості змінюються!
На вихідних наростив стропила з 150 мм до 220 мм. По всім картинкам і рекомендаціям з інету між гідробар'єром і утеплювачем потрібно залишати об'єм для провітрювання до 60 мм. А у мене всього 20 буде . Та й то якщо якийсь із матів перекриє ці 20мм, то вже не буде ніякого провітрювання . Впринципі я вже придумав як приблизно буду кріпити.
В ответ на:

PS: фронтоны утеблять будешь?

Так же як і дах - 100 мм рокміну.
В ответ на:

Я бы ещё перед утеплтителем пристрелил бы к стропилам алюфом какойнить ну или шото такое с фольгой - как раз между обрешёткой и рубероидом нужная воздушная прослойка останется.... - правда она наружная - посему будет работать летом... А если ещё набить с внутренней стороны под гипс - то и зимой будет хорошо - можно будет мансарду одним сексом отапливать - газ экономить )))

Алюфом прямо до утеплювача гадаю буде погано. Утеплювачу потрібно провітрюватись. Але ідея мені сподобалась. Можливо пристрелю між стропилами прямо до дошок на яких лежить рубероїд. Але рубероїд не дуже хороший гідробар'єр і тому волога може попадати на цей алюфом і збиратись між ним і дошками - а це додатковий збірник вологи і гниття . Тут треба добре подумати. А під гіпсом така ж історія. Получається, що волога буде через гіпс проходити і залишатись прямо між гіпсом і алюфомом де буде робити свою злу роботу . Так, краще ворог хорошого .

V.I.P ****
25 лет за рулем, Киев
С нами с 04.11.2003

28 июля 2008 в 11:34 Гілками

В ответ на:

А між мансардними поверхами буде ще 100 мм суперроку. Чи буде мало?

Подумали і вирішили доростити лаги на 50 мм і покласти 150 мм суперроку. Почитав на строімдом, що у багатьох мансарди всього 150 мм утеплені. Тому думаю, що 150 на стелі плюс 100 на даху верхнього поверха буде достатньо.

Достоевский ***
Киев
С нами с 12.11.2002

28 июля 2008 в 12:44 Гілками

В ответ на:

В ответ на:

А між мансардними поверхами буде ще 100 мм суперроку. Чи буде мало?

Подумали і вирішили доростити лаги на 50 мм і покласти 150 мм суперроку. Почитав на строімдом, що у багатьох мансарди всього 150 мм утеплені. Тому думаю, що 150 на стелі плюс 100 на даху верхнього поверха буде достатньо.

У меня как раз по такой схеме 100 + 150 - всёравно жарко!!! Почитай про алюфом!!!

Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості
Додаткова інформація
0 користувачів і 11 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 5128

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія